Ságat - Samisk avis AS

Søkeresultat

Nyheter av: Geir Johansen

Krever løyve-behandling

Krever løyve-behandling

Publisert: - Oppdatert: 30.01.2020 kl 11:33

Gjennom advokatfirmaet Selmer i Oslo ber Scandic nå om at fylkesmannen pålegger Nordkapp kommune å behandle søknaden om løyve for innkreving av avgift på Nordkapp-platået.

Sol og «senoritatur»

Sol og «senoritatur»

Publisert:

Mandagens tur for «senoritaene» i Nordkapp og omegn turlag foregikk samtidig som sola viste seg for første gang i år i Honningsvåg.

Ny leder av eldrerådet

Ny leder av eldrerådet

Publisert:

– Det er altfor lite fokus på de eldres situasjon i kommunepolitikken. Det akter vi som nye medlemmer av Nordkapp eldreråd å endre på.

Viktig med åpenhet om psykisk helse

Viktig med åpenhet om psykisk helse

Publisert: - Oppdatert: 22.01.2020 kl 20:51

Tirsdag ble Mental Helse Nordkapp stiftet. – Det er av største viktighet at vi får mer åpenhet om psykisk helse, og at vi bygger et sterkest mulig lokallag, sa Fred Magne Johansen.

– Absurde tilstander

– Absurde tilstander

Publisert:

Nordkapp Arbeiderparti mener at det nye kommunestyreflertallet har sørget for å skape «absurde tilstander», gjennom å innføre kommunal ansettelsesstopp. – Svært usaklig utspill, sier Nordkapp-ordfører Jan Olsen.

Musikalsk solidaritet

Musikalsk solidaritet

Publisert:

Som avslutning på årets Sunshine Winter Festival i Honningsvåg ble det arrangert solidaritetskonsert for Balika Peace Home i Nepal. Det ble en feiende flott forestilling til rungende trampeklapp fra et entusiastisk publikum.

Herlig solfeiring

Herlig solfeiring

Publisert:

– Vi valgte selvsagt å ta turen hit, for å delta i denne herlige feiringen av at sola snart er tilbake, sier Anne Giæver. Hun hadde tatt med seg medsøstre fra Havøysund for å delta i VM på miniski under Sunshine Winter Festival.

Satser på lokal mat

Satser på lokal mat

Publisert:

Lill-Karin Sanna vil etablere et nytt bygg i Skarsvåg hvor det skal rettes fokus på lokal mat; deriblant sjøsamisk tradisjonsmat.

Treningsrom på dugnad

Treningsrom på dugnad

Publisert:

Gjennom en samlet dugnadsinnsats på rundt 300 timer i løpet av november og desember i fjor sørget sju personer for å innrede et helt nytt treningsrom i flerbrukshallen i Honningsvåg.

Eksperter skal gjøre nye vurderinger av skredfaren

Eksperter skal gjøre nye vurderinger av skredfaren

Publisert: - Oppdatert: 15.01.2020 kl 16:00

Onsdag kveld kommer fagfolk fra NVE og NGI til Honningsvåg for å foreta nye vurderinger av skredfaren. Evakuerte beboere vil ikke kunne flytte hjem onsdag.

Fikk grov feildiagnose av UNN

Fikk grov feildiagnose av UNN

Publisert:

I 2015 fikk Ina-Renee Aronsen diagnosen «lettere psykisk utviklingshemmet» ved UNN i Tromsø. Like før jul i fjor fant Finnmarkssykehuset at diagnosen ikke var holdbar og fjernet den. – Det har vært fire veldig vanskelige år for meg, sier Ina-Renee.

Venter mer sne, og vinden vil øke

Venter mer sne, og vinden vil øke

Publisert:

Beredskapsteamet i Nordkapp kommune besluttet tirsdag at ingen av de ras-evakuerte får flytte hjem hverken tirsdag eller onsdag. Ifølge værmeldingen vil det komme mer sne den nærmeste tiden.

Solfestival for samhold

Solfestival for samhold

Publisert:

– Med vår festival vil vi vise hvor viktig det er med samhold og samarbeid; blant annet gjennom at lokale musikere spiller sammen med artister som ellers spiller på store internasjonale scener.

Frykter for at nye ras vil komme

Frykter for at nye ras vil komme

Publisert: - Oppdatert: 14.01.2020 kl 10:53

Under informasjonsmøtet for de ras-evakuerte som Nordkapp kommune avholdt mandag ettermiddag kom det frem at man frykter for nye ras ut fra de værprognosene som foreligger. 64 personer var da evakuert fra sine hjem på grunn av rasfaren.

Det ekstreme sneværet skaper store problemer

Det ekstreme sneværet skaper store problemer

Publisert:

Ib Nymark har jobbet med snebrøyting i over 30 år, men kan ikke huske sist det kom så store mengder på så kort tid på Magerøya som det nå har gjort. – Det vil ta en uke å få ryddet opp etter dette, sier han.

Alf har parkert bussen for godt

Alf har parkert bussen for godt

Publisert: - Oppdatert: 10.01.2020 kl 09:28

Etter 36 år som bussjåfør er Alf Stenersen blitt pensjonist. - De siste årene har det blitt altfor mange innstilte bussruter ut fra værvurderinger. For oss var det en ære å få passasjerene frem; selv om det var ruskevær, sier han.

– Bare artig å danse

– Bare artig å danse

Publisert:

– Vi ønsker alle velkommen til dansekveldene våre, og nå i januar blir det mulig å gå på grunnkurs i swing for dem som vil lære. Vi er alle enige om at det er bare artig å danse.

Nær fordoblet husleie

Nær fordoblet husleie

Publisert:

I fjor høst fikk Knut Tranås beskjed om at husleien settes opp fra 2.611 kroner i måneden til 4.250 kroner i måneden for den kommunale leiligheten han leier i Honningsvåg. – Justert opp til markedspris, sier Nordkapp-rådmann Raymond Robertsen.

Melder seg ut av Høyre

Melder seg ut av Høyre

Publisert: - Oppdatert: 06.01.2020 kl 18:38

Tidligere stortingsrepresentant Steinar Eriksen melder seg ut av Høyre; blant annet fordi han føler seg lurt av både Equinor, regjering og storting.

– Forakt for fylkesmannen

– Forakt for fylkesmannen

Publisert: - Oppdatert: 06.01.2020 kl 14:56

– Scandic demonstrerer etter vår oppfatning en forakt for fylkesmannens beslutning. I tillegg er dette et klart brudd på avtaler som tidligere er inngått mellom operatøren og kommunen.

Godt år for Radio Nordkapp

Godt år for Radio Nordkapp

Publisert:

Raymond Elde karakteriserer 2019 som et godt år for Radio Nordkapp. – Stadig flere leser nettutgaven vår, og folk er fortsatt ivrige bingospillere, sier kringkastingssjefen.

Får 41 nye Holst-bilder

Får 41 nye Holst-bilder

Publisert:

– Det er nå klart at 41 kunstneriske arbeider etter Bjarne Holst vil bli overført til oss i Honningsvåg. Bedre nyttårsgave kunne vi ikke ha fått.

Fortsetter å kreve avgift på Nordkapp

Fortsetter å kreve avgift på Nordkapp

Publisert:

Til tross for at fylkesmannen har gjort det klart at det ikke er anledning til å kreve penger av folk som vil inn på Nordkapp-platået, så fortsetter Scandic med å kreve en avgift på 285 kroner; i bommen før platået.

Glad jul i Kamøyvær

Glad jul i Kamøyvær

Publisert:

Siste søndag i advent var det gudstjeneste på samfunnshuset i Kamøyvær. En viktig julegave for bygda er det at man nå har leiekontrakt med kommunen for å bevare samfunnshuset i minst fem år fremover.

– En skandale viser seg

– En skandale viser seg

Publisert:

– Det er grunn til å tro at en stor skandale nå viser seg, da den tidligere ledelsen i Nordkapp kommune de 20 siste årene har lagt til rette for, og forsvart, et ulovlig og uansvarlig innkrevingsregime for Nordkapp-avgiften.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...