Ságat - Samisk avis AS

Søkeresultat

Nyheter av: Hallgeir Henriksen

Godt bokningsvær

Godt bokningsvær

Publisert: - Oppdatert: 27.03.2019 kl 13:23

Vind, sol og ikke for lave temperaturer har gjort forholdene for bokning av torsk utmerket i Bugøynes. Ivar Kaski kan se frem til flere gode middager av det herlige produktet.

Sauna tagga i Bugøynes

Sauna tagga i Bugøynes

Publisert:

Sjøl om Bugøynes ligger litt utenfor allfarvei, kommer trender og ny impulser til fiskeværet etterhvert. Nå er Laurilas sauna tagga, i tråd med tidsånden.

Frykter for rekrutteringa

Frykter for rekrutteringa

Publisert: - Oppdatert: 26.03.2019 kl 13:19

Nesten alle fiskerne i Bugøynes er nå i pensjonsalderen, og fremtida for fiskeriene i Bugøynes oppleves som dystre hos mange.

85.000 på ett sjøvær!

85.000 på ett sjøvær!

Publisert: - Oppdatert: 26.03.2019 kl 09:22

Flere av Bugøynes-båtene har vært opp i fem tonn torsk på sjøværet, noe som gir en solid dagslott.

Ringen er sluttet

Ringen er sluttet

Publisert:

Etter at bedehuset i Bugøyfjord ble overdratt til tomteeierne, er det opp til familien Sønvisen å bestemme det videre eventuelle bruk.

Jubler for Sydvaranger

Jubler for Sydvaranger

Publisert:

Nyheten om at Sydvaranger fikk sin ønskede konsesjon, slik at gruvedrifta kan gjenopptas, blir godt mottatt i det meste av Sør-Varanger. Hos tilfeldig utvalgte personer Ságat snakka med var konklusjonen nær utelukk­ende positiv.

Neiden setter sin lit til fiskefelleskapet

Neiden setter sin lit til fiskefelleskapet

Publisert:

Bygda Neiden har ennå ikke gitt opp kampen for å beholde skolebygninga. Nå kan det være opp til Nei­denelvens fiskefellesskap å hindre at det 1.300 kvadratmeter store bygget blir solgt ut av bygda.

Vakker film med skjønnhetsfeil

Vakker film med skjønnhetsfeil

Publisert:

Filmen om skoltesamiske Kaisa Gauriloff var både vakker, vemodig og opplysende. Dessverre hadde den sine skjønnhetsfeil, som trakk ned helhetsinntrykket.

Eneboligene reiser seg

Eneboligene reiser seg

Publisert:

De siste nybygg i kirkenesområdet er enten ferdig eller under oppførelse i Prestevannslia inn mot Langøra.

Endelig reker igjen på kaia

Endelig reker igjen på kaia

Publisert:

Savnet av ferske reker fra kai i Kirkenes har vært påtakelig og merkbart. Den lange ventetida fra oktober måned var torsdag over da «Dansken» torsdag kom inn med herlige varangereker.

Forsvaret og politi bruker eiendommen uten å spørre

Forsvaret og politi bruker eiendommen uten å spørre

Publisert:

Synnøve Kjøhl Tucker på Bratli i Pasvikdalen misliker sterkt at Forsvaret og politiet bare tar seg til rette på eiendommen, både med bruk av ei gammel brygge, øvelser og skuterkjøring rett utenfor kjøkkenvinduet.

Snerydding kan sprenge budsjettet

Snerydding kan sprenge budsjettet

Publisert:

Sør-Varanger kommune har så langt brukt store summer på snerydding etter til dels store nedfall i to omganger. Nå kan sne i mengder sprenge budsjettet.

– Kvinnekampen er ikke over

– Kvinnekampen er ikke over

Publisert:

8. mars-veteranene Ann-Eline Martila og Inger Wosnitza Nordhus, er klare på at det er mange kamper å ta før mann og kvinne er likestilte.

Johannessen topper Høyre-lista

Johannessen topper Høyre-lista

Publisert:

Sør-Varanger Høyre satser alle kort på at Eilif Johannsen skal være partiets stemmesanker i høstens valg. Nina Danielsen fikk andreplassen.

Wikan tror han blir ordfører

Wikan tror han blir ordfører

Publisert: - Oppdatert: 10.03.2019 kl 13:07

Kurt Wikan (59) ble i helga nominert som SPs ordførerkandidat i Sør-Varanger. Pasvikdølen tror han kan vippe sittende ordfører Rune Rafaelsen (AP) av stolen som kommunes øverste tillitsvalgte.

Planlegger frigjøringsjubileet

Planlegger frigjøringsjubileet

Publisert:

Åtte måneder før 75-årsjubileet for frigjøringa av Øst-Finnmark, er planlegginga av begivenheten i full gang. Nylig møttes sentrale aktører i Kirkenes for å spikre opplegget.

«Halve» Jarfjord på kino

«Halve» Jarfjord på kino

Publisert:

På Malmen kino var rundt halvparten av kinogjengerne fra Jarfjord, da Egil Håskjold Larsens film om Steinar Magnussen hadde lokal premiere fredag.

Gabrielsen fikk  ikke støtte

Gabrielsen fikk ikke støtte

Publisert: - Oppdatert: 05.03.2019 kl 12:09

Pål Gabrielsen mente seg forbigått da han søkte på stillingen som teknisk sjef i Sør-Varanger, og klaget til sivilombudsmannen. Der fikk han ikke støtte for sine påstander.

Får omlaste LNG

Får omlaste LNG

Publisert: - Oppdatert: 05.03.2019 kl 08:22

Norteminal AS fikk nylig tillatelse til omlasting av flytende naturgass (LNG) i Korsfjorden og Bøkfjorden i Sør-Varanger, ei knapp mil nord for Kirkenes.

Biblioteksjefen ville skjenke  alkohol på biblioteket

Biblioteksjefen ville skjenke alkohol på biblioteket

Publisert: - Oppdatert: 04.03.2019 kl 10:43

Biblioteksjef Dagfinn Gjerde ville gjerne servere alkohol på biblioteket i Kirkenes 8. mars. Han fikk nei fra ut­valg­et for levekår, som mener tidligere bevillinger ikke burde vært gitt.

Utlyser midler til kvænske og norskfinske formål

Utlyser midler til kvænske og norskfinske formål

Publisert:

Fylkesordfører Ragn­hild Vassvik gleder seg over at ny til­skudds­ordning kan støtte opp om gras­rot­initiativer fra kvænske eller norskfinske miljøet.

På skjeve i Russland

På skjeve i Russland

Publisert:

Når man kjører bil, er det gjerne en stor fordel å holde seg på veien, og ikke utfordre skjebnen ved å kjøre for langt ut mot grøfta.

Mildværet skapte store veiproblemer

Mildværet skapte store veiproblemer

Publisert:

Da regnet kom i helga ble det så bløtt i veibanen at det flere steder ble ufremkommelig med vanlige personbiler i sentrale deler av Sør-Varanger.

Fra Geresgohppe til Nuovvosgohppe

Fra Geresgohppe til Nuovvosgohppe

Publisert:

Tilsynelatende har en liten laftet bygning i Nuovvosgohppe (Høybukta) stått der i all sin tid. Men det nær hundre år gamle stabburet ble først satt oppi nabobukta.

– Denne brøytinga er rene hærverket

– Denne brøytinga er rene hærverket

Publisert:

Eilif Boine i Kirkegårdsveien i Kirkenes er både fortvilt og forbanna etter at brøytebilen nok en gang flyttet søppel­dunker og sperret veien for vaktbilen hans i helga.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...