Ságat - Samisk avis AS

Søkeresultat

Nyheter av: Geir Johansen

Aksjonsgruppe mot FeFo

Aksjonsgruppe mot FeFo

Publisert:

Stig Runar Andersen fra Honningsvåg har startet Facebook-gruppa «Folkeaksjonen mot FeFo». – Det som har skjedd i Nordkapp-saken viser at vi har å gjøre med et organ som ikke er til beste for folk og næringsliv i fylket, sier han.

Ny leder for menighetsrådet

Ny leder for menighetsrådet

Publisert:

– Vi legger opp til mer åpenhet omkring menighetsarbeidet, og vi opplever et stort engasjement blant folk i lokalsamfunnet for det vi arbeider med.

– La oss beholde Parken

– La oss beholde Parken

Publisert: - Oppdatert: 11.12.2019 kl 10:06

– Takket være Parken kafé har mitt liv fått et helt nytt innhold. Mens jeg tidligere slet med angst i isolasjon hjemme kan jeg nå være her og utføre nyttig arbeid sammen med andre.

Storstilt førjulskonsert på Turn

Storstilt førjulskonsert på Turn

Publisert:

Kor og orkestre i Nordkapp gikk søndag sammen om å sørge for det som ble til en storstilt førjulskonsert på Turn i Honningsvåg.

Ingen terminal-avklaring

Ingen terminal-avklaring

Publisert: - Oppdatert: 07.12.2019 kl 13:04

Det er enda ikke er tatt noen beslutning om eventuell ilandføring av olje og terminal på Veidnes i Nordkapp. Det fastslo prosjektdirektør for Johan Castberg i Equinor, Knut Gjertsen, innledningvis i sitt innlegg under «Olje & jazz» torsdag.

Samiske bilder til verden

Samiske bilder til verden

Publisert:

Den 18. november åpnet Fred Ivar Utsi Klemetsen sin fotoutstilling i Caen i Frankrike.

FeFo-uenighet om Nordkapp

FeFo-uenighet om Nordkapp

Publisert: - Oppdatert: 05.12.2019 kl 15:36

To representanter fra Sametinget i FeFo-styret gikk inn for at man burde gi midlertidig forlengelse av festeavtalen for Nordkapp i ett år, men forslaget fikk kun to stemmer i styret.

Cor­ner fyl­ler 60 år

Cor­ner fyl­ler 60 år

Publisert: - Oppdatert: 04.12.2019 kl 10:05

– Det er tak­ket våre tro­fas­te gjes­ter at vi har kun­net hol­de Cor­ner gå­en­de i 60 år. Og det er våre ­gode gjes­ter som også leg­ger grunn­laget for vår vid­ere drift. Det sier dag­lig le­der for Cor­ner Spi­se­ri i Honningsvåg, Odd Arne Nil­sen.

Sang inn ad­vents­ti­da

Sang inn ad­vents­ti­da

Publisert:

Honn­ings­våg kir­ke var full­satt søn­dag 1. de­sem­ber. Sang og mu­sikk var sterkt domi­ner­ende un­der guds­tje­ne­sten som mar­ke­rer at vi går inn i ad­vents­ti­da.

Ber Sametinget drøfte FeFo

Ber Sametinget drøfte FeFo

Publisert: - Oppdatert: 03.12.2019 kl 08:26

Sametingsrepresentant Tor Mikkola ber nå om at Sametinget drøfter FeFo sin rolle opp mot Finnmarksloven. - I den senere tid ser vi at FeFo legger mer vekt på egen inntjening enn på å legge forholdene til rette for utvikling i Finnmark, mener Mikkola.

Bedret økonomi  for menigheten

Bedret økonomi for menigheten

Publisert:

Kirkeverge Niels Westphal kunne opplyse Nordkapp formannskap om at økonomien i Nordkapp menighet nå er langt bedre.

- FeFo motarbeider kommunen

Nordkapp er skuffet, Rica fornøyd:

- FeFo motarbeider kommunen

Publisert: - Oppdatert: 29.11.2019 kl 08:50

– At FeFo nå har valgt å inngå ny festekontrakt med Rica for Nordkapp viser tydelig at FeFo motarbeider Nordkapp kommune i saken. Det er all grunn til å rette kritisk søkelys imot et FeFo som handler i strid med intensjonen i finnmarksloven.

Utreder setterådmann

Utreder setterådmann

Publisert:

Flertallet av kommunepolitikerne i Nordkapp har erklært at rådmann Raymond Robertsen er å anse som inhabil for behandling av Nordkapp-saken. Nå skal samme rådmann utrede for politikerne hvordan man skaffer seg en setterådmann.

Samler historien på nett

Samler historien på nett

Publisert:

De siste tre årene har Terje Cock Svane arbeidet med å utvikle en egen nettside om Nordkapp sin historie.

Synes Nordkapp-saken ga forandringer

Synes Nordkapp-saken ga forandringer

Publisert:

– Nordkapp-saken har ført til en demokratisk bevissthet blant folk; om at det virkelig lar seg gjøre å få til forandringer dersom man engasjerer seg.

Færre lærere, men nye vinduer

Færre lærere, men nye vinduer

Publisert:

Rådmannen foreslår at det brukes 4,2 millioner kroner på å få nye vinduer ved Honningsvåg skole neste år. Samtidig foreslår han at det kuttes fem lærerstillinger.

Julemesse for fattige

Julemesse for fattige

Publisert:

Nordkapp baptistmenighet kan se tilbake på nok ei vellykket julemesse på Betania, hvor alt overskudd av salg går til mennesker som er fattige; både i utlandet og i lokalmiljøet.

1,4 mil­li­o­ner i fonds­mid­ler

1,4 mil­li­o­ner i fonds­mid­ler

Publisert:

Sty­ret i Rep­våg kraft­lag har ved­tatt å dele ut til sam­men 1,4 mil­li­o­ner kro­ner i fonds­mid­ler i høst­til­de­lin­gen.

Fø­ler seg lurt og svik­tet

Fø­ler seg lurt og svik­tet

Publisert: - Oppdatert: 14.11.2019 kl 14:02

– Jeg fø­ler meg lurt og svik­tet av Troms­trygd. Jeg vel­ger å stå frem med min sak for å ad­va­re and­re fis­ke­re, sier Jon Hil­mar Han­sen.

Are er tilbake som vikarprest

Are er tilbake som vikarprest

Publisert:

- Etter å ha bodd her i åtte år på 1970-tallet har jeg alltid følt sterk tiltrekning til folk og natur på Finnmarkskysten. Derfor velger jeg nå å vende tilbake hit for å vikariere som prest.

Magnus fikk deltakermedaljen

Magnus fikk deltakermedaljen

Publisert: - Oppdatert: 05.12.2019 kl 22:39

Onsdag fikk Magnus Vangen (94) tildelt deltakermedaljen på Honningsvåg rådhus. – Jeg fortjener vel ikke noe som dette, sa han.

Starter ny Nordkapp-regulering

Starter ny Nordkapp-regulering

Publisert:

Etter tirsdagens kommunestyremøte i Nordkapp er det klart at et solid flertall går inn for å starte opp en helt ny planprosess for regulering av Nordkapphalvøya; innbefattet Nordkapp-platået. Man mener at både rådmann og tidligere ordfører var inhabile for behandling av Nordkapp-saken.

Konsert for nytt orgel

Konsert for nytt orgel

Publisert:

Søndag kveld ble det avholdt allehelgensdag-konsert for ei fullsatt kirke i Honningsvåg. All inntekt går til kjøp av nytt kirkeorgel.

Ny giv i Nordkapp kirkeforening

Ny giv i Nordkapp kirkeforening

Publisert:

Med nytt styre og godt pågangsmot intensiverer nå Nordkapp kirkeforening arbeidet for å skaffe nytt orgel til Honningsvåg kirke.

På jakt i lag i 34 år

På jakt i lag i 34 år

Publisert: - Oppdatert: 07.11.2019 kl 10:09

Far Samuel Samuelsen og sønn Stig-Rune Samuelsen har dratt på rypejakt sammen i 34 år.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...