Ságat - Samisk avis AS

Søkeresultat

Nyheter av: Geir Johansen

Lyste opp mørketida

Lyste opp mørketida

Publisert:

Onsdag ettermiddag var det lystog gjennom Honningsvågs gater, og etterpå var det allsang av kjente og kjære julesanger i kirka.

Nye Nordkapp-avgifter

Nye Nordkapp-avgifter

Publisert:

Scandic vil nå gå bort fra å kreve en samlet avgift for å komme inn på Nordkapp-platået. Istedet vil man innføre tre separate avgifter for Nordkapphallen, parkering og friluftsområdet.

Kuttet Ap-lederens stilling

Kuttet Ap-lederens stilling

Publisert: - Oppdatert: 18.12.2019 kl 10:21

Seks representanter fra Ap og Høyre forlot tirsdagens kommunestyremøte i protest mot at at SV og Sp går inn for å kutte to stillinger i kommunens administrasjon. En av stillingene innehas av lederen av Nordkapp Ap, Kari Lene Olsen.

Gratis førjulsfeiring

Gratis førjulsfeiring

Publisert:

Torsdag denne uken er det klart for førjulsfeiring på menighetshuset, som en del av matfordelingsprosjektet for folk som sliter økonomisk.

– Imponert av revymiljøet

– Imponert av revymiljøet

Publisert:

– Jeg er rett og slett imponert over at man klarer å lage tre gode revyer ut fra et såpass lite folketall som man har i Nordkapp. Nå gleder jeg meg stort til revy i romjula.

Robertsen får ikke røre Nordkapp-saken

Robertsen får ikke røre Nordkapp-saken

Publisert:

Med fem mot to stemmer vedtok Nordkapp formannskap torsdag at rådmann Raymond Robertsen erklæres ugild for behandling av alle saker som omhandler forvaltningen av Nordkapp-platået; innbefattet saken som omhandler løyve etter friluftsloven.

– Vi er rett og slett blitt lurt av Equinor

– Vi er rett og slett blitt lurt av Equinor

Publisert: - Oppdatert: 14.12.2019 kl 18:39

– Dette føles mest av alt som et stort bedrageri, hvor folk i Nordkapp og i hele Finnmark rett og slett er blitt lurt av Equinor. Med dette bør heller oljen bli liggende der den er.

Klager på FeFo-avtale

Klager på FeFo-avtale

Publisert:

Nordkapp formannskap vedtok torsdag å fremme klage på FeFo sin avtale om nytt feste for Rica Eiendom på Nordkapp-platået, da formannskapet mener at avtalen er i strid med finnmarksloven.

Aksjonsgruppe mot FeFo

Aksjonsgruppe mot FeFo

Publisert:

Stig Runar Andersen fra Honningsvåg har startet Facebook-gruppa «Folkeaksjonen mot FeFo». – Det som har skjedd i Nordkapp-saken viser at vi har å gjøre med et organ som ikke er til beste for folk og næringsliv i fylket, sier han.

Ny leder for menighetsrådet

Ny leder for menighetsrådet

Publisert:

– Vi legger opp til mer åpenhet omkring menighetsarbeidet, og vi opplever et stort engasjement blant folk i lokalsamfunnet for det vi arbeider med.

– La oss beholde Parken

– La oss beholde Parken

Publisert: - Oppdatert: 11.12.2019 kl 10:06

– Takket være Parken kafé har mitt liv fått et helt nytt innhold. Mens jeg tidligere slet med angst i isolasjon hjemme kan jeg nå være her og utføre nyttig arbeid sammen med andre.

Storstilt førjulskonsert på Turn

Storstilt førjulskonsert på Turn

Publisert:

Kor og orkestre i Nordkapp gikk søndag sammen om å sørge for det som ble til en storstilt førjulskonsert på Turn i Honningsvåg.

Ingen terminal-avklaring

Ingen terminal-avklaring

Publisert: - Oppdatert: 07.12.2019 kl 13:04

Det er enda ikke er tatt noen beslutning om eventuell ilandføring av olje og terminal på Veidnes i Nordkapp. Det fastslo prosjektdirektør for Johan Castberg i Equinor, Knut Gjertsen, innledningvis i sitt innlegg under «Olje & jazz» torsdag.

Samiske bilder til verden

Samiske bilder til verden

Publisert:

Den 18. november åpnet Fred Ivar Utsi Klemetsen sin fotoutstilling i Caen i Frankrike.

FeFo-uenighet om Nordkapp

FeFo-uenighet om Nordkapp

Publisert: - Oppdatert: 05.12.2019 kl 15:36

To representanter fra Sametinget i FeFo-styret gikk inn for at man burde gi midlertidig forlengelse av festeavtalen for Nordkapp i ett år, men forslaget fikk kun to stemmer i styret.

Cor­ner fyl­ler 60 år

Cor­ner fyl­ler 60 år

Publisert: - Oppdatert: 04.12.2019 kl 10:05

– Det er tak­ket våre tro­fas­te gjes­ter at vi har kun­net hol­de Cor­ner gå­en­de i 60 år. Og det er våre ­gode gjes­ter som også leg­ger grunn­laget for vår vid­ere drift. Det sier dag­lig le­der for Cor­ner Spi­se­ri i Honningsvåg, Odd Arne Nil­sen.

Sang inn ad­vents­ti­da

Sang inn ad­vents­ti­da

Publisert:

Honn­ings­våg kir­ke var full­satt søn­dag 1. de­sem­ber. Sang og mu­sikk var sterkt domi­ner­ende un­der guds­tje­ne­sten som mar­ke­rer at vi går inn i ad­vents­ti­da.

Ber Sametinget drøfte FeFo

Ber Sametinget drøfte FeFo

Publisert: - Oppdatert: 03.12.2019 kl 08:26

Sametingsrepresentant Tor Mikkola ber nå om at Sametinget drøfter FeFo sin rolle opp mot Finnmarksloven. - I den senere tid ser vi at FeFo legger mer vekt på egen inntjening enn på å legge forholdene til rette for utvikling i Finnmark, mener Mikkola.

Bedret økonomi  for menigheten

Bedret økonomi for menigheten

Publisert:

Kirkeverge Niels Westphal kunne opplyse Nordkapp formannskap om at økonomien i Nordkapp menighet nå er langt bedre.

- FeFo motarbeider kommunen

Nordkapp er skuffet, Rica fornøyd:

- FeFo motarbeider kommunen

Publisert: - Oppdatert: 29.11.2019 kl 08:50

– At FeFo nå har valgt å inngå ny festekontrakt med Rica for Nordkapp viser tydelig at FeFo motarbeider Nordkapp kommune i saken. Det er all grunn til å rette kritisk søkelys imot et FeFo som handler i strid med intensjonen i finnmarksloven.

Utreder setterådmann

Utreder setterådmann

Publisert:

Flertallet av kommunepolitikerne i Nordkapp har erklært at rådmann Raymond Robertsen er å anse som inhabil for behandling av Nordkapp-saken. Nå skal samme rådmann utrede for politikerne hvordan man skaffer seg en setterådmann.

Samler historien på nett

Samler historien på nett

Publisert:

De siste tre årene har Terje Cock Svane arbeidet med å utvikle en egen nettside om Nordkapp sin historie.

Synes Nordkapp-saken ga forandringer

Synes Nordkapp-saken ga forandringer

Publisert:

– Nordkapp-saken har ført til en demokratisk bevissthet blant folk; om at det virkelig lar seg gjøre å få til forandringer dersom man engasjerer seg.

Færre lærere, men nye vinduer

Færre lærere, men nye vinduer

Publisert:

Rådmannen foreslår at det brukes 4,2 millioner kroner på å få nye vinduer ved Honningsvåg skole neste år. Samtidig foreslår han at det kuttes fem lærerstillinger.

Julemesse for fattige

Julemesse for fattige

Publisert:

Nordkapp baptistmenighet kan se tilbake på nok ei vellykket julemesse på Betania, hvor alt overskudd av salg går til mennesker som er fattige; både i utlandet og i lokalmiljøet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...