Ságat - Samisk avis AS

Søkeresultat

Nyheter av: Geir Johansen

– Veldig spennende valg

– Veldig spennende valg

Publisert:

– Årets kommunevalg i Nordkapp blir veldig spennende. Jeg kan ikke huske en så sterk politisk mobilisering; som for en stor del skyldes Nordkapp-saken.

Trine åpner fotostudio

Trine åpner fotostudio

Publisert:

Neste høst satser Trine Dyrstad Walsøe på å åpne sitt eget fotostudio i Honningsvåg. - Jeg vil komme tilbake for å arbeide på det stedet jeg liker aller best, sier hun.

Flott Kivijärvi-åpning

Flott Kivijärvi-åpning

Publisert:

Det ble ei stilfull og flott åpning av utstillingen med Kåre Kivijärvi sine fotografier i Gjesvær kirke lørdag, 54 år etter at fotokunstneren var i Gjesvær og tok bildene.

Kommunen drøfter forsøpling på Veidnes

Kommunen drøfter forsøpling på Veidnes

Publisert:

Utvalg for plan, teknisk og miljø i Lebesby kommune skal i sitt første møte drøfte hva som skal gjøres for å få bukt med utstrakt forsøpling i havneområdet på Veidnesklubben.

Finnmark får elbil-ladere

Finnmark får elbil-ladere

Publisert:

I løpet av første halvår 2020 skal Finnmark få 25 nye ladestasjoner for elbiler. 2. september møter selskapet Fortum elverkssjefer i fylket for å drøfte praktisk gjennomføring.

40 prosents turistøkning

40 prosents turistøkning

Publisert:

- Årets sommersesong har vært veldig bra, så jeg kan notere en økning på rundt 40 prosent av antall turister som har benyttet mine busser. Nå utvider jeg tilbudet av opplevelsesturer til vinteren.

Delte ut fagbrev

Delte ut fagbrev

Publisert:

Mandag delte Nord­kapp–ordfører Kristina Hansen ut fagbrev i rådhussalen. – Det er alltid en glede å kunne konstatere at kompetansen i kommunen øker, sa ordføreren.

Sammen for TV-aksjonen

Sammen for TV-aksjonen

Publisert:

Medlemsbedrifter i Nordkappregionen næringshage går nå sammen om å støtte opp om årets tv-aksjon.

MC-huset ble innviet

MC-huset ble innviet

Publisert:

Lørdag kveld ble det nye klubbhuset til MC-klubben innviet, gjennom å invitere sponsorer og arrangere åpen fest. – En flott kveld, konstaterer nestleder Ted Åge Solvik.

Drapstruet på SV-stand

Drapstruet på SV-stand

Publisert: - Oppdatert: 25.08.2019 kl 15:58

Poltiet har foretatt avhør av den som kom med truslene.

Savner tilbud for ungdom

Savner tilbud for ungdom

Publisert:

Da Nordkapp Senter­ung­dom inviterte til møte tirsdag kveld ga de klart uttrykk for at man savner bedre tilbud for ungdom i Nord­kapp kommune.

– Vil bruke lokale aktører

– Vil bruke lokale aktører

Publisert:

– Når vi anløper Honn­ings­våg med våre nye skip, vil vi verken ha vår­e egne guider eller truger ombord. Vi legger stor vekt på nært samarbeid med lokalt næringsliv på stedene vi anløper.

Vil videre med Nordkapp

Vil videre med Nordkapp

Publisert:

På pressekonferansen som Rica Eiendom og Scandic Hotels avholdt tirsdag ble viktigheten av å utvikle Nordkapp videre som reisemål framhevet. - Dette vil vi gjøre i nært samarbeid med lokalsamfunnet og Nordkapp kommune, sa Kristin Rivelsrud Juul Møller.

Stadig flere sykkelgrupper

Stadig flere sykkelgrupper

Publisert:

– Spesielt de to siste årene har vi opplevd at det blir stadig flere grupper av turister som sykler fra Honningsvåg til Nordkapp. På smale og dårlige veier kan det medføre trafikkfarlige situasjoner.

Finsk sisu og samisk árvu

Finsk sisu og samisk árvu

Publisert:

Tommy Gamst Vitikka utvikler, i samarbeid med selskapet Árvu, digi­tale løsninger med finsk sisu og nordnorsk stahet. Det gir bra resultater.

Tore Hund og turisme

Tore Hund og turisme

Publisert:

Nordkapp Senterparti mener at historiske hendelser knyttet til Tore Hund i Gjesvær på sikt kan bli til en tur­ist­attraksjon. - Det er viktig å skape også andre attraksjoner enn Nordkapp i den flotte kommunen vår, sier Tor Mikkola.

Dialogmøte om Nordkapp

Dialogmøte om Nordkapp

Publisert:

Mandag 19. august inviterer Rica Eiendom og Scandic Hotels politikere og næringslivsfolk til et dialogmøte om Nordkapp-platået og hotellene i Honn­ings­våg. Pressen er derimot ikke velkommen.

Rytmisk gym-suksess

Rytmisk gym-suksess

Publisert:

Etter at Brita Varmedal Johansen fikk sansen for rytmisk gymnastikk i 2012, har stadig flere jenter i Nordkapp begynt med denne idrett­en. Nå deltar rundt 45 jenter på treningene i regi av Klippen U & IL.

– Ødeleggende maktbruk

– Ødeleggende maktbruk

Publisert: - Oppdatert: 11.08.2019 kl 14:55

– Ordfører Kristina Han­sen og den harde kjerne i Nordkapp Arbei­der­parti har i alt for lang tid hatt makta. Noe som har resultert i manipulasjon, hemmelighold og i en fryktkultur som gjør at folk ikke våger å si hva de mener, sier Ottar Hansen.

Kivijärvi i Gjesvær kirke

Kivijärvi i Gjesvær kirke

Publisert:

I tiden 31. august til 17. september vises en ganske så spesiell utstilling i Gjesvær kirke. Nemlig 24 fotografier som Kåre Kivijärvi tok mens han var på et kort besøk i Gjesvær i 1965.

Fortvilt over  turistfisket

Fortvilt over turistfisket

Publisert:

Nordkapp fiskarlag krever at det skal blir slutt på turisters utførsel av fisk. - På møtet vårt tirsdag uttrykte medlemmer fortvilelse over den situasjonen som råder når det gjelder tur­ist­fisket, sier leder Ray­mond Karlsen.

Ber om straff

Ber om straff

Publisert:

Nordkapp SV ber om at fylkesmannen anmelder ilandsettingen av turister på Gjes­vær­stappan.

Hvem blir ordfører?

Hvem blir ordfører?

Publisert:

Lørdag 3. august hadde politiske partier i Nord­kapp sine første stands rundt om i sentrum. Etter at hun har vært ordfører i 12 år skal noen andre ta over etter Kristina Hansen.

 Oggasjakka for femte gang

Oggasjakka for femte gang

Publisert: - Oppdatert: 05.08.2019 kl 18:45

– Jeg vil rette en stor takk til lokal­sam­funnet i Honningsvåg for den måten man støtter opp om vår festival på. Det i seg selv sørger for en enda naisere festival­opp­levelse.

– For treg saksbehandling

– For treg saksbehandling

Publisert:

Lasse Heimdal i Norsk Friluftsliv mener at fylkesmann Elisabeth Vik Aspaker bedriver alt for treg saksbehandling i saken som omhandler Nordkapp-avgiften. Fylkesmannen har gitt beskjed om at saken ikke vil bli behandlet før 1. november.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...