Ságat - Samisk avis AS

Søkeresultat

Nyheter av: Geir Johansen

Markerte 40 år siden Stilla-aksjonen

Markerte 40 år siden Stilla-aksjonen

Publisert:

Den 14. januar hadde Nordting ei politisk og kulturell markering ved nullpunktet ved Stilla i Alta. – Vi syntes det var viktig å markere at det den dagen var 40 år siden politiet gikk i gang med å arrestere de rundt 800 elveredderne som satt her 14. januar 1981, sier Amund Sjølie Sveen.

Jensen tar Nordkapp-saken

Jensen tar Nordkapp-saken

Publisert:

Ole-Martin Jensen blir Nordkapp kommune sin advokat i rettssaken som omhandler parkeringsavgift på Nordkapplatået. Ordfører Jan Olsen har invitert statlige myndigheter inn som part i saken.

HT & IF beklager overfor Susanne

HT & IF beklager overfor Susanne

Publisert: - Oppdatert: 20.01.2021 kl 19:51

På hjemmesiden til Honningsvåg turn og idrettsforening er det lagt ut en offentlig beklagelse for at saken som omhandler Susanne Malen Lian Kvingedal ikke har blitt fulgt godt nok opp av idrettslaget.

Tana-søstre sprer samisk kunnskap

Tana-søstre sprer samisk kunnskap

Publisert: - Oppdatert: 25.01.2021 kl 15:22

De har blitt intervjuet av et TV-selskap i Sahara-ørkenen, og de har fremmet samisk kultur ved ærverdige Sorbonne Université i Paris. Mest av alt deler de gleden over å kunne spre kunnskap om det samiske for flest mulig; i mange forskjellige settinger.

Nye koster i Nordkapp

Nye koster i Nordkapp

Publisert:

– Vi er en kommune med et allsidig næringsliv, og vi har flere større utbyggingsprosjekter på gang. Jeg tror at vi vil få gode søkere til samtlige stillinger.

– Usikkert år for fiskeriene

– Usikkert år for fiskeriene

Publisert:

– Det er høyst usikre tider og nærmest umulig å vite hvordan ståa vil bli utover dette året. Men vi velger å tro på ei bedring i markedet etterhvert.

– Et angrep fra storkapitalen

Scandics stevning:

– Et angrep fra storkapitalen

Publisert:

Nordkapp-ordfører Jan Olsen karakteriserer Scandics stevning til Hammerfest tingrett for et angrep fra storkapitalen, mot en kommune som utøver den myndighet som Stortinget gjennom lov har pålagt kommunen.

Fornorsket kvæn, sjøsame og avistegner

Fornorsket kvæn, sjøsame og avistegner

Publisert:

– Selv er jeg både fornorsket kvæn og sjøsame. Det er etter mitt syn viktig at det kvænske også blir mer synlig i populærkulturen; fordi man da når frem til de unge. Film og musikk på flere moderne teknologiske plattformer kan være gode måter å fremme det kvænske på i dag.

En smittet i Nordkapp

En smittet i Nordkapp

Publisert:

Onsdag ettermiddag ble en person registrert som corona-smittet i Nordkapp. Ifølge Nordkapp-ordfører Jan Olsen betraktes situasjonen som oversiktlig.

Hammerfest åpner opp

Hammerfest åpner opp

Publisert: - Oppdatert: 13.01.2021 kl 18:57

Hammerfest kommune har bestemt seg for å åpne kommunens idretts- og svømmehaller; ut fra den lave lokale og regionale smitten.

Fin utvikling for Vitikka

Fin utvikling for Vitikka

Publisert:

Høsten 2018 startet Tommy Gamst Vitikka opp bedriften Vitikka AS i Honningsvåg. Siden har oppdragsmengden blitt så stor at han nå utvider med en nyansatt i hel stilling og en regnskaps-/administrasjonsmedarbeider i 30 prosent stilling.

Barndomsminner fra Magerøya

Barndomsminner fra Magerøya

Publisert:

Med boka «Det hete fesk» formidler Maureen Bjerkan Olsen en masse med levende; både litt vemodige og morsomme, barndomsminner fra Magerøya. – Jeg har flere historier, så det blir nok ei bok til, sier Maureen.

Fokus på kvænsk i Nordkapp

Fokus på kvænsk i Nordkapp

Publisert: - Oppdatert: 12.01.2021 kl 10:31

– Fra Nordkappmuseet sin side ønsker vi nå å rette økt fokus på den kvænske bakgrunnen til folk i Nordkapp. Det er en viktig oppgave for oss å dokumentere og fremme også denne nasjonale minoriteten.

– Effektivt med hjemmekontor

– Effektivt med hjemmekontor

Publisert:

– Etter at vi fikk corona har langt flere arbeidet fra hjemmekontor. Det medfører langt mer effektivitet, og det bidrar til store besparelser for samfunnet.

Ny teknisk sjef i Nordkapp

Ny teknisk sjef i Nordkapp

Publisert:

– Jeg har i hele mitt yrkesliv hatt interesse av å planlegge og realisere bygg og anlegg, og jeg er takknemlig for at jeg nå får anledning til å videreutvikle denne interessen som ny teknisk sjef i Nordkapp kommune.

– Idretten har klare retningslinjer

– Idretten har klare retningslinjer

Publisert:

– Idretten har selv klare og konsise retningslinjer som skal forhindre seksuell trakassering og overgrep. Økt åpenhet om problemet bidrar til at flere som har blitt utsatt for slik uønsket adferd våger å stå frem med sin sak.

Kirkeklokka i Kjelvik 500 år

Kirkeklokka i Kjelvik 500 år

Publisert:

– Kirkeklokka som en gang hang i Kjelvik kirke er den eldste kirkeklokke som har hengt i noen kirke i Finnmark, og som fremdeles er bevart. I år er det 500 år siden den ble laget. Det knytter seg spennende historie til akkurat denne kirkeklokka.

Rasutsatt hus i Honningsvåg rives

Rasutsatt hus i Honningsvåg rives

Publisert: - Oppdatert: 01.01.2021 kl 12:45

Beboerne i det svært rasutsatte huset i Nordkappgata 35 i Honningsvåg har flyttet ut, og kommunen har besluttet at huset skal rives.

Juldagsnesset og Kjelvik kirke

Juldagsnesset og Kjelvik kirke

Publisert:

Hvorfor heter et nes i Honningsvåg Juldagsnesset? Og hva skjedde egentlig med kirkene i Kjelvik? Avdelingsleder ved Nordkappmuseet, Heidi Holmgren, har undersøkt.

– En opprørende historie

– En opprørende historie

Publisert: - Oppdatert: 29.12.2020 kl 10:44

Ordfører Jan Olsen har skrevet brev til ledelsen i HT & IF. Han karakteriserer historien til Susanne Malen Lian Kvingedal som opprørende og ber om tiltak som gjør idrettslaget til et trygt sted for barn og unge.

Susanne vil at HT & IF beklager

Sto frem i VGs serie om overgrep innen idretten:

Susanne vil at HT & IF beklager

Publisert: - Oppdatert: 29.12.2020 kl 10:44

– Jeg står frem med min sak i håp om at det kan lages systemer som sørger for at andre unge jenter slipper å få oppleve det som jeg har gjort. Og jeg vil at Honningsvåg turn & idrettsforening offentlig går ut og beklager behandlingen av meg og min sak.

– Ækte nordvåging e æ…

– Ækte nordvåging e æ…

Publisert: - Oppdatert: 04.01.2021 kl 09:13

«Ækte nordvåging e æ, ingenting som feile mæ…». Slik innledet Håkon Helgesen en av sine mange revyviser. I et år hvor det ikke ble noe av romjulsrevyene på Magerøya er det verdt å se tilbake på de mange gode tekstene som han Håkon skrev.

Guro leder ungdomsrådet

Guro leder ungdomsrådet

Publisert:

– Det er viktig at ungdom har noe å gjøre på fritiden. Derfor blir det viktig for ungdomsrådet å arbeide for gode fritidsaktiviteter for unge i Nordkapp i tiden som kommer.

– På trygg grunn i løyvesaken

– På trygg grunn i løyvesaken

Publisert:

Nordkapp-ordfører Jan Olsen mener at et brev fra Miljødirektoratet ytterligere bekrefter at Nordkapp kommune står på trygg grunn i saken som omhandler løyveplikt for parkering på Nordkapplatået.

Til rettssak mot Nordkapp kommune

Til rettssak mot Nordkapp kommune

Publisert:

Scandic Hotels AS har bestemt seg for å gå til rettssak mot Nordkapp kommune. – Vi håper en rettslig behandling på sikt vil føre til ro rundt denne saken, uttaler Knut Sigurd Pettersen i en pressemelding.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...