Ságat - Samisk avis AS

Søkeresultat

Nyheter av: Geir Johansen

Samler historien på nett

Samler historien på nett

Publisert:

De siste tre årene har Terje Cock Svane arbeidet med å utvikle en egen nettside om Nordkapp sin historie.

Synes Nordkapp-saken ga forandringer

Synes Nordkapp-saken ga forandringer

Publisert:

– Nordkapp-saken har ført til en demokratisk bevissthet blant folk; om at det virkelig lar seg gjøre å få til forandringer dersom man engasjerer seg.

Færre lærere, men nye vinduer

Færre lærere, men nye vinduer

Publisert:

Rådmannen foreslår at det brukes 4,2 millioner kroner på å få nye vinduer ved Honningsvåg skole neste år. Samtidig foreslår han at det kuttes fem lærerstillinger.

Julemesse for fattige

Julemesse for fattige

Publisert:

Nordkapp baptistmenighet kan se tilbake på nok ei vellykket julemesse på Betania, hvor alt overskudd av salg går til mennesker som er fattige; både i utlandet og i lokalmiljøet.

1,4 mil­li­o­ner i fonds­mid­ler

1,4 mil­li­o­ner i fonds­mid­ler

Publisert:

Sty­ret i Rep­våg kraft­lag har ved­tatt å dele ut til sam­men 1,4 mil­li­o­ner kro­ner i fonds­mid­ler i høst­til­de­lin­gen.

Fø­ler seg lurt og svik­tet

Fø­ler seg lurt og svik­tet

Publisert: - Oppdatert: 14.11.2019 kl 14:02

– Jeg fø­ler meg lurt og svik­tet av Troms­trygd. Jeg vel­ger å stå frem med min sak for å ad­va­re and­re fis­ke­re, sier Jon Hil­mar Han­sen.

Are er tilbake som vikarprest

Are er tilbake som vikarprest

Publisert:

- Etter å ha bodd her i åtte år på 1970-tallet har jeg alltid følt sterk tiltrekning til folk og natur på Finnmarkskysten. Derfor velger jeg nå å vende tilbake hit for å vikariere som prest.

Magnus fikk deltakermedaljen

Magnus fikk deltakermedaljen

Publisert: - Oppdatert: 05.12.2019 kl 22:39

Onsdag fikk Magnus Vangen (94) tildelt deltakermedaljen på Honningsvåg rådhus. – Jeg fortjener vel ikke noe som dette, sa han.

Starter ny Nordkapp-regulering

Starter ny Nordkapp-regulering

Publisert:

Etter tirsdagens kommunestyremøte i Nordkapp er det klart at et solid flertall går inn for å starte opp en helt ny planprosess for regulering av Nordkapphalvøya; innbefattet Nordkapp-platået. Man mener at både rådmann og tidligere ordfører var inhabile for behandling av Nordkapp-saken.

Konsert for nytt orgel

Konsert for nytt orgel

Publisert:

Søndag kveld ble det avholdt allehelgensdag-konsert for ei fullsatt kirke i Honningsvåg. All inntekt går til kjøp av nytt kirkeorgel.

Ny giv i Nordkapp kirkeforening

Ny giv i Nordkapp kirkeforening

Publisert:

Med nytt styre og godt pågangsmot intensiverer nå Nordkapp kirkeforening arbeidet for å skaffe nytt orgel til Honningsvåg kirke.

På jakt i lag i 34 år

På jakt i lag i 34 år

Publisert: - Oppdatert: 07.11.2019 kl 10:09

Far Samuel Samuelsen og sønn Stig-Rune Samuelsen har dratt på rypejakt sammen i 34 år.

Kri­tisk til Nord­kapp- ved­tak

Kri­tisk til Nord­kapp- ved­tak

Publisert:

Nord­kapp APs leder Kari Lene Olsen ­stil­ler seg kri­tisk til ved­tak som det nye kom­mu­ne­sty­ret har fat­tet i Nord­kapp-­sak­en. Hun vil ha svar på spørs­mål i morgendag­ens kom­mu­ne­sty­re­møte.

FeFo bør vente på kommunen

FeFo bør vente på kommunen

Publisert:

– FeFo har tidligere klart gitt uttrykk for at man vil spille på lag med Nordkapp kommune i Nordkapp-saken. Derfor bør man vente med å undertegne ny festekontrakt inntil kommunen har fått avklart alle forhold rundt områdeplanen.

- Alltid likt å stelle hår

- Alltid likt å stelle hår

Publisert:

Ada Ulvatne sier at hun har likt å stelle med hår så lenge hun kan huske. I høst kan hun feire at hun har drevet som frisør i 30 år i Honningsvåg. Fortsatt har hun mange av kundene hun hadde da hun startet.

Nordkappsaken i lukket møte

Nordkappsaken i lukket møte

Publisert: - Oppdatert: 30.10.2019 kl 18:02

Med seks mot én stemme ber Nordkapp formannskap om at FeFo inngår en festeavtale som kun omfatter bygningen Nordkapphallen, pluss fire meter omkring. Torsdag behandler FeFo-styret festekontraktsaken i lukket møte.

Sluttet på grunn av sjefen

Sluttet på grunn av sjefen

Publisert:

I et felles brev til kommunestyret i Nordkapp, går fire tidligere ansatte ved teknisk etat i kommunen ut med særs hard kritikk mot teknisk sjef Vera Iversen. De skriver at de har valgt å si opp sine stillinger på grunn av den måten hun har ledet etaten på.

Viderefører Karl sin butikk

Viderefører Karl sin butikk

Publisert:

I 1955 vant Karl Andreas Hansen rundt 30.000 kroner i Norsk Tipping. Det ble utslagsgivende for en klesbutikk som nå har eksistert i 64 år. Søstrene Linda og Brith Ellen viderefører bedriften som deres far startet opp.

Kommunen har vært i møte med FeFo

Kommunen har vært i møte med FeFo

Publisert: - Oppdatert: 23.10.2019 kl 10:28

Mandag var ordfører Jan Olsen og varaordfører Tor Mikkola i et møte med representanter for FeFo.

Fortalte om katastrofen

Fortalte om katastrofen

Publisert:

Det ble en særs sterk markering av evakuering og brenning av stedene på Magerøya, da fire tidsvitner fortalte om sine minner. – Brenningen var den største nasjonale katastrofen siden Svartedauden, sa ordfører Jan Olsen.

Ingen reaksjon fra  kommunen

Ingen reaksjon fra kommunen

Publisert:

Teknisk sjef i Lebesby kommune, Birger Wallenius, sier at han ikke vet om kommunen vil foreta seg noe for å få ryddet opp i forsøpling i havna på Veidnes.

Vil ha fly til Alta

Vil ha fly til Alta

Publisert:

- Det har i flere år vært et ønske blant folk her at vi får flyforbindelse fra Honningsvåg til Alta istedet for til Hammerfest. Som politiker vil jeg nå arbeide for at det blir realitet.

Nei til snurrevad

Nei til snurrevad

Publisert:

Finnmark fylkesutvalg mener det ikke bør åpnes for at snurrevad kan benyttes i direkte fiske etter sei innenfor grunnlinjen. Bakgrunnen er at snurrevad de facto fungerer som et «aktivt redskap». Finnmark fylkeskommune ønsker ikke bruk av aktive fiskeredskaper i fjordene og innenfor ...

Historisk maktskifte i Nordkapp

Historisk maktskifte i Nordkapp

Publisert:

– Det er et historisk maktskifte som nå skjer her i kommunen. Etter at Arbeiderpartiet har hatt makta i 72 år får vi nå en SV-ordfører. Det er god grunn til halleluja-stemning.

– Bør vente med kontrakt

– Bør vente med kontrakt

Publisert: - Oppdatert: 16.10.2019 kl 21:16

– Jeg er av den klare formening at FeFo bør vente med å signere en ny festekontrakt på Nordkapp, inntil Nordkapp kommune har fått til en avklaring av den nye områdeplanen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...