Ságat - Samisk avis AS

Søkeresultat

Nyheter av: Geir Johansen

Kronerulling for Perleporten

Kronerulling for Perleporten

Publisert:

Endre Clemens Hoff fra Alta har via Facebook startet opp kronerulling for Perleporten kulturhus i Honningsvåg. I løpet av ett døgn kom det inn nær 30.000 kroner.

Sjøgata er sentrum

Sjøgata er sentrum

Publisert:

– Når det gjelder fiskeri, så kan du godt si at jeg befinner meg midt i sentrum, når jeg nå har åpnet butikk i Sjøgata i Honningsvåg.

Corona-smittet i Nordkapp

Corona-smittet i Nordkapp

Publisert:

Om kvelden fredag 27. mars fikk en innbygger i Nordkapp konstatert Covid-19. - Vi må forvente flere syke i tiden som kommer, mener Nordkapp-ordfører Jan Olsen.

Sammen for bedre brøyting

Sammen for bedre brøyting

Publisert:

Elverkssjef i Repvåg Kraftlag, Oddbjørn Samuelsen, kontakter nå ordførerne i Nordkapp og Måsøy for en felles mobilisering for å få til bedre veivedlikehold vinterstid.

Leverer varer på døra

Leverer varer på døra

Publisert:

15 butikker i Nordkapp inngår foreløpig i handelssatsingen «Handel Nordkapp», der man tilbyr å levere varer fra butikkene på døra. – Det er nå av største viktighet at vi alle støtter best mulig opp om de lokale butikkene, sier Marianne Berg.

Corona-kaos for Aslaug

Corona-kaos for Aslaug

Publisert:

Da Aslaug Amundsen skulle reise til Tromsø for en liten operasjon i nesen, havnet hun midt oppe i et kaos som oppsto da strenge reiserestriksjoner ble innført. Det tok seks dager før hun var hjemme igjen.

40 år med HT&IF

40 år med HT&IF

Publisert: - Oppdatert: 30.03.2020 kl 10:55

Den 31. mai i år går Werner Hansen av som organisasjonssekretær i Honningsvåg Turn og idrettsforening. Etter å ha hatt en administrativ og regnskapsmessig nøkkelrolle i foreningen i 40 år er han fornøyd med at økonomien i HT&IF er bunnsolid.

Ekspert på fiskekultivering

Ekspert på fiskekultivering

Publisert:

Knut H. Halseth har ledet fiskekultiveringsarbeid på Magerøya i over 40 år, og det gjør han fortsatt. – I flere vann på øya kan man i dag fiske ørret på opp til fire-fem kilo, så ståa er veldig god, sier han fornøyd.

– Vurderer butikk-tiltak

– Vurderer butikk-tiltak

Publisert:

– Våre mange butikkansatte er selvsagt en utsatt gruppe når det gjelder coronasmitte. Vi vurderer hele tiden tiltak som kan iverksettes for å minske smittefare.

– Må få beholde LOSA

– Må få beholde LOSA

Publisert:

Marit Tjernstad og Ole Dyrstad i Utdanningsforbundet reagerer sterkt mot at det nå skapes ny usikkerhet om LOSA-tilbudet. – Det er av største viktighet både for elever, foreldre og fagpersonell at vi får beholde LOSA, sier Dyrstad.

– Bør være et tankekors

– Bør være et tankekors

Publisert:

Daglig leder for Uteliv i Nordkapp, Odd-Arne Nilsen, stenger Corner fra onsdag og permitterer 14 ansatte. Han mener det bør være et tankekors for alle og enhver, når det viser seg hvor mye turister og annet besøk utenfra betyr for næringslivet i Nordkapp.

Samvær, sang og samhold

Samvær, sang og samhold

Publisert:

– Det sosiale samværet og samholdet oss imellom er omtrent like viktig som sangen og musikken. Det er rett og slett godt for helsa å synge i kor.

Nordkapp Ap ber om tiltak

Nordkapp Ap ber om tiltak

Publisert:

Nordkapp Arbeiderparti ber om at Nordkapp kommune kommer med tiltak mot corona-smitte; spesielt med henblikk på at Nordkapp kommune er en av de største reiselivskommunene i landsdelen.

Corona-tiltak i Nordkapp

Corona-tiltak i Nordkapp

Publisert: - Oppdatert: 12.03.2020 kl 14:06

Nordkapp kommune holder kino og svømmebasseng åpne, men begrenser antall personer som kan være der samtidig. Man vurderer å nekte hurtigrutepassasjerer å gå i land.

Maritim kunnskap i 65 år

Maritim kunnskap i 65 år

Publisert:

Nordkapp maritime fagskole har sørget for å gi tusenvis av elever kunnskaper om maritime virksomhet gjennom 65 år. Nå satses det på sterk utvidelse av kursavdelingen ved skolen.

Fisk i hundre varianter

Fisk i hundre varianter

Publisert:

På fiskebordet til Nordkapp videregående skole sist lørdag kunne rundt 200 ivrige gjester få smake på fisk i rundt hundre forskjellige varianter. – Mølja og alt annet jeg smakte på holdt særs høy kvalitet, sa Alf Stenersen.

Avlyser møte grunnet corona

Avlyser møte grunnet corona

Publisert: - Oppdatert: 11.03.2020 kl 07:10

Nordkapp-ordfører Jan Olsen besluttet tirsdag kveld at et planlagt møte i kommunen skulle avlyses på grunn av frykt for korona-smitte.

– Artig å være kreativ

– Artig å være kreativ

Publisert:

– Det er artig å få inspirasjon til å tegne og male og å være kreativ. Jeg fikk akkurat ferdig tegninga mi til i dag, sånn at den kunne vises frem under Ungdommens kulturmønstring.

Vil informere om fiskeri

Vil informere om fiskeri

Publisert:

Denne helgen reiser flere fra Nordkapp Senterungdom på stevnet «Vårslepp». – Vi vil jo vise at Sp ikke bare er et bondeparti, så vi vil informere om fiskeri, skriver Nordkapp Senterungdom.

– En allsidig forening

– En allsidig forening

Publisert:

– Vi legger opp til at Davvebiegga albmot - Nordavindsfolket skal bli en allsidig forening med en rekke forskjellige aktiviteter. Vi anser det for spesielt viktig å få belyst sjøsamisk historie i vårt område.

– Må samarbeide for et bedre reiseliv

– Må samarbeide for et bedre reiseliv

Publisert:

– Et målrettet samarbeid mellom reiselivsnæringen og Nordkapp kommune er helt nødvendig for å få til et samlet sett bedre reiseliv her. Da er det også viktig å få en snarlig avklaring av forholdene på Nordkapp-platået.

Bedre forhold i Skarsvåg

Bedre forhold i Skarsvåg

Publisert:

Grendehus med toaletter og turistinformasjon, bedre skilting og bedre søppelhåndtering. Dette er noen av tiltakene som skal gjøre Skarsvåg til ei bedre bygd å bo i.

– En katastrofe for næringslivet

– En katastrofe for næringslivet

Publisert:

– At det nå later til å gå ni måneder før Nordkapp kommune får behandlet en ny søknad om støtte fra det kommunale næringsfondet er rett og slett en katastrofe for næringslivet i kommunen.

Fremmer pensjonistenes sak

Fremmer pensjonistenes sak

Publisert:

På siste årsmøte i Nordkapp pensjonistforening ble det valgt nytt styre som skal fremme pensjonistenes sak. Under det godt besøkte møtet var det enighet om at det er dypt urettferdig at pensjonister har fått redusert kjøpekraft de siste årene.

Sliter med å få innsyn hos FeFo

Sliter med å få innsyn hos FeFo

Publisert: - Oppdatert: 03.03.2020 kl 09:32

– Hva er det som ikke tåler dagens lys? Det er Ole-Martin Jensen som stiller spørsmålet. I to måneder har han forsøkt å få innsyn i korrespondansen FeFo hadde med ANS Nordkapp 1990/Rica om festeavtalen for Nordkapplatået. Han har enda ikke fått innsyn.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...