Ságat - Samisk avis AS

Søkeresultat

Nyheter av: Geir Johansen

– En katastrofe for næringslivet

– En katastrofe for næringslivet

Publisert:

– At det nå later til å gå ni måneder før Nordkapp kommune får behandlet en ny søknad om støtte fra det kommunale næringsfondet er rett og slett en katastrofe for næringslivet i kommunen.

Fremmer pensjonistenes sak

Fremmer pensjonistenes sak

Publisert:

På siste årsmøte i Nordkapp pensjonistforening ble det valgt nytt styre som skal fremme pensjonistenes sak. Under det godt besøkte møtet var det enighet om at det er dypt urettferdig at pensjonister har fått redusert kjøpekraft de siste årene.

Sliter med å få innsyn hos FeFo

Sliter med å få innsyn hos FeFo

Publisert: - Oppdatert: 03.03.2020 kl 09:32

– Hva er det som ikke tåler dagens lys? Det er Ole-Martin Jensen som stiller spørsmålet. I to måneder har han forsøkt å få innsyn i korrespondansen FeFo hadde med ANS Nordkapp 1990/Rica om festeavtalen for Nordkapplatået. Han har enda ikke fått innsyn.

– Må få bedre brøyting

– Må få bedre brøyting

Publisert:

I et brev til Statens vegvesen ber elverkssjef i Repvåg Kraftlag, Oddbjørn Samuelsen, om at det må bli bedre brøyting av veier. Han viser til at stadig stengte veier går utover bolyst og medfører store tap for næringslivet.

Nordavindsfolket er stiftet

Nordavindsfolket er stiftet

Publisert:

På et møte i Honningsvåg onsdag ble den nye samiske kulturorganisasjonen Davvebiegga Albmot – Nordavindsfolket stiftet. Man satser på å få etablert lokale organisasjoner i flere kommuner i Nord-Norge.

Tang og multer i ølet

Tang og multer i ølet

Publisert: - Oppdatert: 28.02.2020 kl 18:06

Sjøgata pub i Honningsvåg benytter lokale råstoffer som tang, multer og krøkebær for å gi spesiell smak på ølet som de lager i sitt nano-bryggeri. – Veldig godt øl, sier ølkjenner Roy Kishor fra England.

– Dette hemmer næringsutvikling

– Dette hemmer næringsutvikling

Publisert: - Oppdatert: 27.02.2020 kl 10:48

– Det at Nordkapp kommune nå har stanset all tildeling fra næringsfondet; samtidig som man ikke vet når nye retningslinjer for fondet vil foreligge, virker sterkt hemmende på næringsutvikling og gründeraktivitet.

Idédugnad i Skarsvåg

Idédugnad i Skarsvåg

Publisert:

Søndag 1. mars inviterer Skarsvåg bygdelag til åpent møte. – Vi vil gjerne ha ideer og innspill for hvordan bygdelaget og lokalt næringsliv best kan virke sammen.

– Styrk Honningsvåg-avdelingen

– Styrk Honningsvåg-avdelingen

Publisert:

I en uttalelse ber Nordkapp Arbeiderparti om at Kystverkets Honningsvåg-avdeling både beholdes og styrkes over tid.

Ny leder for kystmuseene

Ny leder for kystmuseene

Publisert:

– Det er viktig å få markert lokal identitet ved hvert av kystmuseene for å gjøre museene mer interessante for lokalbefolkningen.

Abdi sørger for posten

Abdi sørger for posten

Publisert:

Abdi Haji Farah er postbud i et av de mest værutsatte områdene i landet. Når han kjører ruten sin mellom fiskeværene på Magerøya kan været skifte brått. – Det er flott arbeid, som jeg trives med, og så møter jeg så mange hyggelige folk, sier han.

Samisk forening i Nordkapp

Samisk forening i Nordkapp

Publisert:

Onsdag 26. februar oppfordres samer i Nordkapp om å komme på et møte på Perleporten kulturhus hvor man skal få stiftet en samisk klubb eller forening.

Robertsen ferdig som rådmann i Nordkapp

Robertsen ferdig som rådmann i Nordkapp

Publisert:

Tirsdag kveld ble det klart at Nordkapp-rådmann Raymond Robertsen fratrer sin stilling med umiddelbar virkning. Han får med seg ni måneders etterlønn.

Samisk velkomst til turistene

Samisk velkomst til turistene

Publisert:

Turistene om bord i årets første cruiseskip i Honningsvåg havn ble ønsket varmt velkommen med kaffe, bidos, lavvo og bål som varmet.

– Glade for å få lære

– Glade for å få lære

Publisert:

– Mine elever uttrykker glede over å få lære norsk språk og ellers lære om norsk samfunn og kultur. Og jeg selv lærer mye gjennom å få møte folk fra forskjellige steder rundt om i verden.

– Mer miljøvennlig fiskeri

– Mer miljøvennlig fiskeri

Publisert:

I en årsmøteuttalelse viser Nordkapp Senterparti til hvordan man kan få til mer miljøvennlig fiskeri gjennom å prioritere fiske med kystflåten. – Fiskeressursene skal komme de fiskeriavhengige samfunnene til gode, uttaler Nordkapp Sp.

Hjem med bildene

Hjem med bildene

Publisert:

Fredag 14. februar er det åpning av fotoutstillingen «Gabrielsen og Kivijärvi» på Nordkappmuseet. – Det føles godt å vise bildene jeg tok på 1960- og 1970-tallet på hjemplassen min, sier Leif Gabrielsen.

Krav om varslingsplakat

Krav om varslingsplakat

Publisert:

Repvåg Kraftlag krever i år for første gang at lag og foreninger som skal få støtte fra fondsmidler skal ha varslingsplakat for uønsket adferd. – En viktig årsak til at vi gjør dette er at vi vil sikre barn og unge best mulige oppvekstvilkår, sier Oddbjørn Samuelsen.

Olivier ble trygt værfast

Olivier ble trygt værfast

Publisert:

Franske Olivier Laprèvote har haiket fra Frankrike siden i begynnelsen av november for å komme til Nordkapp. Så var veien dit stengt da han kom til Honningsvåg. Han ble imidlertid trygt værfast innlosjert hos Mona og Trond i Honningsvåg.

Nominert til spellemannspris

Nominert til spellemannspris

Publisert:

Viktor Wilhelmsen fra Kistrand er en av fire som er nominert til spellemannspris for beste bluesplate. – Ganske så uventet og stor stas, sier Viktor.

Godværsfeiring i Nordkapp

Godværsfeiring i Nordkapp

Publisert:

Etter flere uker med uvær og sterk vind fra forskjellige retninger ble det med ett blikkstille hav i Honningsvåg på samefolkets dag. Det var godt duket for feiring av dagen.

– Lærer hele tiden

– Lærer hele tiden

Publisert:

– Når det gjelder beredskap i forhold til uvær med stengte veier og rasfare, så lærer vi noe hele tiden. Jeg vi gi stor ros til våre dyktige brøytemannskaper og alle som også ofrer fritiden sin for å skape fremkommelighet.

– Må bedre arbeidsmiljøet

– Må bedre arbeidsmiljøet

Publisert:

– Det er av største viktighet at vi får til et godt arbeidsmiljø i alle sektorer i Nordkapp kommune, og det haster å få dette til.

Ingen fare for drifta i Honningsvåg

Ingen fare for drifta i Honningsvåg

Publisert: - Oppdatert: 06.02.2020 kl 08:59

– Vår butikk er ikke eid av Gresvig-konsernet, som nå er konkurs. Vi driver vår egen lokalt eide butikk, og driften går videre akkurat som før.

Vil bedre beredskapen

Vil bedre beredskapen

Publisert: - Oppdatert: 04.02.2020 kl 19:22

I Nordkapp formannskap mandag var det enighet om at man bør få til en best mulig beredskap for å sikre folk og verdier når det blir stengte veier og rasfare som følge av uvær.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...