Søkeresultat

Nyheter av: June Helén Bjørnback

– Velkommen til nye Kjells kafé

– Velkommen til nye Kjells kafé

Publisert:

I alle år har Karasjok-folket vært glad i å møtes på kafé over en lunsj eller nykokt kaffe. Nå har Kjell Rune Balto sørget for at bygdefolket kan nyte sosialt samvær i flotte nye lokaler.

Påskecrossen i bilder

Påskecrossen i bilder

Publisert:

– Publikum svikter a­ldri, sa en av arr­an­gør­ene bak KaraX, før arrangementet gikk av stabel­en. Det hadde hun helt rett i!

Deilig vær under Jergul-lekene

Deilig vær under Jergul-lekene

Publisert: - Oppdatert: 20.04.2019 kl 20:44

I et halvt århundre har Jergul-lekene vært et samlingspunkt for lokalbefolkning og påsketurister i Karasjok. I år var intet unntak, og folk kunne nyte dagen til det fulle i solsteiken.

Føler tilhørighet til Karasjok

Føler tilhørighet til Karasjok

Publisert: - Oppdatert: 20.04.2019 kl 21:11

Både unge og eldre hadde interesse av å få med seg Tonje Plurs utstillingsåpning på Sámi Dáiddaguovddáš. Der fikk publikum se designerens vakre kleskolleksjon, samt en kunstnerisk fremstilling av livet i Karasjok gjennom film.

Unik fotosamling

Unik fotosamling

Publisert: - Oppdatert: 17.04.2019 kl 07:38

I 1974 reiste japanske Koji Tsuda på sin første utenlandstur. Med kamera på slep og nordlyset for øyet gikk turen til det kalde nord.

Stand-up med Maren Uthaug

Stand-up med Maren Uthaug

Publisert:

Forfatter, stripetegner og blogger, Maren Uthaug fra Kautokeino, er klar for å underholde befolkningen i Karasjok med mørk humor og en god dose selvironi.

Hyller samisk ungdomskultur

Hyller samisk ungdomskultur

Publisert:

Tirsdag 16. april åpnes pop-up utstillingen «Life as it happens» på Sámi Dáiddaguovddáš - Samisk senter for samtidskunst.

Tilbake til Karasjok

Tilbake til Karasjok

Publisert:

Karasjok kommune har ansatt en ny kommunalleder. Hun forteller til Ságat at hun gleder seg stort til å ta fatt på arbeidet.

– Et veldig flott resultat

– Et veldig flott resultat

Publisert:

Mandag bega årets konfirmanter i Karasjok seg ut for å samle inn penger til fasteaksjonen 2019.

«Furumassakre» i Karasjok

«Furumassakre» i Karasjok

Publisert: - Oppdatert: 02.04.2019 kl 13:06

I lang tid har beboere i Karasjok ergret seg over store furutrær i bygdas sentrum grunnet trafikkfare. Nå er over et titalls trær felt i løpet av de sene nattetimer.

Performance-kunst og skulpturer

Performance-kunst og skulpturer

Publisert:

Førstkommende lørdag inviterer Sámi Dáiddaguovddáš - Samisk senter for samtidskunst publikum til den tredje delen av utstillingen «Time for sculpture».

Snart banker det på dørene i Karasjok

Snart banker det på dørene i Karasjok

Publisert:

Førstkommende mandag skal engasjerte konfirmanter gå fra dør til dør i Karasjok med bøsser for å samle inn midler til bistand ute i verden.

Sangtalenter i Karasjok

Sangtalenter i Karasjok

Publisert: - Oppdatert: 19.03.2019 kl 09:26

UKM-ungdom fikk æren av åpne Finnmarksløpets Livescene sist uke. Ungdommene imponerte stort.

Reisen som ga mestringsfølelse

Reisen som ga mestringsfølelse

Publisert:

Ságat har fått et lite innblikk i hverdagen som huskyeier og hundekjører. Vi fikk nemlig følge Silje Máret Somby (24) i dagene før og under Finnmarksløpet - et fantastisk og krevende eventyr.

Kjempet seg i mål

Kjempet seg i mål

Publisert: - Oppdatert: 13.03.2019 kl 20:34

Tirsdag kveld kom en lykkelig og sliten Silje Máret Somby i mål under Finnmarksløpet, med fire hunder i selene og én i sleden.

Fortsetter løpet med seks hunder

Fortsetter løpet med seks hunder

Publisert:

Det har vært en tøff start på Finnmarksløpet for Silje Máret Somby (24). Fra startstreken i Alta satte hun av gårde med åtte hunder. To måtte bli igjen underveis, etter bare to etapper.

Glade konkurrenter

Glade konkurrenter

Publisert: - Oppdatert: 11.03.2019 kl 14:59

Finnmarksløpet 2019 er i gang for fullt, også for de som konkurrerer i klassen FL500. Før løpet startet tok Ságat en kjapp samtale med begge Karasjok-kjørerne, Silje Máret Somby og Børge Johansen.

Idyll og hardt arbeid

Idyll og hardt arbeid

Publisert: - Oppdatert: 09.03.2019 kl 10:37

Silje Máret Somby (24) og hundene er snart klare for å begi seg ut på det 500 kilometer lange eventyret, Finnmarksløpet 2019. Den siste uken har vært hektisk, med pakking, trening og forberedelser fra morgen til kveld.

Respekterer at folk vil boikotte Eurovision Song Contest

Respekterer at folk vil boikotte Eurovision Song Contest

Publisert:

Fred René Buljo har endelig fått puste ut etter Melodi Grand Prix-seieren. Neste steg for trioen KEiiNO er å reise til Tel Aviv i Israel for å delta på Eurovision Song Contest, dette skal de, til tross for opprop om boikott.

Utstilling med  feminine uttrykk

Utstilling med feminine uttrykk

Publisert:

Samisk senter for Samtidskunst har nå åpnet del to av utstillingen «Time for sculpture».

Tok Norge med storm

Tok Norge med storm

Publisert: - Oppdatert: 04.03.2019 kl 13:32

Keiino var storfavoritt i forkant av Melodi Grand Prix 2019, og lørdag kveld ble det hele avgjort. Den norske befolkningen er fremdeles på lag med den fargerike trioen, som nå skal representere Norge og Sápmi i Tel Aviv.

Skaper gode minner ute i naturen

Skaper gode minner ute i naturen

Publisert:

Takket være folkets stemmer er Silje Máret Somby én av fem som gikk videre til finalen om å bli Årets turjente 2018.

– Jeg har vært litt redd for å joike

– Jeg har vært litt redd for å joike

Publisert:

Under innspilling av Studio Sápmi sist uke, fikk Ságat anledning til å ta en hyggelig prat med Melodi Grand Prix-aktuelle KEiiNO.

Kan bli «Årets turjente 2018»

Kan bli «Årets turjente 2018»

Publisert:

Hundekjører Silje Máret Somby fra Karasjok er nominert til tittelen «Årets turjente 2018».

– Sápmi kan by på spennende arbeidsplasser

– Sápmi kan by på spennende arbeidsplasser

Publisert:

Sist uke holdt sametingspresidenten tale for elevene ved Samisk videregående skole i Karasjok. Hun håper ungdommen satser på de samiske språkene.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...