Ságat - Samisk avis AS

Søkeresultat

Nyheter av: Geir Johansen

Spørsmål om kunstprosjekt

Spørsmål om kunstprosjekt

Publisert:

Kommunestyrerepresentant for Senterpartiet i Nordkapp, Hugo Salamonsen, stiller i dagens kommunestyremøte i Nordkapp spørsmål til ordføreren om kunstprosjektet «Gentle touch».

– Veiforholdene er en katastrofe

– Veiforholdene er en katastrofe

Publisert:

Nordkapp og Måsøy Arbeiderparti karakteriserer denne vinterens regularitet og manglende forutsigbarhet på veiene i distriktet, for en katastrofe. Nå krever man en kraftig standardheving av vintervedlikeholdet.

Har klaget FeFo inn for Sivilombudsmannen

Har klaget FeFo inn for Sivilombudsmannen

Publisert:

Ole Martin Jensen har nå sendt klage til Sivilombudsmannen fordi han ikke har fått innsyn i dokumenter om Nordkappsaken fra Finnmarkseiendommen.

Bernt sprer samisk musikk

Bernt sprer samisk musikk

Publisert:

I 20 år har Bernt Mikkel Haglund fra Kautokeino gitt ut samisk musikk på eget selskap. Siste CD inneholder joiker av 77 år gamle Berit Anne Persdatter Bongo fra Heammogieddi.

Vil evakuere flyktningbarn

Vil evakuere flyktningbarn

Publisert:

SV-representant Rakel Hagen Olsen fremmer en interpellasjon i kommunestyret i Nordkapp, hvor hun foreslår at kommunestyret støtter oppropet om å evakuere flyktningbarn fra Moria-leiren i Hellas.

Oppstart for Kamøyvær havn

Oppstart for Kamøyvær havn

Publisert:

Kommunedirektøren i Nordkapp foreslår overfor formannskapet at man nå går i gang med utbedringen av Kamøyvær fiskerihavn. – Dagens situasjon viser til fulle hvor viktig fisket er, sier Hugo Salamonsen.

Ekstra godt smittevern

Ekstra godt smittevern

Publisert:

– Siden vi er en beredskapsbedrift, sørger vi for tiltak som gir ekstra godt smittevern. Det koster en del tid og energi, men slik må det være.

Vil gjenåpne Corner

Vil gjenåpne Corner

Publisert:

Odd-Arne Nilsen vurderer å gjenåpne Corner Spiseri og etterlyser lokale regler for smittevern. – Det er ikke åpning for lokale regler for smittevern vedrørende restaurantdrift, sier krisestabsleder i Nordkapp kommune, Ronny Holm.

Spanskesyken verst blant samer

Spanskesyken verst blant samer

Publisert:

Spanskesyken i årene 1918-1919 tok rundt 15.000 liv i Norge. Aller verst rammet ble folk i samiske områder, hvor dødeligheten var vel fire ganger høyere enn i resten av landet. Hva kom det av?

Ada gleder seg til å gjenåpne salongen

Ada gleder seg til å gjenåpne salongen

Publisert:

– Jeg gleder meg veldig til at jeg kan åpne frisørsalongen igjen mandag 27. april, og til å stelle håret til mine trofaste kunder.

Ga bort åtte tonn torsk

Ga bort åtte tonn torsk

Publisert:

Under et sjøvær med snurrevad fikk M/S «Nytind» så mye torsk at man hadde åtte tonn til overs. Da ble løsningen å overføre torsken til kameratbåten M/S «Kristian Gerhard».

– Katastrofe for havna

– Katastrofe for havna

Publisert:

– Corona-epidemien resulterer i ren katastrofe for økonomien i Nordkappregionen havn, da vi regner med et tap på rundt 15 millioner kroner dette året.

Økte helseutgifter i Nordkapp

Økte helseutgifter i Nordkapp

Publisert:

Som en følge av coronakrisen regner Nordkapp kommune med vel 3,5 millioner kroner i økte utgifter til helse og omsorg. Totalt regner man med en inntektssvikt på 2,1 millioner kroner for hver måned fremover.

Tuberkuloseepidemien i Guovdageaidnu

Tuberkuloseepidemien i Guovdageaidnu

Publisert: - Oppdatert: 20.04.2020 kl 10:11

I perioden fra 1958 til 1961 oppsto en av de mest omfattende lokale tuberkuloseepidemier her i landet i Guovdageaidnu. Daværende distriktslege Kolbjørn Øygard har fortalt om hva man foretok seg for å hindre smittespredning.

Satser på digital 17. mai

Satser på digital 17. mai

Publisert:

– Nasjonaldagen 17. mai skal markeres i Nordkapp i år også. Vi planlegger nå hvordan dette skal kunne skje gjennom best mulig bruk av digitale løsninger.

Viderefører karanteneordning

Viderefører karanteneordning

Publisert:

Formannskapet i Nordkapp vedtok tirsdag å videreføre ordningen med karantene for folk sørfra; foreløpig til og med 20. april.

Hel­se og smit­te rundt år 1900

Hel­se og smit­te rundt år 1900

Publisert: - Oppdatert: 15.04.2020 kl 23:29

Det er for tid­en sterkt fo­kus på fol­ke­hel­se og smit­te­spred­ning som føl­ge av co­ro­na­vi­rus­et. Da kan det være verdt å se til­ba­ke på hvor­dan si­tua­sjo­nen for folk i Finn­mark var rundt år 1900.

Henrik Ibsen til Nordkapp

Henrik Ibsen til Nordkapp

Publisert:

Sommeren 1891 reiste den kjente norske forfatteren Henrik Ibsen med dampskipet «Nordland» nordover langs norskekysten. Ibsen ville, som så mange andre, besøke Nordkapp.

Corona-støtte i Nordkapp

Corona-støtte i Nordkapp

Publisert:

Rådmannen i Nordkapp foreslår overfor formannskapet at kommunen bevilger til sammen 2,8 millioner kroner til bedrifter som er direkte rammet av coronasituasjonen. Formannskapet behandler saken tirsdag 14. april.

Et hardbalent og modig folk

Et hardbalent og modig folk

Publisert: - Oppdatert: 14.04.2020 kl 11:34

I 2018 ga Svein Aasegg fra Kamøyvær ut boka «Kamøyvær på yttersida ved Nordkapp». – Med boka vil jeg vise min respekt for et hardbalent og modig folk som fra gammel tid slo seg ned på et værhardt sted hvor fisket hele tiden har stått sentralt, sier han.

Høy ledighet i Kyst-Finnmark

Høy ledighet i Kyst-Finnmark

Publisert:

Fire kystkommuner i Finnmark var tirsdag 7. april registrert med en arbeidsledighet på over 12 prosent. De er blant de 20 kommunene i landet som nå har høyest ledighet.

Reinert lager corona-film

Reinert lager corona-film

Publisert:

Reinert Kiil fra Honningsvåg har hatt helt vill filmdilla siden han var guttunge. Nå holder han på med å avslutte arbeidet med en ny spillefilm – som betegnende nok har arbeidstittelen «Karantene».

Nordahl Grieg og Fugløya

Nordahl Grieg og Fugløya

Publisert: - Oppdatert: 13.04.2020 kl 11:18

Ifølge en nær bekjent hadde Nordahl Grieg planer om å slå seg ned på Fugløya i Karlsøy etter at andre verdenskrig var over. Han skrev også et eget dikt om øya.

- Tåpelig hytteforbud

- Tåpelig hytteforbud

Publisert:

- Jeg mener at de sentrale myndigheter har innført et beint frem tåpelig forbud imot at folk som bor i distriktet ikke skal kunne få være på hytta i påsken.

Hrafn utvider fiskerivirksomheten

Hrafn utvider fiskerivirksomheten

Publisert:

Langsomt men sikkert har to islandske brødre bygd opp et kystfiskerederi i Honningsvåg som sysselsetter rundt 50 personer. Nå foreligger det planer om å bygge fabrikk for filetproduksjon også.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...