Ságat - Samisk avis AS

Søkeresultat

Nyheter av: Geir Johansen

Vedtok bygge- og deleforbud

Vedtok bygge- og deleforbud

Publisert: - Oppdatert: 16.10.2019 kl 21:18

Kommunestyret i Nordkapp vedtok tirsdag å innføre bygge- og deleforbud på Nordkapphalvøya. Man ber også om at FeFo avventer å forhandle ny festeavtale inntil endelig områdeplan er klar.

– Vik­tig prø­ve­stein for FeFo

– Vik­tig prø­ve­stein for FeFo

Publisert:

– Et­ter min opp­fat­ning bør FeFo gå i dia­log med de nye makt­ha­ver­ne i Nord­kapp. Hva som blir ut­fal­let av Nord­kapp­sak­en blir en vik­tig prø­ve­stein for FeFo.

Lagringsrommet er ferdig

Lagringsrommet er ferdig

Publisert:

Lagringsrommet til Nordkapp MC-klubb er nå gjort ferdig, og rundt 20 motorsykler er trygt lagret foran vinteren.

– Har krav på ny festekontrakt

– Har krav på ny festekontrakt

Publisert: - Oppdatert: 14.10.2019 kl 19:50

– I henhold til tidligere inngåtte avtaler, så har Rica Eiendom krav på å få en ny og varig festekontrakt på Nordkapp. Dette berører over­hodet ikke kommunens rett til å regulere området.

Skulle absolutt  ikke bli kjøpmann

Skulle absolutt ikke bli kjøpmann

Publisert:

Idar Jensen tilbrakte en stor del av barndommen sin i butikken til sin far, Steve Jens Jensen. Han utdannet seg til mekaniker og maskiningeniør; men endte like fullt opp som den som i dag har vært kjøpmann i aller lengst tid i Nordkapp

For­be­re­der «nye» Nord­kapp

For­be­re­der «nye» Nord­kapp

Publisert:

På­trop­pen­de ord­fø­rer Jan Olsen sier at det er en pri­ori­tert opp­ga­ve å få til al­ter­na­tiv drift på Nord­kapp-pla­tå­et. – Vi skal vise at kom­mu­nen kan drive mo­der­ne ut­marks­for­valt­ning og par­ke­ring på en god måte, sier han til Ságat.

En ny politisk æra

En ny politisk æra

Publisert: - Oppdatert: 03.10.2019 kl 13:47

Tirsdag 15. oktober blir en historisk dag i Nordkapp. Denne dagen samles nemlig for første gang det nye kommunestyret til møte med SV som største parti.

Hvem fant henne?

Hvem fant henne?

Publisert:

Kvinnen på dette bildet forvillet seg bort fra sitt reiseselskap oppe på Nordkapp i 2002, men ble heldigvis funnet av en mann som fikk henne tilbake til sine kjente. Nå vil sønnen til denne kvinnen gjerne komme i kontakt med denne mannen.

Nytt rørleggerfirma

Nytt rørleggerfirma

Publisert:

Ottar Hansen og Ronny Pettersen har nylig startet opp nytt rørleggerfirma i Honningsvåg. – Vi satser på å rekruttere lokal ungdom til firmaet og håper også på kommunale VA-oppdrag, sier Ottar Hansen.

Tid for bøker og sanger

Tid for bøker og sanger

Publisert:

Etter at Bjørn Isachsen ble pensjonist har han gitt ut tre bøker og skrevet en rekke med nye sanger. - Bok nummer fire er allerede skrevet, og den vil bli presentert under neste års filmfestival, sier han.

– Ønsker en god dialog

– Ønsker en god dialog

Publisert:

– Som den største private arbeidsgiveren i Nordkapp kommune ønsker vi en god dialog med de som nå skal utgjøre kommunestyreflertallet. Inntil videre forholder vi oss til områdeplanen som ble vedtatt 20. juni.

- Ville slå en same

- Ville slå en same

Publisert: - Oppdatert: 21.09.2019 kl 21:09

Fredag kveld opplevde Jon-Richard Sommernes fra Honningsvåg å bli slått hardt i ansiktet av en person han aldri hadde sett før. - Han sa at han hadde lyst til å slå en same, sier Jon-Richard til Ságat.

– «Lille Chicago»  har gjenoppstått

– «Lille Chicago» har gjenoppstått

Publisert:

I et krast Facebook-innlegg hvor hun uttrykker tanker etter det nedslående valgresultatet til Nordkapp AP skriver ordførerkandidat Kari Lene Olsen at «Lille Chicago» har gjenoppstått, men i ny drakt.

Disse to skal lede Nordkapp

Disse to skal lede Nordkapp

Publisert:

SV`s Jan Olsen blir ordfører og Tor Harald Mikkola fra Nordkapp SP blir varaordfører i Nordkapp kommune de neste fire årene.

Klare for dansehelg

Klare for dansehelg

Publisert:

Denne helga arrangeres Nordkapprock for aller første gang. – Vi ønsker alle danseglade velkommen til ei helg fylt med kurs, dans og moro, sier Bjørg Olsen.

Stor satsing i Nordvågen

Stor satsing i Nordvågen

Publisert:

En investering på nær 20 millioner kroner gir nytt stort kjølelager for saltfisk, samt opprustning av fabrikkanlegget til Nordvågen AS. Med det står bedriften, som de siste fem årene har mer enn doblet omsetningen, godt rustet for videre utvikling.

Musikalsk kosestund

Musikalsk kosestund

Publisert:

Tirsdag var «Dønning og damene» og holdt konsert ved Nordkapp helsesenter. – Vi får så mange positive reaksjoner fra dem som er her, når vi kommer for å spille, sier Thor Tuv.

Nye i menighetsrådet

Nye i menighetsrådet

Publisert:

445 personer; eller 21 prosent av ­kommunens stemmeberettigede, avla stemme i årets kirke­valg i Nordkapp. Men­ig­hets­råd­et får flere nye medlemmer.

Skal styre i Nordkapp

Skal styre i Nordkapp

Publisert: - Oppdatert: 16.09.2019 kl 14:57

Den sterke valgseieren til SV og SP i Nordkapp fører til at en rekke nye folk kommer inn i det nye kommunestyret. De to partiene får 13 av 19 representanter.

Dypt skuffet AP-veteran

Dypt skuffet AP-veteran

Publisert:

– Ledelsen i Nordkapp Arbeiderparti gjorde den fatale tabben å ikke lytte til folke­meninga. Det resulterte i katastrofevalget, sier en dypt skuffet AP-veteran Odin Johansen.

Siggen holder væroversikten

Siggen holder væroversikten

Publisert:

Sigfred Andersen fra Honningsvåg har omtrent hele livet holdt nøye øye med værutviklingen. – De siste år­ene later det til at høst­en har blitt varmere, og at august har blitt til den beste sommermåneden, sier han.

Det Camilla vil si deg

Det Camilla vil si deg

Publisert:

Onsdag åpnet årets festivalutstilling under Nordkapp Filmfestival. – Jeg har mye av naturen her oppe i meg, og i bildene mine, sier Camilla Orvik.

Klart for filmfestival

Klart for filmfestival

Publisert:

Torsdag skjer åpningen av Nordkapp Filmfestival. – Vi byr på glade dager med mange gode filmer, en haug av kulturarrangementer og yrende folkeliv, sier Tore Fosse.

Brakseier i Nordkapp

Brakseier i Nordkapp

Publisert: - Oppdatert: 10.09.2019 kl 14:31

SV og Senterpartiet ble suverene valgvinnere i Nordkapp kommune, med henholdsvis 36,7 og 30,0 prosent av stemmene. Valget ble rene katastrofen for Nordkapp Arbeiderparti.

Mante til samhold

Mante til samhold

Publisert:

På møtet som Nord­kapp Høyre holdt på menighetshuset torsdag mante både den lokale Høyre-lederen og AP-lederen til samhold blant folk etter at valg­resultatet foreligger.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...