Ságat - Samisk avis AS

Søkeresultat

Nyheter av: Hallgeir Henriksen

Hanne gjør karriere som skuespiller

Hanne gjør karriere som skuespiller

Publisert:

Turen har gått fra Samovarteateret via teaterhøgskoler i Gøteborg og Paris. Nå har Hanne Mathisen Haga (30) fra Kirkenes etablert seg som skuespiller.

Forfølgelse av eks-kjæresten ga 120 dager fengsel

Forfølgelse av eks-kjæresten ga 120 dager fengsel

Publisert: - Oppdatert: 03.09.2018 kl 10:03

En mann i begynnelsen av femtiåra i Sør-Varanger, ble denne uka i lagmannsretten dømt til å sone fire måneder i fengsel og i tillegg betale 57.000 kroner til sin fornærmede eks-kjæreste for forfølgelse og plaging av henne.

Det bortgjømte monumentet

Det bortgjømte monumentet

Publisert:

Partisaner har den siste tiden vært i skuddet med blant annet filmen om Ragnvald Figen­schou og hans skjebne.

Jegerveteran roser regulering

Jegerveteran roser regulering

Publisert: - Oppdatert: 30.08.2018 kl 09:38

Bjørnar Gjetmundsen, som har jaktet i mer enn femti år, synes det er positivt at storfuglkvota i Pasvik er satt til tre dyr for hele sesongen. Rypa mener han imidlertid kunne vært spart litt mer på.

Liten interesse for gudstjeneste

Liten interesse for gudstjeneste

Publisert: - Oppdatert: 29.08.2018 kl 12:49

Gudstjenesten ved St. Georgs kapell i Neiden tiltrakk seg kun én person, i det som ble tidenes dårligste besøkte gudstjeneste i den skoltesamiske bygda.

Ole tar opp arven etter bestefar

Ole tar opp arven etter bestefar

Publisert:

Ole Eliassen vant kondisjonstesten Melkesyra på Sandnes utenfor Kirkenes, på lørdag. Han er dermed iferd med å ta opp arven etter sin legendariske bestefar Nils A. Eliassen, som har preget skiidretten og terrengløp i flere tiår.

Vil ha russerlandskamp i Kirkenes

Vil ha russerlandskamp i Kirkenes

Publisert:

Ordfører Rune Rafaelsen tar nå til orde for en landskamp i fotball på aldersbestemt nivå i Kirkenes.

Amputert gudstjeneste

Amputert gudstjeneste

Publisert:

De finske prestene, som vanligvis deltar i den ortodokse gudstjenesten i Neiden kommer ikke til Neiden på lørdag. Dermed blir denne svært amputert i forhold til tidligere år.

Snart åpner Kirkenes sykehus

Snart åpner Kirkenes sykehus

Publisert:

Etter drøyt halvannet års utsettelse av åpninga av Kirkenes sykehus, er det omsider klart at det snart blir offisielt åpning.

Aktivitetsparken er åpnet

Aktivitetsparken er åpnet

Publisert:

Etter intens byggeaktivitet denne sommeren stod anlegget til 4,7 millioner på Kirkenes stadion ferdig på torsdag.

Politiet må bli mer synlig på nett

Politiet må bli mer synlig på nett

Publisert:

Politimester Ellen Katrine Hætta mener politiet må bli synlige der folk er, og dette betyr at etaten må være mer på nett og følge med på sosiale medier.

Røntgenapparater flyttes

Røntgenapparater flyttes

Publisert: - Oppdatert: 23.08.2018 kl 09:03

To røntgenapparater, som har stått ubrukte og samlet støv i Kirkenes, kommer endelig til nytte.

Pensjonister på pasviktur

Pensjonister på pasviktur

Publisert:

Femten medlemmer av Neiden pensjonistforening var nylig på tur i Pasvik, der de fikk oppleve Pasvikelva, mye god mat og spennende historie fra dalen.

Skammelig stygt ved Savio-monumentet

Skammelig stygt ved Savio-monumentet

Publisert:

Sverre Østerbøl reagerer med harme over forholdene rundt Savio-monumentet i Bugøyfjord. – Dette er bare trist, mener han.

Zumba, rock og korsang før innspurten

Zumba, rock og korsang før innspurten

Publisert:

I Kirkenes fortsatte folkefesten under Arctic race frem til syklistene syklet seg frem til mål. Flere innslag sørget for topp stemning i byen.

Olaug starter  innsamlingsaksjon

Olaug starter innsamlingsaksjon

Publisert:

Olaug Bye Gamnes er lei av å vente på kommunal velvilje og penger, og starter nå innsamlingsaksjon for et minnesmerke over Must og Savio, som var med på en ­ekspedisjon til sydpolplatået for 120 år siden.

Suksess for sykkelritt i skoltelandet

Suksess for sykkelritt i skoltelandet

Publisert:

Rundt 100 syklister fra Norge og Russland deltok i Sirbmá ILs sykkelritt fra Nikel til Kirkenes onsdag, og alle gjennomførte med stil rittet som gikk i gjennom den gamle skoltesamiske pasviksiidaen.

Folkefest i Kirkenes

Folkefest i Kirkenes

Publisert:

Brukbart vær, flott musikk, dans og presentasjon av syklistene bidro onsdag til en flott folkefest der torget i Kirkenes plutselig sydet av liv før sykkelrittet startet.

Nytt ikon til Trifonhula

Nytt ikon til Trifonhula

Publisert:

Det gamle slitte ikonet i Trifonhula, like ved Pas­vikelvas munn­ing i Bøkfjorden, ble mandag byttet ut med et nytt og flott ikon.

Flott markering for fosterhjem

Flott markering for fosterhjem

Publisert:

Med de pensjonerte sykkel­essene Thor Hushovd og Dag Otto Lauritzen som trekkplastre, ble det en flott markering i regi av Bufetat for å få fokus på fosterhjem.

Asfalt for syklistene  dekkes av driftsbudsjettet

Asfalt for syklistene dekkes av driftsbudsjettet

Publisert:

I siste liten før sykkelrittet Arctic race of Norway (ARN) i Kirkenes, legges det nå asfalt på dårlige partier i Kirkenes. Disse pengene hentes fra driftsbudsjettet til teknisk etat.

Lover do til alle trengende

Lover do til alle trengende

Publisert:

– Alle som er i Kirkenes sentrum i for­bind­else med syk­kel­rittet torsdag, skal kunne gå på do når det trykker på. Denne gladnyheten lover prosjektleder for Arctic race of Norway (ARN) i Sør-Var­ang­er, Kjerstin Mølle­bak­ken.

Fullt magasin

Fullt magasin

Publisert:

Sommeren i Finnmark har vært av det vari­able slaget. Vi har opp­levd alt fra trope­varme til øsende regn­vær. Så også i ned­fallsfeltet til Pas­vik­elva, som har sitt hovedutspring i den enorme Enare­sjøen, som er fem ganger større en Mjøsa.

Tjuvfiske i Noselva

Tjuvfiske i Noselva

Publisert:

I forrige uke kom Lars Randal over garn i den lille Nuovosjohka, eller Noselva på norsk, like ved Høy­bukt­moen, der det går fin sjøørret.

Snart er alt skjult

Snart er alt skjult

Publisert:

Da det ble oppdaga nikkel ved Kolosjoki, dagens Nikel, oppsto et lite samfunn ved inn­sjøen Čoalmjäur, som finnene kalte Sal­mi­järvi i den gamle skoltesamiske pasviksiidaen. Nå er det kun få synlige ruiner igjen av det livskraftige samfunnet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...