Oddjo fra gyngestolen:

En trønder som sluttet

Publisert: - Oppdatert: 13.12.2018 kl 13:23

Her om dagen var vi uforsiktige nok til å slå på TV-en midt på dagen. Vi pensjonister har ofte litt tid å slå i hjel, og TV-en er fin å ty til da. Vi mener at vi har jobbet mer enn nok, og skal jo nyte vårt otium, som det heter. Men vi holdt på å sette otiumet i halsen da det gikk opp for oss hva se...

Oddjo fra gyngestolen:

Er julebordet i fare?

Publisert:

Nok en gang er vi inne i sesongen for julebord, og nok en gang skal vi påpe­ke de hedenske eksesser av fråtsing og sløseri som et sådant evenement jo tør være kjent for. Samtidig har vi nå stupt ned i mørketiden, overmannet av en intens følelse av å gå i hi. Det er kanskje derfor vi hvert eneste år ...

Oddjo fra gyngestolen:

Unyttig kunnskap

Publisert:

Ame­rikanske forskere testet og intervjuet en gang 200 studenter og fant ut at menn med et snev av ondskap i per­sonligheten har flere partnere og mer sex enn de snille. De slemme har per­sonlighetstrekk som ekstrem selvopp­tatthet, en psykopatisk trang til spen­ning samt et egoistisk ønske om å utn...

Oddjo fra gyngestolen:

En slags sjøforklaring?

Publisert:

I flere måneder har vi hørt om Den store militærøvelsen i Sør-Norge og Trøndelag, og hvordan Norge og NATO brisket seg for å gi russerne beskjed om at de bare ikke måtte prøve seg på noe her til lands. Enorme mengder med soldater og kjøretøyer og fly og båter rullet over hav, land og luft og store d...

Oddjo fra gyngestolen:

Moderne moro

Publisert:

Vi har forstått at smarttelefoner kan brukes til mye rart. Vi har skjønt såpass at det visstnok er snakk om å ha en rask forbindelse ut og inn fra telefonen. Selv har vi ikke en sånn smarttelefon med høy hastighet. Vi trenger det ikke. Vi er jo blitt et eldre menneske her i gyngestolen, og snakker d...

Oddjo fra gyngestolen:

Himmelske kvoter?

Publisert:

Ketil Kjenseth, leder av energi og miljøkomiteen på Stortinget, vil utrede makskvoter på flyreiser. For eksempel at de reisende får ti flyreiser i året, men har mulighet til å kjøpe en ekstra reise fra noen som ikke trenger så mange.

Oddjo fra gyngestolen:

No øl, no vin, no dram?

Publisert:

Artistene Kurt Foss og Reidar Bøe og senere Jack Dailey sang på 1960-tallet en sang som het «No øl, no vin, no dram», om hvor fælt det var å komme til steder hvor man ikke fikk tak i alkohol. Nå kan denne gamle sangen kanskje bli uhyggelig aktuell også her til lands.

Oddjo fra gyngestolen:

Klima, øl og potetgull

Publisert:

Her vi sitter i gyngestolen og funderer på alt mulig, kan vi plutselig lese om de forferdelige konsekvensene som klimaendringene kan få. For eksempel kan en av de store avisene på sine nettsider fortelle at det kan bli mangel på øl i fremtiden. På grunn av klimaendringene blir det problemer med å dy...

Oddjo fra gyngestolen:

Flytebrygge til besvær

Publisert:

Journalisten og forfatteren Henning Carr Ekroll har boken «Skattepeng­ene som forsvant: Hvordan kaste bort 1,9 milliarder kroner på ingenting - og andre kostbare historier om offentlig sektor i verdens rikeste land». Porsanger kommune blir trukket fram i boka.

Oddjo fra gyngestolen:

Dyre statsskriverier

Publisert:

Nesten 190.000 nordmenn vil kommunisere med det offentlige på papir og ikke med datamaskin og internett. Statsråd Monica Mæland i Kommunal- og moderniseringsdepartementet advarer:

Oddjo fra gyngestolen:

Sarte sjeler i sør

Publisert:

Igjen kan vi slappe av her i gyngestol­en og konstatere at vi finnmarkinger er de tøffeste.

Oddjo fra gyngestolen:

Om å late vannet

Publisert:

Her vi sitter i gyngestolen med vid utsikt mot den store, stygge verden, dukker det stadig opp snurrige ting som folk holder på med, og som mosjonerer våre smilebånd.

Oddjo fra gyngestolen:

Samebøker og sånt

Publisert: - Oppdatert: 20.09.2018 kl 09:56

Det er flertall på Sametinget for å kutte ut tilskuddet til bokbussene, siden staten har kuttet i Sametingets kulturbudsjett.

Oddjo fra gyngestolen:

Å ta distriktene i skole

Publisert:

Her vi sitter og gynger i gyngestolen mens skogen blir gul og høsten eter seg inn i vårt stadig tyngre sinn, dukker det opp nok en reprise på den lokale politiske himmelen.

Oddjo fra gyngestolen:

En meeget viktig reportersame

Publisert: - Oppdatert: 30.08.2018 kl 15:32

For noen dager siden slo denne innimellom utmerkede avis til med følgende overskrift på førstesiden: «Søt samejente susset syklistene».

Oddjo fra gyngestolen:

Videregående slåsskjemper

Publisert:

For ikke så lenge siden hørte vi mye om organiserte slåsskamper i Hellas mellom ungdommer i russebusser fra Oslo og Bærum.

Oddjo fra gyngestolen:

Et «shithole»?

Publisert:

I sommer har det vært mye skitprat om turister her til lands.

Oddjo fra gyngestolen:

Turistdame på bærtur

Publisert:

enne til tider utmerkede avis har igjen terget på seg en sint turistekspertdame. Nylig snakket en av avisens reportere med denne turistekspertdamen om turistinformasjonen her i bygda. Overskriften på artikkelen var «Turist­informasjon uten informasjon», fordi avisens reporter mente å ha fått altfor ...

Oddjo fra gyngestolen:

Is i agurkmiksen

Publisert:

Vi snikleser i nettutgaven til den tidlig­ere så store og kloke avisen. Vi innrømmer det. Og enkelte ganger kan de finne på å skrive om viktige oppdagelser som er gjort.

Oddjo fra gyngestolen:

Da utepilsen var truet

Publisert:

Det knirket kanskje litt ekstra i gyngestolen vår her om dagen, da vi fikk vite at ølproduksjonen her i landet kunne stoppe opp.

Oddjo fra gyngestolen:

En pulverheks?

Publisert: - Oppdatert: 06.07.2018 kl 14:32

Vi satt intetanende i gyngestolen og leste denne til tider utmerkede avis, da vi plutselig skvatt sånn at hjertet hoppet langt opp i halsen.

Oddjo fra gyngestolen:

Cruise-fremsnakk

Publisert: - Oppdatert: 06.07.2018 kl 10:16

Fra gyngestolen har vi fått med oss at det skal komme et cruiseskip til Hamn­bukt ved Lakselv den 13. juli. Og da vil den flotte foldekaia, også kalt for SeaWalk, virkelig komme til sin rett.

Oddjo fra gyngestolen:

Hetetokter i sør

Publisert:

I ukevis har vi nå hørt og sett tusenvis av nyhetsinnslag på søring-TV om hvor varmt og fint det har vært hos søringene, med 30 varmegrader og mer til.

Oddjo fra gyngestolen:

Fotball og annet tullball

Publisert:

Her en dag, da vi satt i gyngestolen og koste oss foran TV-en, så fikk vi plutselig og aldeles motvillig høre at det var noen engelskmenn som skulle sparke fotball sammen med noen spanjoler neste dag eller så.

Oddjo fra gyngestolen:

Flatskjermens verden

Publisert:

Her vi sitter i gyngestolen har vi god tid til å se på tv og få med oss alle de viktige tingene som skjer her i verden. Veldig god tid.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...