Ságat - Samisk avis AS

Søkeresultat

Nyheter av: Hallgeir Henriksen

Mathis får aldri nok ved

Mathis får aldri nok ved

Publisert: - Oppdatert: 23.04.2019 kl 09:30

Siden guttedagene i den samiske bygda Høybukta (Nuovvos­gohppe), har 72 år gamle Mathis Persen hentet ved i skogen. Nå er han i full gang med kapping og klyving.

50 mil i oldemors spor

50 mil i oldemors spor

Publisert: - Oppdatert: 17.04.2019 kl 09:33

I 1880 gikk oldemora til Marwell Fredriksen (78) og Karin Hansen (74) de vel 50 mila fra Pello i Finland til Norge. 139 år senere gikk de to søskenbarna samme turen på ski, og ble møtt med sjampanje, melk og marsipankake på grensa ved Neiden.

Norsk-russisk  barnekunst

Norsk-russisk barnekunst

Publisert:

Torsdag i forrige uke åpnet den 22. barnekunstutstillinga i regi av barnehagene i Petchenga og Sør-Varanger kommuner.

Etterforskes av  spesialenheten

Etterforskes av spesialenheten

Publisert:

Spesialenheten for politisaker har åpnet etterforsking mot politimester Ellen Katrine Hætta i Finnmark. Dette etter tips fra en person som hevder at hun har hatt økonom­iske ­fordel­er ved et bilkjøp, og at politi­et skal ha kjøpt sne­skutere fra hennes mann.

Ingen avklaring i Neiden

Ingen avklaring i Neiden

Publisert: - Oppdatert: 12.04.2019 kl 11:38

Neidenelvens fiskefellesskap avventer avgjørelsen om hvorvidt de skal overta nedlagte Fossheim skole.

Stor UKM-helg i Kirkenes

Stor UKM-helg i Kirkenes

Publisert:

250 deltakere i fylkesfinalen i Ung Kultur Møtes, UKM, bød på seg selv, og publikum fikk oppleve mange og ulike høydepunkt hele helga.

Hurtigrutepris til Barents-Safari og Ulf Hildonen

Hurtigrutepris til Barents-Safari og Ulf Hildonen

Publisert:

Hurtigruten AS verd­setter tilbudene gjestene får av H. Hatle AS og Ulf Hildonens ATV Quad Safari så høyt at begge har fått en høythengende pris.

Suksess på Dámmošjávre

Suksess på Dámmošjávre

Publisert:

Med 327 deltakere i isfiskekonkurransen på Dámmošjávre/Tamasjokvannet ble denne svært vellykka. Flyttinga fra Storvannet var en gedigen geni­strek av Jarfjord.

Thea (84) trives som pasientvert

Thea (84) trives som pasientvert

Publisert: - Oppdatert: 07.04.2019 kl 14:26

Som pensjonist har Thea Bye god tid. Noe av den bruker hun på å hjelpe og veilede pasienter før legebesøk på nysykehuset i Kirkenes.

Flere boliger på Persenjordet

Flere boliger på Persenjordet

Publisert:

I det siste har det blitt bygd, eller er under bygging, flere eneboliger på Persenjordet på Sandnes i Sør-Varanger.

FrP vil ha ny Strømmen bru

FrP vil ha ny Strømmen bru

Publisert:

Samferdselsminister Jon Georg Dale (FrP) var mandag i Sør-Varanger, der han blant annet fikk sett at Strømmen bru er en solid flaskehals.

Nærmere vår i Jarfjord

Nærmere vår i Jarfjord

Publisert: - Oppdatert: 02.04.2019 kl 09:54

Sakte, men sikkert går senvinteren over i vår. I Karpbukt i form av en årlig vanndam.

Sør-Varanger Høyre vil stoppe kapitallekkasje

Sør-Varanger Høyre vil stoppe kapitallekkasje

Publisert: - Oppdatert: 02.04.2019 kl 11:49

Høyres ordførerkandidat Eilif Johannesen mener utfordringene står i kø i Sør-Varanger. Blant oppgavene han vil satse på er bedre forhold for lokalt næringsliv ved at lokale bedrifter får en større del av utbyggings-kaka.

Oppgitt over kjedenes varekutt

Oppgitt over kjedenes varekutt

Publisert:

Egil Johansen har i lengre tid fortvilet prøvd å finne sellerisalt i hyllene i Kirkenes. Han har nå gitt opp, og misliker sterkt at matvarekjedene stadig kutter ut varer i hyllene.

Wenche Foss-rosen til Karl Opdøhl

Wenche Foss-rosen til Karl Opdøhl

Publisert:

Under en tilstelning på thonhotellet ble Karl Opdøhl tildelt den årlige rosen (WF-rosen) fra Wenche Foss laksefiskerforening.

Gjennombrudd for 420 kV til Øst-Finnmark

Gjennombrudd for 420 kV til Øst-Finnmark

Publisert:

Varanger Kraft har i samarbeid med Statnett og Finnmark kraft inngått avtale om å søke konsesjon for bygging av 420 kV kraftlinje fra Skaidi til Varangerbotn.

Ble «årets drosjesjåfør»

Ble «årets drosjesjåfør»

Publisert:

– Et prakteksemplar av en drosjesjåfør, sier leder i Finnmark taxiforening om Stein Tore Sivertsen, som nylig ble kåret til årets drosjesjåfør i fylket.

Grei landgang for KNM Storm

Grei landgang for KNM Storm

Publisert:

Ideell vannstand ved kai i Kirkenes en stakket stund gjorde at mannskapet kunne hoppe rett fra dekk om de skulle på land.

Godt bokningsvær

Godt bokningsvær

Publisert: - Oppdatert: 27.03.2019 kl 13:23

Vind, sol og ikke for lave temperaturer har gjort forholdene for bokning av torsk utmerket i Bugøynes. Ivar Kaski kan se frem til flere gode middager av det herlige produktet.

Sauna tagga i Bugøynes

Sauna tagga i Bugøynes

Publisert:

Sjøl om Bugøynes ligger litt utenfor allfarvei, kommer trender og ny impulser til fiskeværet etterhvert. Nå er Laurilas sauna tagga, i tråd med tidsånden.

Frykter for rekrutteringa

Frykter for rekrutteringa

Publisert: - Oppdatert: 26.03.2019 kl 13:19

Nesten alle fiskerne i Bugøynes er nå i pensjonsalderen, og fremtida for fiskeriene i Bugøynes oppleves som dystre hos mange.

85.000 på ett sjøvær!

85.000 på ett sjøvær!

Publisert: - Oppdatert: 26.03.2019 kl 09:22

Flere av Bugøynes-båtene har vært opp i fem tonn torsk på sjøværet, noe som gir en solid dagslott.

Ringen er sluttet

Ringen er sluttet

Publisert:

Etter at bedehuset i Bugøyfjord ble overdratt til tomteeierne, er det opp til familien Sønvisen å bestemme det videre eventuelle bruk.

Jubler for Sydvaranger

Jubler for Sydvaranger

Publisert:

Nyheten om at Sydvaranger fikk sin ønskede konsesjon, slik at gruvedrifta kan gjenopptas, blir godt mottatt i det meste av Sør-Varanger. Hos tilfeldig utvalgte personer Ságat snakka med var konklusjonen nær utelukk­ende positiv.

Neiden setter sin lit til fiskefelleskapet

Neiden setter sin lit til fiskefelleskapet

Publisert:

Bygda Neiden har ennå ikke gitt opp kampen for å beholde skolebygninga. Nå kan det være opp til Nei­denelvens fiskefellesskap å hindre at det 1.300 kvadratmeter store bygget blir solgt ut av bygda.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...