Ságat - Samisk avis AS

Søkeresultat

Nyheter av: Geir Johansen

– Må få lokal kontroll med vannet

– Må få lokal kontroll med vannet

Publisert:

– Jeg anser det viktig at vi som kommune og lokalsamfunn sikrer oss kontroll over den unike vannkilden i Bærvika, slik at ikke også denne ressursen bare hentes ut av sterke kapitalinteresser utenfra.

Havnas inntekter halvert

Havnas inntekter halvert

Publisert:

– I 2020 som helhet kommer inntektene i Nordkappregionen havn til å være omtrent det halve av hva man hadde budsjettert med, på grunn av corona- pandemien.

God økonomi i Nordkapp

God økonomi i Nordkapp

Publisert:

Til tross for corona, og et merforbruk på rundt 1,3 millioner kroner hittil i år, har Nordkapp kommune nå god økonomi.

Advokat mener Holmgren er habil

Advokat mener Holmgren er habil

Publisert:

Advokat Mina Lundby Michaelsen har vurdert Heidi Holmgrens habilitet på bestilling fra kommunedirektøren.

Skriver masteroppgaver om Nordkapp

Skriver masteroppgaver om Nordkapp

Publisert:

Seks studenter og to veiledere fra NMBU har den siste tiden vært rundt om på Magerøya for å gjøre seg kjent med forholdene. Studentene skal skrive masteroppgaver om nettopp Nordkappregionen.

– Det fins et håp for absolutt alle

– Det fins et håp for absolutt alle

Publisert: - Oppdatert: 19.10.2020 kl 14:35

– Jeg er opptatt av å vise at det fins et håp for absolutt alle; uansett hvor langt nedkjørt man er av rusmisbruk og påfølgende psykiske lidelser. Det er ut fra dette at jeg forteller min historie.

Må ha løyve for parkeringsavgift

Må ha løyve for parkeringsavgift

Publisert:

Kommunedirektør Stig Kjærvik i Nordkapp mener at Scandic må ha løyve etter friluftslovens paragraf 14 for å kunne kreve inn parkeringsavgift på Nordkapp. Han støtter seg på ei utredning som advokat Ole-Martin Jensen har laget om saken.

Sprek 80-årsfeiring

Sprek 80-årsfeiring

Publisert:

Torsdag 8. oktober fylte filmskaper Knut Erik Jensen fra Honningsvåg 80 år, og i den anledning ble folk invitert til åpen feiring på Nordkappmuseet. 80-åringen selv tok en sprek dans til hornmusikk i anledning dagen.

– Kan bli Norges vannkommune

– Kan bli Norges vannkommune

Publisert:

– Magerøya har helt unike vannressurser; som bør komme kommunen og lokalsamfunnet til gode. Nordkapp kan rett og slett bli hele Norges vannkommune. Og enda gjenstår undersøkelser som kan avdekke mer særdeles godt vann.

ILA-mistanke i Vannfjorden

ILA-mistanke i Vannfjorden

Publisert:

Det foreligger mistanke om infeksiøs lakseanemi (ILA) ved oppdrettsanlegget til Grieg Seafood i Vannfjorden i Nordkapp kommune.

Fortsatt fritt frem Finnmark

Fortsatt fritt frem Finnmark

Publisert:

Med sitt foredrag med tittelen «Knut Erik Jensen, hærføreren for FFF» ga Knut Bjørn Lindkvist en varm, humoristisk og kjærlig beskrivelse av Knut Erik Jensens utvikling; både som nær venn, som filmskaper og som sterkt samfunnsengasjert menneske.

– Hva skal vi med storting?

– Hva skal vi med storting?

Publisert:

– Finansminister Jan Tore Sanner har i klartekst sagt at det vil være i strid med EØS-regelverket å bevilge penger til en oljeterminal på Veidnes. Hva skal vi da egentlig med et norsk storting; dersom slike saker bestemmes fra Brussel?

Trenger penger til vedlikehold

Trenger penger til vedlikehold

Publisert:

– Vi trenger sårt penger til vedlikehold av kirkene, og vi håper at salg av en kommunal prestebolig kan gi penger til formålet.

Ei uke med bursdagsfeiring

Ei uke med bursdagsfeiring

Publisert: - Oppdatert: 05.10.2020 kl 12:56

Torsdag 8. oktober fyller filmskaper Knut Erik Jensen 80 år, og i den anledning legges det opp til stor feiring med filmvisning, kulturarrangementer, foredrag og konferanse gjennom ei hel uke.

– Hvorfor er vi kun damer?

– Hvorfor er vi kun damer?

Publisert:

– Hvorfor er vi kun damer til stede på møter i Nordkapp pensjonistforening? Jeg vil oppfordre menn til å engasjere seg, da vi jo tar opp viktige saker som gjelder alle pensjonister.

Massiv mønstring mot mobbing

Massiv mønstring mot mobbing

Publisert: - Oppdatert: 01.10.2020 kl 07:56

Tirsdagens fakkeltog i Honningsvåg ble til en massiv mønstring mot mobbing. – Det kom langt flere enn jeg hadde regnet med, og jeg synes vi fikk til en fin markering, sier Lena Ingebrigtsen.

Gina vil slå løpsrekord

Gina vil slå løpsrekord

Publisert:

Neste år satser Gina Johansen på å løpe strekningen Nordkapp-Lindesnes på 40 døgn. Hun akter å slå rekorden til Erik Nossum, som er på 42 døgn, ni timer, seks minutter og 45 sekunder.

Ny leder for turlaget

Ny leder for turlaget

Publisert:

Karin Rustad er valgt som ny leder for Nordkapp og omegn turlag. – Vi ønsker oss flere medlemmer, og vi vil arbeide for å få enda flere til å komme seg ut og benytte den flotte naturen vår, sier hun.

Arbeid for å få høre

Arbeid for å få høre

Publisert:

Torsdag 24. september ble Nordkapp avdeling av Hørselshemmedes Landsforbund (HLF) dannet. – I tiden som kommer vil vi arbeide for at flest mulig skal ha mulighet til å få høre, sa leder for interimsstyret, Bernt- Aksel Jensen.

Lena vil ha et varmere samfunn og inviterer til fakkeltog mot mobbing

Lena vil ha et varmere samfunn og inviterer til fakkeltog mot mobbing

Publisert: - Oppdatert: 28.09.2020 kl 14:06

Tirsdag kveld arrangeres det fakkeltog mot mobbing i Honningsvåg. – Vi må få gjort noe med de dype konfliktene som er i samfunnet vårt; ikke minst av hensyn til barn, unge og bolyst, sier Lena Ingebrigtsen.

Ber om flere anløp

Ber om flere anløp

Publisert:

Øst-Finnmark regionråd og Vest-Finnmarkrådet ber om at samferdselsministeren straks tar initiativ for å få til flere hurtigruteanløp.

– Styrker kystfiskernes sak

– Styrker kystfiskernes sak

Publisert:

– Fiskarlaget Nords utmelding av Norges fiskarlag bidrar til å styrke kystfiskernes sak og åpner for at vi skal kunne påvirke fiskeripolitikken i større grad.

– Verre enn jeg hadde tenkt

Ikke så enkelt på rådhuset:

– Verre enn jeg hadde tenkt

Publisert:

– Da det ble klart at jeg ville bli ordfører i Nordkapp, tenkte jeg en god del på at det nok ikke ville bli helt enkelt å ta over makta etter at Arbeiderpartiet hadde hatt styring i kommunen i 72 år. Året som har gått, har vist at det har vært verre enn jeg på forhånd hadde tenkt.

Fra 100 til 20 skinn

Fra 100 til 20 skinn

Publisert:

I fjor solgte de rundt 100 reinskinn til turistene. I år har de kun solgt 20. Det legger imidlertid ingen demper på humøret til Karen Marie og Berit Marie.

– Kommunen bør beklage og betale

– Kommunen bør beklage og betale

Publisert:

Via sin advokat ber Einar Arild Hauge om at Nordkapp kommune offentlig beklager den behandlingen han har fått, samt at kommunen betaler ham et rimelig beløp i oppreisning og dekker hans advokatutgifter. Om ikke det skjer, varsles det søksmål mot kommunen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...