Ságat - Samisk avis AS

Søkeresultat

Nyheter av: Geir Johansen

Nye tall for Nordkapp-tap

Nye tall for Nordkapp-tap

Publisert:

Assisterende rådmann i Nordkapp, Børge Grønlund, har foretatt nye beregninger av økonomiske tap kommunen påføres som følge av coronakrisen. Det er snakk om flere millioner kroner i form av tapte inntekter og økte utgifter.

Sivert er klar for båtkjøp

Sivert er klar for båtkjøp

Publisert:

Sivert Heløy er endelig klar for å kjøpe sin egen sjark. – Jeg vil rette en stor takk til Nordkappregionen Næringshage for den hjelp og støtte jeg har fått i forbindelse med båtkjøpet, sier han.

Robertsen var inhabil

Robertsen var inhabil

Publisert: - Oppdatert: 27.05.2020 kl 11:47

Justis- og beredskapsdepartementets lovavdeling fastlår at Raymond Robertsen var inhabil for å behandle saker som omhandlet FeFo på vegne av Nordkapp kommune, mens han samtidig satt som styreleder i Finnmarkseiendommen (FeFo).

Vil samle gode tekster

Vil samle gode tekster

Publisert:

– Dersom folk sitter på sangtekster eller dikt som er blitt skrevet på Magerøya opp gjennom årene, så ta gjerne kontakt med meg. Det hadde vært veldig fint om vi kunne fått samlet gode tekster mellom to permer.

– Viktig med dialog om vindkraft

– Viktig med dialog om vindkraft

Publisert:

– Når vi skal satse på vindkraftprosjekter i Finnmark er det av største viktighet å inngå i konstruktiv dialog både med kommuner og; ikke minst, med reindrifta. Dersom det viser seg å være sterke interessekonflikter i forbindelse med et prosjekt, så vurderer vi heller andre alternativer.

Kan igjen få besøk av pårørende

Kan igjen få besøk av pårørende

Publisert:

Pasienter ved de to sykehjemsavdelingene ved Nordkapp helsesenter og innlagte på Vågenstua kan fra denne uka igjen få besøk av pårørende. – Vi foretar en gradvis og avtalebasert åpning, sier Ronny Holm.

Endelig senoritatur igjen

Endelig senoritatur igjen

Publisert:

Etter to måneders opphold på grunn av coronakrisen var det endelig duket for senoritatur igjen i Honningsvåg mandag 11. mai. Stemningen var på topp; til tross for stiv kuling og snefokk.

– Må ta hensyn til været her

– Må ta hensyn til været her

Publisert:

Dersom Magerøya skulle bli uten strøm i to døgn vil det koste Repvåg Kraftlag 22–23 millioner kroner. – Det er på høy tid at sentrale myndigheter tar hensyn til de spesielle værforholdene her oppe, når «straff» for strømbrudd skal foretas, sier elverkssjef i Repvåg Kraftlag, ...

Trosset kulda og sang

Trosset kulda og sang

Publisert:

En hel del folk trosset kulde og sludd i Honningsvåg og samlet seg i fiskerihavna for å synge «Ja vi elsker» sammen med resten av landet. Været satte derimot en stopper for biltog til Nordkapp.

Lovlig å inndra stillinger

Lovlig å inndra stillinger

Publisert:

Fylkesmannen i Troms og Finnmark fastslår at kommunestyret i Nordkapp ikke handlet ulovlig da man i desember i fjor bestemte seg for å inndra to stillinger i øvre sjikt i kommunen.

– Skuffet over politikerne

– Skuffet over politikerne

Publisert:

Daglig leder for Visit Nordkapp, Marianne Berg, er skuffet over at et flertall av formannskapet i Nordkapp sist tirsdag valgte å utsette behandling av næringsfondssaker. – Det vanskeliggjør utvikling i Nordkapp, sier hun.

– Frykter for livsverket

– Frykter for livsverket

Publisert:

Ola Thomassen i Gjesvær har fraktet turister med båt ut til Gjesværstappan i over 30 år. Så ble det bom stopp. – Det har vært noen virkelig tunge stunder. Dette er livsverket mitt, og det hender jeg frykter at det hele vil falle i grus, sier 61-åringen alvorlig.

Mange svarer at de vil til Nordkapp

Mange svarer at de vil til Nordkapp

Publisert:

Organisasjonen Norsk Friluftsliv har fått analyseselskapet Ipsos til å gjøre en spørreundersøkelse om hvor norske turister foretrekker å reise til sommeren. Om undersøkelsen viser seg å stemme med virkeligheten kan Nordkapp få bortimot 200.000 norske turister til sommeren.

Fortsatt stengt rådhus

Fortsatt stengt rådhus

Publisert:

Stabssjef i Nordkapp kommune, Ulf Syversen, gjorde det tirsdag klart at rådhuset i Nordkapp fortsatt vil være stengt for annen bruk enn det som kommuneledelsen bestemmer.

Utsatte næringsfondssaker igjen

Utsatte næringsfondssaker igjen

Publisert:

Etter forslag fra Nordkapp Senterparti gikk flertallet i Nordkapp formannskap inn for igjen å utsette behandling av flere næringsfondssaker. Det medførte skarp kritikk fra både Høyres og Arbeiderpartiets representanter.

– Bare herlig å fiske

– Bare herlig å fiske

Publisert:

I tre år på rad har ekteparet fra Vestland kommet til Nordvågen for å drive fiske. De er overveldet av naturen, folket og lyset på 71 grader nord.

Vil etablere ny folkehøgskole

Vil etablere ny folkehøgskole

Publisert: - Oppdatert: 12.05.2020 kl 08:56

En prosjektgruppe har søkt Utdanningsforbundet om etableringsstøtte for en ny folkehøgskole i Nordkapp. En av linjene skal fokusere på sjøsamisk kultur og identitet.

Minnet de som døde

Minnet de som døde

Publisert:

Som ei markering av frigjøringsdagen og veterandagen 8. mai var det en enkel seremoni ved bautaen ved Honningsvåg kirke hvor man minnet de fra Nordkapp som døde under siste verdenskrig.

Penger til Nordkapp-turisme

Penger til Nordkapp-turisme

Publisert:

Kommunedirektøren i Nordkapp foreslår at formannskapet i sitt møte 12. mai bevilger til sammen 900.000 kroner fra kommunens næringsfond til satsing på å få norske turister til Nordkapp.

Flere avganger kan begrense smitterisikoen

Flere avganger kan begrense smitterisikoen

Publisert:

Nordkapp-ordfører Jan Olsen mener at de flyrutereduksjonene som Widerøe har iverksatt for Honningsvåg lufthavn, kan medføre «tettpakkede» fly og derav økt smittefare for corona.

– Ville til Finnmark

– Ville til Finnmark

Publisert:

Seks års opphold på Sørøya på 90-tallet ga Einar Arild Hauge mersmak på Finnmark. Derfor takket han ja til vikariat som kommunedirektør i Nordkapp.

Vårfiske og usikre tider

Vårfiske og usikre tider

Publisert:

Tirsdag 5. mai er det yrende liv ved fiskebedriften Nordvågen AS idet fiskerne leverer og måsene skriker. – Men også for fiskerinæringen fører coronapandemien nå til at det er høyst usikre tider, konstaterer daglig leder ved Nordvågen AS, Odd Magne Nylund.

Har fått godt lokale

Har fått godt lokale

Publisert:

Under styremøtet til Nordavindsfolket onsdag 29. april, kunne styreleder Torgrim Helgesen fornøyd orientere om at man har fått tilbud om å leie et godt egnet lokale i Storgata i Honningsvåg.

Vil åpne på Nordkapp

Vil åpne på Nordkapp

Publisert:

Direktør for Scandic i Nordkapp, Hans Paul Hansen, sier at man satser på å holde Nordkapphallen åpen til sommeren. – Vi anser det for viktig å ha Nordkapp åpent som reisemål; ut fra hensynet til en samlet reiselivsnæring i regionen, sier han.

Fikk ikke statlig støtte for mars

Fikk ikke statlig støtte for mars

Publisert:

Bedriften Destinasjon 71 grader nord fikk ikke statlig kompensasjon for tapte inntekter i mars måned. – Ordningen bør justeres, slik at den treffer mindre bedrifter bedre, sier daglig leder Daniel Myhre.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...