Annonse

Leserinnlegg:

Høyres Frank Bakke Jensens hasteforslag om kongekrabben

Publisert:

Stortingsrepresentant Frank Bakke Jensen (FBJ) fra Båtsfjord har et hasteforslag om blant annet å slippe alle Finnmarks-fiskere inn det regulerte kongekrabbefiske.

Leserinnlegg:

Personfokusering og forenkling – en refleksjon

Publisert:

I gamle dager pleide vi å si: «Det har stått i avisa!», underforstått: Da er det sant.

Leserinnlegg:

Miljøforvaltning og framtidas utfordringer

Publisert:

Etter 18 år som fylkesmiljøvernsjef har jeg noen tanker jeg vil dele med omverdenen. Nasjonal miljøpolitikk er utfordrende og mange har sterke meninger om hvordan miljø skal vektlegges når interesser skal avveies. En ting er jeg ganske sikker på og det er at de som lever om 50-100 år kommer ...

Leserinnlegg:

Sats på kystflåten og kystsamfunnene! – Pliktkommisjonen tar feil!

Publisert:

Det overordna målet i fiskeripolitikken er at fiskeflåten skal ha en struktur som ivaretar kystbosetning, arbeidsplasser og fiskeindustrien på land, samt forutsigbarhet og god inntjening for fiskerne.

Leserinnlegg:

Faunaens terrorister

Publisert:

I vår ble det slått alarm via NRK Finnmark, om rekordlave kull av sjøfugl av alle slag i Øst-Finnmark, ender, ærfugl osv. Samtidig var minkbestanden rekordstor. Feller ble anbefalt. Nylig raportertes fra Honningsvåg om store kråkeflokker. Ingen særproblem. For uten feller får minken fri ...

Leserinnlegg:

Å male fanden på veggen

Publisert:

I trontaledebatten og i Storting­ets spørretime hevdet Jonas Gahr Støre at «arbeidsledigheten er den høyeste på 20 år og sysselsettingen den laveste på mer enn 20 år».

Leserinnlegg:

2.000 timer. Hva nå Nesseby?

Publisert:

Demokratiet sine pilarer eller grunnmur er innbyggernes ytring og meningsutveksling. Videre er det en livskvalitet at alle innbyggerne i Norges land har varig, godt og rent ferskvann.

Leserinnlegg:

Hvem har utspilt sin rolle i misjonens tjeneste?

Publisert:

I 2017 feirer vi et 500 års jubileum for en reformasjon, som har hatt en mektig innflytelse på menneskene både i europeisk- og i verdens målestokk. Den 31. oktober 1517 spikret Martin Luther sine 95 teser på kirkedøren i Wittenberg kirke. Dette utløste en brann som ingen menneskelige makter ...

Ishavsveien

Kommentar:

Ishavsveien

Publisert:

Forsvaret må ta regninga for Ishavsveien.

Leserinnlegg:

Hjertespråket

Publisert:

En offentlig utredning om samisk språk, ble lansert for noen uker siden. Nyhetens interesse for hva som skal til for at de samiske språk skal overleve i fremtiden, er som nordlysets dans over himmelen en septemberkveld. Sjeldent fenomen og raskt overstått.

Leserinnlegg:

EDL og privatisering av utmarka i Finnmark

Publisert:

I en leder i avisa Ságat den 01.11.17 under tittelen ««Privatisering» er propaganda» vier redaktøren vår organisasjon «Etnisk og Demokratisk Likeverd»(EDL), en betydelig oppmerksomhet.

Leserinnlegg:

Per, du lyver antakelig om fisk...

Publisert:

På debattsidene i BT forrige fredag skriver fiskeriminister Per Sandberg at det er en myte at fjordene fylles av «fiskeskit».

Leserinnlegg:

Krever likestilling av funksjonshemmede

Publisert:

Sør-Varanger kommune budsjetterer hvert år med penger til kultur og idrett. I 2016 - en million kroner. Disse midlene har ikke funksjonshemmedes organisasjoner anledning til å søke på!

Leserinnlegg:

Det nye forsvaret

Publisert:

Har Frank Bakke-Jensen frå Høgre nyleg vore på kurs saman med forsvarsministeren og forsvarsleiinga?

Leserinnlegg:

Flyplassdebatten Hammerfest-Alta

Publisert:

Som flyplasspassasjer velger man oftest ut fra pris, tilgjengelighet, og komfort. Det siste er viktig når reisen tar lang tid, noe som stort sett er lite aktuelt på direkteruter innenlands

Leserinnlegg:

Ambulansehelikopter i nord

Publisert:

Det akuttmedisinske fagmiljøet ved Universitetssykehuset Nord-Norge ønsker seg et større reserveambulansehelikopter i Tromsø, større helikopter på Evenes og i Brønnøysund for perioden 2018 – 2025. I tillegg mener de at det ikke bør være bare en leverandør av disse tjenestene. Det ...

Leserinnlegg:

For lite penger?

Publisert:

Hvis jeg var et barn, ville jeg sett at de ville legge ned skolen min. De har for lite penger, i hvert fall for meg og mine kamerater.

Leserinnlegg:

Indoktrinering inn i barnehagene?

Publisert:

Statsråd Torbjørn Røe Isaksen (H) i Kunnskapsdepartementet har nå sendt ut et forslag til høringsutkast til «Forskrift om rammeplan for barnehagens innhold og oppgaver».

Leserinnlegg:

Vekst for Nord-Norge!

Publisert:

De eneste som i dag bør savne Arbeiderpartiets samferdselspolitikk i Nord-Norge er Miljøpartiet De Grønne. Under denne regjeringen bygges og vedlikeholdes det vei i Nord-Norge som aldri før. For første gang på tiår kuttes forfallet på riksveiene i landsdelen - satsing på vedlikehold er nå ...

Leserinnlegg:

Senterpartiet sier nei til Troms

Publisert:

Jeg er akkurat kommet hjem fra et dialogseminar i Tromsø om regionreformen mellom Finnmark og Troms fylkeskommune.

Leserinnlegg:

Pressens faglige utvalg uttaler:

Publisert: - Oppdatert: 26.10.2016 kl 15:24

Pressens faglige utvalg har den 25.10.2016 behandlet en klage fra rådmann Ellen Beccer Brandvold i Gamvik kommune, mot Ságats artikkel den 04.06.2016 «En klage på rektor har vokst til en kamp mot kommunen» med underartikkel «Rådmannen har ikke innsyn i pasientjournal». Tittelen på ...

Leserinnlegg:

Karasjok kommune - streik i kraftlaget og annet

Publisert:

Allerede 7. oktober 2016 kl. 08.24 varslet kraftlaget på sin hjemmeside om streik fra arbeidstidens slutt mandag 10. oktober. Først 13. oktober ble det på Karasjok kommunes hjemmeside nevnt streiken, og at rådmannen hadde øket beredskapen. Her ble listet opp hvilken prioritert beredskapsavtale ...

Leserinnlegg:

Forsvarskraft

Publisert:

Den nye sikkerhetspolitiske situasjonen gjør at vi i dag må rigge et forsvar som forsvarer Norge fra nord til sør, inkludert havområdene våre. Men endringene gjør at Forsvaret også må endres.

Leserinnlegg:

Austertana vil flytte ut fra Tana kommune

Publisert:

Det har versert rykter, også avisoppslag om at man i Austertana har planer/ønsker om løsrivelse fra Tana kommune, for så å bli innlemmet i Båtsfjord, alternativt Berlevåg kommuner.

Leserinnlegg:

Tromsø idrettslag

Publisert:

Er styret i TIL fotball komfortabel med at TIL er nede i nedrykksfeltet år etter år, som nå også i 2016.