Ságat - Samisk avis AS

Søkeresultat

Nyheter av: Geir Johansen

Første lokale miljøfyrtårn

Første lokale miljøfyrtårn

Publisert:

Honningsvåg-bedriften Arctic Elektro AS har økt omsetningen de siste årene. Tirsdag kunne Nordkapp-ordfører Kristina Hansen også overrekke bevis på at bedriften har fått status som miljøfyrtårn.

Klar for festival

Klar for festival

Publisert:

Italiensk musikk- og mataften i regi av HMF, og Nordkapp-musikere som går sammen om å spille 70-tallsmusikk. Dette er noe av det som årets Nordkappfestival har å by på.

- Strider mot folkeretten

- Strider mot folkeretten

Publisert:

Sametinget mener at Rogaland fylkeskommune sitt vedtak om å tillate lakseoppdrett i Vedbotn ikke vurderer det særlige vernet for samiske interesser som følger av folkeretten. Her viser Sametinget til FN-konvensjonen om sivile og politiske rettigheter samt ILO-kon­ven­sjonen om urfolk.

Doble quiz-mestere

Doble quiz-mestere

Publisert:

Torsdag kveld vant laget «Back to basic» cupfinalen i quiz på Nøden pub. Dermed ble laget doble mestere; etter at de også vant serien.

Fondsmidler fra kraftlaget

Fondsmidler fra kraftlaget

Publisert:

I siste styremøte fordelte styret i Repvåg Kraftlag vel én million kroner i fondsmidler. 649.100 kroner ble gitt til lag og foreninger, mens 394.000 kroner ble gitt til næringsformål.

Nye utdanningsledere

Nye utdanningsledere

Publisert:

– Jeg bryr meg om mennesker, og jeg ønsker å fremme solidaritet og samarbeid; også innen utdanningssektoren. Ja, jeg er en jævla sosialist.

Nytt klubbrom

Nytt klubbrom

Publisert:

Nordkapp MC-klubb kan nå vise frem sitt nye flotte klubbrom, som er blitt til som følge av tusenvis av dugnadstimer. – Nå skal vi også ordne fasaden på bygget vårt, sier leder for Nordkapp MC-klubb, Geir Gaare.

Ber om forklaring

Ber om forklaring

Publisert: - Oppdatert: 06.05.2019 kl 20:05

Fylkesmannen i Troms og Finnmark ber Nordkapp kommune opplyse om når man akter å behandle klagen fra Norsk Friluftsliv, og om hvorfor det har tatt så lang tid å behandle klagen.

- Vi har fesk og potetes

- Vi har fesk og potetes

Publisert:

– Vi trenger ikke å spise kirsebær med de store, for vi har fesk og potetes. Dette sa Jan Olsen i Nordkapp SV, avslutningsvis i sin 1. mai-tale på Turn i Honningsvåg.

– Få bort monopolet

– Få bort monopolet

Publisert:

I en høringsuttalelse til områdeplan for Nordkapp-halvøya går Hurtigruten hardt ut mot det nåværende monopolet på Nordkapp. – Nordkapp-platået er et offentlig gode, som i dag er kommersielt utnyttet gjennom et privat monopol, skriver man blant annet.

Hjalp til med tulipansalg

Hjalp til med tulipansalg

Publisert:

– Vi er veldig takknemlig for at flere elever fra 8. klasse ved Honningsvåg skole hjalp oss med årets tulipanaksjon. De sto for en glimrende innsats.

- Kommunen har klart ansvar

- Kommunen har klart ansvar

Publisert:

- Når Nordkapp kommune har gitt et løyve for innkreving av avgift i henhold til friluftslov­en, så har kommunen også et klart ansvar for å påse at den aktuelle avgiften er i tråd med friluftslovens paragraf 14.

Prestepraksis  i Nordkapp

Prestepraksis i Nordkapp

Publisert:

Eirik Baug Barsnes og Leif Peder Oma har hatt prestepraksis i Nord­kapp menighet i en måned. De vil begg­e ­takke for den åpenhet og venn­lig­het som lokal­be­folkningen har møtt dem med.

Går Norge på langs

Går Norge på langs

Publisert:

Den 6. mai starter de turen fra Lindesnes. I tiden som følger skal Gina Johansen og Stig-Rune Samuelsen gå gjennom Norge på langs; inntil de ender opp på Nordkapp.

Nordkappsaken til fylkesmannen

Nordkappsaken til fylkesmannen

Publisert:

Norsk friluftsliv ber nå om at fylkesmannen i Troms og Finn­mark griper direkte inn i saken om ad­komst­avgift på Nord­kapp. – Vi står her overfor Norges­histo­riens største økonomiske misbruk av friluftsloven, skriver orga­nisasjonen blant annet.

Vil ha flere stemmer

Vil ha flere stemmer

Publisert:

I formannskapet i Nordkapp torsdag 11. april, viste ordfører Kristina Hansen til at kun rundt halvparten av folk i kommunen stemte ved siste kommunevalg. Politikerne vil nå ha flere steder hvor folk kan avgi forhåndsstemme.

Salmesang i solskinn

Salmesang i solskinn

Publisert:

Skjærtorsdag holdt sogneprest Onar Haugli friluftsgudstjeneste ved Storvannet i Skarsvåg. De rundt 35 fremmøtte ble velsignet med strålende solskinn og god vårstemning.

20  år med julehuset

20 år med julehuset

Publisert:

Heidi Ingebrigtsen kan i år feire 20 år med Nordkapp Jul & vinterhus i Skarsvåg. - Vi legger opp til ei fin markering av jubileet under årets bryggefestival i slutten av juli, sier Heidi.

Ole levde  fotball-drømmen

Ole levde fotball-drømmen

Publisert: - Oppdatert: 29.04.2019 kl 15:21

Mange unggutter drømmer om en gang å kunne spille cupfinale på Ullevål. Ole Dyrstad fra Honningsvåg er en av de veldig få som virkelig fikk gjøre det. 11. mai skal han igjen møte sine gamle fotballkompiser i Lillestrøm SK.

Samarbeid om fiber

Samarbeid om fiber

Publisert:

Repvåg Kraftlag og Grieg Seafood inngår samarbeid om fiberutbygging til Repvåg og Laholmen. – Et godt eksempel på at lokalt næringsliv gjennom samarbeid greier å løfte et prosjekt som gagner lokalsamfunnet, sier elverkssjef i Repvåg Kraftlag SA, Oddbjørn Samuelsen.

Kranfører i Kobbhollet

Kranfører i Kobbhollet

Publisert:

– Jeg husker at en skipper sa det: - Dette går ikke lenger, det kommer til å bli slutt med lodda, det fiskes alt for mye. Få år senere viste det seg at han fikk rett.

Glade for vårmesse

Glade for vårmesse

Publisert:

Gerd Johansen, og mange andre som onsdag 10. april var innom vårmessa på Nordkapp helsesenter, uttrykte stor glede over tiltaket. Nå fikk de endelig anledning til selv å vurdere vareutvalg fra butikker.

Penger fra tunnelbygging

Penger fra tunnelbygging

Publisert:

På møtet om byggingen av ny Skarvbergtunnel onsdag, kom det frem at næringslivet i Nordkapp vil kunne tjene en del penger på anleggsvirksomheten som skal pågå i nær tre år. De større kontraktene er imidlertid inngått.

Årsmøte i Blindeforbundet

Årsmøte i Blindeforbundet

Publisert:

Finnmark fylkeslag av Norges Blindeforbund avholdt årsmøte i Honningsvåg i helgen. Da man nå går inn for å markere seg sterkere utad var Ságat invitert til årsmøtet lørdag kveld.

Glad nybutikk-åpning

Glad nybutikk-åpning

Publisert:

– Vi har fått overveldende positiv respons fra våre kunder, sier daglig leder for det som nå er Coop Extra i Honningsvåg, Per Gunnar Uttakleiv.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...