Ságat - Samisk avis AS

Søkeresultat

Nyheter av: Geir Johansen

"Nuttakleiv" i fin utvikling

Publisert:

For kort tid siden gjorde Nina Uttakleiv et stunt, da hun festet et av sine regnbuearmbånd på statuen «Sinnataggen» i Oslo. Det å skape nye smykker har blitt til en stadig viktigere del av livet til Nina.

Utreder strøm i havna

Utreder strøm i havna

Publisert:

Nordkappregionen Havn, i samarbeid med Repvåg Kraftlag, utreder nå hvorvidt det er mulig å skaffe strøm til cruiseskip og hurtigruteskip som ligger i land.

Har gått 200 mil

Har gått 200 mil

Publisert:

Stig-Rune Samuelsen og Gina Johansen, som siden 6. mai har gått Norge på langs, har nå krysset grensen til Troms, etter å ha gått rundt 200 mil.

Økt cruisetrafikk

Økt cruisetrafikk

Publisert:

Mens man enkelte steder på Vestlandet nå innfører tiltak som skal begrense antall anløp av store cruiseskip, så forventes det at tallet på cruiseturister som besøker Nord-Norge; innbefattet Honningsvåg, vil øke.

Fra problem til luksusmat

Fra problem til luksusmat

Publisert:

Krabben, som først ble betraktet som et stort problem, har blitt til luksusmat, turistattraksjon, og til viktig del av inntekten for mange kystfiskere.

– Uverdig behandling fra NAV

– Uverdig behandling fra NAV

Publisert:

Da Mona Amundsen fikk avslag på søknad om uføretrygd fra NAV sentralt, fratok de henne også inntekt i et helt år. Etter å ha fått advokat til å anke saken ble hun innvilget trygd.

Kamp om krabben

Kamp om krabben

Publisert: - Oppdatert: 17.07.2019 kl 02:58

– Å tillate fiskere fra hele Finnmark å fiske kongekrabbe i kvoteregulert område vil medføre alt for stor belastning på områder som Porsangerfjorden. Her må man finne frem til andre løsninger.

– Fornøyd med salget

– Fornøyd med salget

Publisert:

– Vi er nå fornøyd, også om vi bare selger litt. Vi er eldre folk som har lært oss å ta tiden til hjelp. Vi synes det er fint å være her og snakke med folk.

– Vil svekke Nordkapp-naturen

– Vil svekke Nordkapp-naturen

Publisert: - Oppdatert: 15.07.2019 kl 22:15

I en felles klage levert av både Den Norske Turistforening og organisasjonen Norsk Friluftsliv uttrykker man bekymring for at den områdeplanen Nordkapp kommunestyre har vedtatt, vil svekke naturens kvaliteter og naturopplevelser i et sårbart område.

Mener vedtaket er ugyldig

Mener vedtaket er ugyldig

Publisert:

Sju politikere i Nordkapp har nå levert lovlighetsklage på vedtaket om områderegulering av Nordkapphalvøya som et knapt flertall av kommunestyret gikk inn for 20. juni. Man mener det er begått flere saksbehandlingsfeil som gjør at vedtaket er ugyldig.

En tur i sommerbyen

En tur i sommerbyen

Publisert:

I 1996 ble Honningsvåg kåret til «Norges sommerby» i en konkurranse gjennom NRK Reiseradioen. Hittil i år har kald nordøst vind med tåkeskyer dominert, men onsdag brøt endelig sola igjennom.

Viser frem byens kirke

Viser frem byens kirke

Publisert:

– Dette er flott og lærerikt arbeid! Det sier Mari-Helene Thomassen, som er en av seks ungdommer som har fått sommerarbeid med å vise frem Honningsvåg kirke i seks uker fremover.

Tilfreds med samisk tilstand

Tilfreds med samisk tilstand

Publisert:

Da han begynte på skolen i 1957 ble Per Anders Bær og de andre elevene nektet å snakke samisk av læreren sin. Etter å ha arbeidet i Sametinget fra starten til nå, kan pensjonist Per Anders Bær si seg tilfreds med tilstanden for det samiske.

– Robertsen klart inhabil

– Robertsen klart inhabil

Publisert: - Oppdatert: 08.07.2019 kl 15:55

Rådmann Raymond Robertsen har vært klart inhabil for behandling av Nordkapp-saken, hevder Hurtigruten i sin klage på vedtaket i Nordkapp kommunestyre 20. juni.

Honningsvåg høsten 1944

Honningsvåg høsten 1944

Publisert:

Som åtteåring høsten 1944 stod Aage Loe Olsen ombord i en båt som nærmet seg Honningsvåg og så på at hjemplassen hans gikk opp i flammer. 35 år senere malte han et bilde ut fra denne erindringen.

– Full støtte til Kristina

– Full støtte til Kristina

Publisert:

– I den mye omtalte Nordkapp-saken støtter jeg Nordkapp-ordfører Kristina Hansen og hennes partifeller fullt ut. Jeg er sikker på at de har fattet en beslutning som er til det beste for Nordkapp-samfunnet.

Med hjerte for Nepal

Med hjerte for Nepal

Publisert:

Jordskjelvet i Nepal i 2015 ble utløsende årsak til at Lisa L. Fosse de siste årene har engasjert seg sterkt i hjelpearbeid for utsatte barn og unge i landet.

– Ny kunnskap om maleri

– Ny kunnskap om maleri

Publisert:

– Takket være Ingjerd har jeg fått en masse med ny kunnskap om maleri. Det gjør at det blir langt mer interessant for meg å gå på utstillinger.

Elisabeth sine Finnmarks-bilder

Elisabeth sine Finnmarks-bilder

Publisert:

Både i 1940 og i 1949 tok den meget bereiste fotojournalisten Elisabeth Meyer bilder i Finnmark. Nå kan mange av disse bildene; og flere av hennes bilder fra rundt om i verden, ses i den nye utstillingen til Nordkappmuseet.

Unik vannkilde i Bærvika

Unik vannkilde i Bærvika

Publisert:

I Bærvika, et stykke nordvest for Opnan på Magerøya, har geolog Fridtjov Ruden funnet frem til noe som han karakteriserer som helt unikt kildevann. Ørjan Johansen fra Honningsvåg mener vann fra Magerøya kan bli salgsvare.

Fra Stranda til fiskefabrikken

Fra Stranda til fiskefabrikken

Publisert:

Fra det å drive fjord­fiske fra Repvågstranda sammen med brødrene sine, gikk Salamon Samuelsen over til å arbeide på flere av fiskefabrikkene i Honningsvåg. De harde arbeidsøktene merkes i kroppen den dag i dag.

- Stans avgiftsinnkreving

- Stans avgiftsinnkreving

Publisert:

Norsk Friluftsliv krever nå at fylkesmannen i Troms og Finnmark umiddelbart stanser innkrevingen av avgift på Nordkapp.

Gjorde Nordkapp privat

Gjorde Nordkapp privat

Publisert: - Oppdatert: 21.06.2019 kl 09:33

Med åtte stemmer fra Arbeiderpartiet og to stemmer fra Høyre ble det flertall i Nordkapp kommunestyre for å regulere Nordkapp-platået til privat formål. Det ble hissig debatt og sterke følelser både i og utenfor rådhuset i Honningsvåg.

Finnmark – min historie

Finnmark – min historie

Publisert:

Om kort tid kommer Magnar Mikkelsen ut med sin nye bok, som har tittelen «Finnmark – min historie». – Det er utvalgte tekster fra mitt liv i Finnmark; det eneste liv som jeg forstår meg på, sier han.

Flere på valgkretsmøte

Flere på valgkretsmøte

Publisert:

12 personer møtte opp på valgkretsmøtet til Repvåg Kraftlag i Nordkapp mandag. – Det sier vi oss fornøyd med, og vi håper at stadig flere vil engasjere seg i vårt samvirke sin virksomhet, sier elverkssjef i Repvåg Kraftlag, Oddbjørn Samuelsen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...