Ságat - Samisk avis AS

Ságat

Vil forpakte Brennelva

Kai Simon Johansen, Hans Atle Strømeng, Tordis Opdahl og Per Nyvoll er fire av entusiastene som ønsker å åpne for fiske i hele vassdraget. Foto: Roger Albrigtsen

I slutten av april gikk en driftig gjeng sammen om å stifte Brennelva grunneierforening. Håpet er å kunne åpne det lakseførende vassdraget for fiske allerede i sommer.

Ságat
Ságat - Samisk avis AS

Publisert:

– Brennelva ble stengt for fiske på slutten av 1990-tallet, og målet vårt nå er at elva kan åpnes for laksefiske opp til Fossestrand, og for vanlig innlandsfiske fra Fossestrand og videre, sier Kai Simon Johansen som er leder i foreningen.

En attraktiv elv

Hans Atle Strømeng har bodd ved Brennelva siden slutten av 1970-tallet. Han er ikke i tvil om at elva vil bli godt ivaretatt.

– Det var bra før, og vi vil ha elva attraktiv igjen slik det var den gang, forteller Strømeng. Han smiler når minnene om fisket kommer tilbake, og han er neppe alene.

Mange har gjennom livet hatt et forhold til Brennelva som et sted å fiske, men også som en del av et vakkert naturområde i Porsanger. Rekreasjon i naturen er stikkordet.

Søkt forpaktning

Kai Simon Johansen sier at grunneierforeninga har søkt om å forpakte elva.

– Her har vi fått svært god hjelp og veiledning fra Finnmarkseiendommen. Vi ønsker å takke for hjelpen så langt selv om ingenting ennå er avgjort med tanke på vår søknad om å forpakte vassdraget.

– I tillegg søker vi samarbeid med bygdelaget og andre det er naturlig for oss å arbeide sammen med, for å gjøre elva attraktiv med tanke på tilrettelegging. Vi har i prosessen rådført oss med andre fiskere og grunneierforeninger.

Flere valgmuligheter

For styret er det viktig at elva blir tilgjengelig igjen. Per Nyvoll forteller at det ikke bare er viktig for grunneierne.

– Dette er viktig for hele befolkningen i kommunen, for tilreisende samt de som driver med turistnæring. Der hvor det i dag kan være vanskelig å få fiskekort kan man nå få flere valgmuligheter.

Frivillige elvevakter

Det er ingen tvil om at Brennelva grunneierforening er klare for å gjøre en god jobb med forpaktningen av elva.

Styret forteller at de allerede har 18 frivillige elvevakter som stiller opp allerede i år om søknaden om forpaktning blir godkjent.

Skaffer oversikt

Selv om foreningen kun har eksistert noen få dager har de rukket å få en viss oversikt over antallet grunneiere med tilknytning til vassdraget.

– Per i dag har vi registrert 36 grunneiere som har eiendom knyttet til Brennelva, og om det er noen som ikke har blitt kontaktet av oss allerede ber vi om at de tar kontakt med en av oss, avslutter leder Kai Simon Johansen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...