Ságat - Samisk avis AS

Søkeresultat

Nyheter av: Geir Johansen

Fra Stranda til fiskefabrikken

Fra Stranda til fiskefabrikken

Publisert:

Fra det å drive fjord­fiske fra Repvågstranda sammen med brødrene sine, gikk Salamon Samuelsen over til å arbeide på flere av fiskefabrikkene i Honningsvåg. De harde arbeidsøktene merkes i kroppen den dag i dag.

- Stans avgiftsinnkreving

- Stans avgiftsinnkreving

Publisert:

Norsk Friluftsliv krever nå at fylkesmannen i Troms og Finnmark umiddelbart stanser innkrevingen av avgift på Nordkapp.

Gjorde Nordkapp privat

Gjorde Nordkapp privat

Publisert: - Oppdatert: 21.06.2019 kl 09:33

Med åtte stemmer fra Arbeiderpartiet og to stemmer fra Høyre ble det flertall i Nordkapp kommunestyre for å regulere Nordkapp-platået til privat formål. Det ble hissig debatt og sterke følelser både i og utenfor rådhuset i Honningsvåg.

Finnmark – min historie

Finnmark – min historie

Publisert:

Om kort tid kommer Magnar Mikkelsen ut med sin nye bok, som har tittelen «Finnmark – min historie». – Det er utvalgte tekster fra mitt liv i Finnmark; det eneste liv som jeg forstår meg på, sier han.

Flere på valgkretsmøte

Flere på valgkretsmøte

Publisert:

12 personer møtte opp på valgkretsmøtet til Repvåg Kraftlag i Nordkapp mandag. – Det sier vi oss fornøyd med, og vi håper at stadig flere vil engasjere seg i vårt samvirke sin virksomhet, sier elverkssjef i Repvåg Kraftlag, Oddbjørn Samuelsen.

Nordkapp blir første sak

Nordkapp blir første sak

Publisert: - Oppdatert: 20.06.2019 kl 06:42

På medlemsmøtet som Nordkapp Arbeiderparti avviklet tirsdag kveld, sa ordfører Kristina Hansen at hun vil foreslå at Nordkapp-saken blir tatt opp som første sak i kommunestyret i dag, torsdag. Hun sa også at det etter hennes sonderinger vil bli flertall for realitetsbehandling av saken.

Vil utsette Nordkapp-saken

Vil utsette Nordkapp-saken

Publisert: - Oppdatert: 18.06.2019 kl 23:53

Med 12 mot 11 stemmer vedtok medlems­møtet i Nordkapp Høyre mandag kveld å gå inn for å utsette behandlingen av ny områdeplan for Nordkapp-halvøya. Høyres fire representanter i kommunestyret stilles likevel fritt til å stemme ut fra egen overbevisning på møtet 20. juni.

Godt besøkt festival

Godt besøkt festival

Publisert:

Samtlige arrangører Ságat har vært i kontakt med sier seg veldig godt fornøyd med besøket under årets Nordkappfestival.

Nei til Hurtigruten

Nei til Hurtigruten

Publisert:

Ingen av de lokale partilederne i Nordkapp støtter opp om Hurtigrutens planer om å bygge et mindre hotell på Nordkapp-platået. Blant partilederne er det delte meninger om Hurtigrutens innspill overfor ESA.

Penger til svømmehall

Penger til svømmehall

Publisert:

Prosjektgruppa for ny svømmehall i Honningsvåg går nå offensivt ut for å skaffe penger fra aktuelle sponsorer. Onsdag 12. juni la man blant annet frem planene på et møte med Rica Eiendom i Oslo.

Ingen info om Rica-møter

Ingen info om Rica-møter

Publisert:

Mot den ene stemmen til Jan Olsen i Nordkapp SV gikk planutvalget tirsdag inn for å støtte opp om at arealer på Nordkapp bør reguleres til private formål. Olsen etterlyste informasjon om hva som hadde blitt tatt opp i møter med Rica og Scandic. Det fikk han ikke.

Vil ha offentlig regulering

Vil ha offentlig regulering

Publisert:

I en pressemelding går nå ti Høyre-politikere i Nordkapp ut og sier klart nei til regulering av Nordkapp-platået til privat formål. Man oppfordrer alle politikere til å tenke seg samvittighetsfullt om - før det avgjørende møtet i kommunestyret 20. juni.

– Utsett Nordkapp-saken

– Utsett Nordkapp-saken

Publisert:

Etter et møte mandag kveld mellom representanter for Nordkapp SV og Nordkapp SP ble det enighet om å be om at realitetsbehandlingen av saken som omhandler ny områdeplan for Nordkapp-halvøya utsettes til høsten.

Vått og kaldt – men festival!

Vått og kaldt – men festival!

Publisert: - Oppdatert: 11.06.2019 kl 22:12

– Det er så artig å komme hit under Nordkappfestivalen. Dere som bor her kan virkelig dette med å stelle til fest!

- Glipp fra advokat Jensen

- Glipp fra advokat Jensen

Publisert:

– Når man tillegger meg som rådmann hensikter jeg ikke har ved å hevde at jeg kjemper imot økt kontroll på Nordkapp, vurderer jeg det som en glipp fra den ellers så saklige Jensen.

Svaksynte hindres hjelp

Svaksynte hindres hjelp

Publisert:

- I enkelte samiske miljøer anses det å være synshemmet tydeligvis som en svakhet; som man helst ikke snakker om. Det fører til at mange i slike miljøer ikke får tilgang til moderne hjelpemidler som gjør hverdagen bedre for svaksynte.

– Rådmann imot Nordkapp-kontroll

– Rådmann imot Nordkapp-kontroll

Publisert: - Oppdatert: 09.06.2019 kl 16:14

– Det er trist at folk i Nordkapp opplever å ha en rådmann som kjemper imot at Nordkapp kommune skal få økt kontroll over Nordkapp-platået. Dette handler om at kommunen nå er i ferd med å gi fra seg muligheter som kan være uvurderlig, ikke bare for dagens generasjon, men også fremtidige.

– Viktig med ei motkraft

– Viktig med ei motkraft

Publisert:

– Vi har nå en fiskeriminister fra FrP; som etter mitt syn er det mest distriktsfiendtlige av alle partier. Da er det desto viktigere at vi som kystfiskere organiserer oss, for å utgjøre en sterkest mulig motkraft politisk.

– Opplevde å få støtte

– Opplevde å få støtte

Publisert:

– Jeg har et klart inntrykk av at det er stor motvilje blant Sametingets medlemmer til at Nordkapp-platået skal privatiseres. Mitt ønske er at Sametinget leverer innsigelse mot områdereguleringen, der man går imot regulering til privat formål.

Rystet over Nordkapp-tilstand

Rystet over Nordkapp-tilstand

Publisert: - Oppdatert: 05.06.2019 kl 07:34

Sist lørdag var folk samlet på Nordkapp for å feire at det er 90 år siden kong Haakon vedtok et fredningsvedtak på Nordkapp. – Jeg er rystet over i hvor liten grad de nåværende driverne på Nordkapp tar vare på det unike utmarksområdet, sier Lasse Heimdal.

Ingjerd med «Hjæmlengsel»

Ingjerd med «Hjæmlengsel»

Publisert:

–Jeg både gruer og gleder meg til utstillingen på hjemplassen min. Det sier Ingjerd A. Gamst Hildebrandt. Hun skal stille ut sine malerier i Galleri Snoy under Nordkappfestivalen.

– Ingen info om Honningsvåg

– Ingen info om Honningsvåg

Publisert:

– Over Hurtigrutens høyttaleranlegg ble det ikke gitt noen info om hva Honningsvåg sentrum ha å tilby turister, men kun reklamert for Hurtigrutens egne pakketurer til Nordkapp. Det reagerte jeg sterkt på.

Italiensk aften med HMF

Italiensk aften med HMF

Publisert:

Torsdag 13. juni inviterer Honningsvåg musikkforening (HMF) til storstilt italiensk aften; med spennende italiensk mat og musikk, på Turn.

Klare for havnedugnad

Klare for havnedugnad

Publisert:

I år kan Honningsvåg Båtforening feire 45-årsjubileum. Tiden for vårdugnad i båthavna er satt til 19. juni. - Vi har ei lun og flott småbåthavn som vi arbeider for å ta vare på og utvikle, sier leder for Honningsvåg Båtforening, Roy Arne Rotnes.

Kamp for tilgjengelighet

Kamp for tilgjengelighet

Publisert:

Som leder av Norges Handicapforbund (NHF) avd. Nordkapp fører Bjørg Salthammer Pettersen en vedvarende kamp for å bedre tilgjengeligheten for mennesker med funksjonshemming, i de bygg allmennheten benytter.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...