Ságat - Samisk avis AS

Ságat

«Velkommen hjem Miss Norway»

Her står Susanne sammen med sine mange fettere og kusiner. Foto: June Helén Bjørnback

Venner og familie av Miss Norway-vinner, Susanne Næss Guttorm, samlet seg sist torsdag for å feire hennes seier under konkurransen.

Ságat
Ságat - Samisk avis AS

Publisert:

God mat, latter og varme ord fylte den lille kantinen ved svømmehallen i Karasjok, som Karasjok kommune hadde lånt vekk for anledningen. Og der stod hun, vinneren av Miss Norway 2018, smilende og ydmyk i en flott og glitrende kjole. Nå er hun på hjemmebane, hun kan senke skuldrene etter den intense tiden under Miss Norway-konkurransen. Her er hun omgitt av slekt og venner som har heiet på henne hele veien. Neste steg er å begi seg ut i verden, men først skal livet nytes i de stille og rolige hjemtraktene. Det er deilig, det!

Rørende ord

«Tante Åse» holder tale for sin kjære niese. Hun er stolt, og viser så tydelig omsorg for den ferske vinneren. Hun forteller at hun anser det som sin jobb å løfte opp og støtte den flotte niesen, og det har hun gjort.

– Her er du, Susanne, som den første samiske Miss Norway, ever! Nå er du historisk! Har du tenkt på det? Vi er kjempeimponert over det du har oppnådd, og måten du har gjort det på! Du har frontet to viktige saker som er blitt lagt merke til. Din samiske bakgrunn og kreftsaken. Du fremstår som bare deg selv, og den du er, Susanne; ekte, naturlig og ydmyk!, sa «tante Åse» under talen, med en rørt niese foran seg.

Nervepirrende

«Tante Åse», eller Åse Marie Næss, forteller at det har vært nervepirrende å stå på sidelinjen. Hele tiden har hun hatt troen på at Susanne kunne vinne, men innrømmer at hun bevisst har dempet litt av entusiasmen. Det har vært nødvendig.

– Det har vært så spennende! Da hun ble ropt opp som vinner ble jeg kjempeglad. Nå har vi samlet oss her, for vi synes det var viktig å gjøre litt stas på henne!, sier «tante Åse» varmt og smilende.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...