Annonse

Leserinnlegg:

NSRs ambassade i Norge

Publisert:

På Norske Samers Riksforbunds landsmøte i Alta 7.- 9. oktober 2016 var jeg tilstede da det ble vedtatt en resolusjon om å opprette en ambassade i Norge, og med muligheter for å opprette ambassader også i andre land. De som deltok var både eldre og yngre NSR-politikere.

Leserinnlegg:

Regjeringen tre år: Gode resultater i krevende tider

Publisert:

Søndag feirer regjeringen tre år. Jeg mener at Høyre ligger an til å gjøre et godt valg neste år takket være at vi har levert gode resultater i krevende tider med oljekrise og flyktningekrise.

Leserinnlegg:

Kaviar på tube i god tro

Publisert:

Det var en aldri så liten matrevolusjon da de begynte å putte kaviar opp i tuber. Amerikanske og sovjetiske astronauter hadde visstnok forskjellige matretter på tuber med seg på turer ut i verdensrommet. Men for oss her i Finnmark var det ikke så lett å se forskjell på de få tubene som ...

Leserinnlegg:

VargsundXpressen og Finnmark Høyre

Publisert:

Det er sjelden jeg griper til pennen og motsier en annen fra Finnmark Høyre, men når jeg leser innlegget til Kristen Albert Ellingsen (fylkestingsrepresentant fra Alta Høyre) i Finnmark Dagblad kan jeg ikke la være.

Leserinnlegg:

17. oktober: Kvinner jobber gratis resten av året

Publisert:

17. oktober markeres Equal Pay Day. Datoen symboliserer hvor mye lavere kvinner lønnes sammenligna med menn.

Leserinnlegg:

Pliktkommisjonens forslag og relevans for Finnmark

Publisert:

Rapporten fra ekspertgruppen for utredning av trålernes plikter (pliktkommisjonen) med mandat fra Stortinget om å utrede endringer i trålernes plikt til å levere råstoff til fiskeindustrien i nord ble nettopp offentliggjort.

Leserinnlegg:

Karasjok kommune - Det store fraværet

Publisert:

Klima- og Miljødepartementet sendte 30.06.2016 på mail til Karasjok kommune: Høring av forslag til ny avtale mellom Norge og Finland om fisket i Tanavassdraget, med svarfrist 12. august.

Leserinnlegg:

Beaivváš hører hjemme i Kautokeino

Publisert:

Takk til Anki Gerhardsen for å sette Det Samiske Nasjonalteatret Beaivváš på agendaen. Det er ikke ofte vi ser mennesker utenfor det samiske fellesskapet ytrer seg om samiske saker.

Leserinnlegg:

Gratulasjonshilsen fra kysten til Alta nærsykehus

Publisert:

Fredag 14/10-16 legger Bent Høie ned grunnsteinen for Alta nærsykehus. Dette er en stor dag for Alta som får styrket helsetlbudet betydelig for sin store befolkning på over 20.100 innbyggere og som stadig vokser.

Leserinnlegg:

Finnmark trenger barnehus

Publisert:

Hvorfor er det behov for særordning for barna i Finnmark? Det er ingen grunn til det.

Leserinnlegg:

Streik i energisektoren

Publisert:

Det pågår en rettferdig streik i kommunale og fylkeskommunale kraftverk. De streiker ikke for høyere lønn, men for å få beholde hviledagene etter en lang arbeidsøkt.

Leserinnlegg:

Evaluering av Helfos pasientreiser

Publisert:

Er det ikke på høy tid at Helfo evaluerer pasientreiser sin behandling av sine:

Leserinnlegg:

Bygda Akkarfjord gruser storbyen Alta

Publisert:

Det var med stor glede jeg leste passasjerstatistikken for årets tilbakelagte måneder. Den viser at SørøysundXpressen gruser VargsundXpressen. Den førstnevnte er ment for ett innbyggertall på noe over tusen innbyggere på Refsnes, Sørøya og i Kårhamn, mens den andre er ett tilbud til over ...

Leserinnlegg:

Helga Pedersen og Grunnloven

Publisert:

Avisene «Finnmarken» og «Finnmark Dagblad» har et oppslag om forslaget om å grunnlovsfeste at fiskeressursene tilhører fellesskapet. I det oppslaget der det mye rart. Før jeg kommenterer noen av raritetene, vil jeg si at det er svært bra at disse avisene vier et grunnlovsforslag ...

Leserinnlegg:

Forvaltning av tanalaksen

Publisert:

Etter 4 år med forhandlinger er avtalen underskrevet av begge parter og det gjenstår godkjenning av Stortinget og den Finske Riksdagen. Avtalen vil reduserer fisketrykket med omtrent en 1/3 og vil gjenopprette villaksbestandene i Tanavassdraget. Jeg registrerer stor motstand mot avtalen, og det ...

Leserinnlegg:

Stakkars kravstore byfolk

Publisert:

Jeg blir trist når jeg hører at et helt formannskap i en by på fastlandet, krever (!) en luksus-båtrute. De har jo «bare» vei, buss, fly fra før, så de kan komme seg hvor de vil, når de vil. Folk i veiløse samfunn blir beskyldt for å være kravstor når de ønsker å kunne komme seg frem ...

Cirkus Arredondo i Kautokeino kirke

Leserinnlegg:

Cirkus Arredondo i Kautokeino kirke

Publisert: - Oppdatert: 10.10.2016 kl 09:35

Flere medier har hatt oppslag om at ekteparet Maria Arredondo og Torstein Sødal har møtt motstand da de ville holde konsert i Kautokeino.

Kutt hele VargsundXpressen, spar alle videregående skoler

Leserinnlegg:

Kutt hele VargsundXpressen, spar alle videregående skoler

Publisert:

Ved å kutte VargsundXpressen helt får fylkeskommunen ca 15 mill mer å rutte med i 2017. Disse pengene kan brukes til å opprettholde alle fylkets videregående skoler, ca. 10-11 mill på vgs, 3-4 mill på Pasvik Folkehøyskole.

Leserinnlegg:

Åpent brev til sametingsrådet om stadsbudsjettet 2017

Publisert:

Det er med stor bekymring vi tar del i regjeringens forslag til statsbudsjettet for 2017.

Leserinnlegg:

Aili og veivalget

Publisert:

Det er alltid hyggelig når Arbeiderpartiets sametingsprogram debatt engasjerer politiske motstandere. Vi registrer innspillene fra sametingspresidenten og inviterer gjerne til medlemskap i AP om det er ønske om innflytelse i programarbeidet.

Leserinnlegg:

Privatisering skal styrke Forsvarets operative evne?

Publisert:

Regjeringen skryter av en historisk satsning på Forsvaret, med en økning av Forsvarsbudsjettet for 2017 med 1,9 milliarder sammenlignet med 2016.

Leserinnlegg:

Sjølaksefisket må bort fra sportsfiskeinteressene

Publisert:

Endelig har vi en fiskeriminister som ser problemet med å ha laksen under Miljødepartementet og Miljødirektoratet.

Leserinnlegg:

Et løft for samferdsel i Finnmark

Publisert:

Regjeringen har lagt frem et statsbudsjett for flere jobber, bedre velferd og en tryggere hverdag for alle. Det sikres gjennom blant annet en styrket satsing på samferdsel. Fra regjeringen tiltrådte, er budsjettet løftet med 20 mrd. kr til rekordhøye 62 milliarder kr i 2017. Sånt blir det ...

Leserinnlegg:

Meld fra til Mattilsynet!

Publisert:

Etter dyrevelferdsloven har alle og enhver plikt til å melde fra når man har grunn til å tro at dyr blir utsatt for mishandling eller alvorlig svikt. Det er viktig at både privatpersoner, organisasjoner og de som jobber profesjonelt med dyr, melder Mattilsynet når dyr ikke har det godt.

Leserinnlegg:

Regjeringens samferdselssatsing i Nord-Norge

Publisert:

Det er forunderlig at Helga Pedersen, som tidligere statsråd og parlamentarisk leder i Arbeiderpartiet, legger seg på et lav nivå i den politiske debatt som først og fremst minner oss om AUF og skolevalgene i sin argumentasjon. Det er bare trist å se at Helga Pedersen nå over ett år fortsatt ...