Ságat - Samisk avis AS

Ságat

Regissør lover en tredje film

Per Ivar Jensen har klart det kunststykket å ta et alvorlig tema og gjøre noe morsomt med det. Et solid stykke arbeid. Her er Jensen (bak i midten) sammen med flere av skuespillerne i filmen og støtteapparatet. Foto: Erik Brenli

«Ho mamma er dau for hælvette» er oppfølgeren til «Hurra for mamma» fra 2001. Nå lover også regissør, Per Ivar Jensen fra Nordreisa, en tredje kortfilm.

Ságat
Ságat - Samisk avis AS

Publisert:

«Hurra for mamma» fant sted i 1979 da familien var samlet for å feire mammas 60-årsdag. Nå har 16 år gått, Mamma er død og brødrene møtes igjen for morens begravelse.

Nå avslører regissør Jensen at det også vil komme en tredje film om familien.

– Vi har en intensjon om å lage en tredje film, men har ikke kommet i gang helt ennå. Men vi har kommet mye lenger enn forrige gang. Nå vet vi at vi skal lage en tredje film. Mellom film én og to gikk det 17 år. Det skal vi kunne slå nå, sier regissør Per Ivar Jensen til Ságat.

Alvorlig tema

Bak tittelen, som du aner inneholder en god dose humor, finner vi et alvorlig tema. Identitet, er stikkordet her. Der den ene broren ikler seg samiske klær, er de andre to brødrene bestemt på at, nei, de er ikke samiske.

Stein Bjørn spiller sønnen som bodde hjemme hos sin mor, og som ligger i konflikt med sin bror, som er same. Selv er han ikke same. Foto: Pressefoto

Det er et velkjent tema for flere familier Jensen tar for seg, så veldig originalt er ikke akkurat det. Det er måten han bringer temaet til torgs på som gjør filmen original.

– Jeg var redd for at temaet som ligger under ikke skulle komme frem i all galskapen. Men slik jeg forstod det fikk også publikum med seg det aspektet ved filmen, sier Jensen til Ságat.

Ságat skal ikke røpe alt av handlingen i kortfilmen, for den bør en se selv. Men vi kan nevne at den inneholder en mann i midtlivskrise med en ung dame, slåsskamp på kirkegården, og en god fest etter begravelsen.

– Vi skal jobbe med NFI for å få til en distribusjon av filmen. Vi har lyst til å vise filmen flere plasser, avslutter Per Ivar Jensen.

På rollelisten til filmen finner vi Stein Bjørn, Bernt Bjørn, Ida Løken Valkepää, Fanny Bjørn, Anna Karoline Bjelvin, Siri Broch Johansen og Per Ivar Jensen selv.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...