Ságat - Samisk avis AS

Søkeresultat

Nyheter av: Erik Brenli

Eira: Statskog fjernet lovlig gumpi -  Statskog: Vi fjernet «ulovlig» hytte

Eira: Statskog fjernet lovlig gumpi - Statskog: Vi fjernet «ulovlig» hytte

Publisert: - Oppdatert: 22.08.2019 kl 16:41

Sorenskriver Finn-Arne Schanche Selfors forsøkte tirsdag å få Johan Mathis M. Eira og Statskog til å komme til enighet i Indre Finn­mark tingrett i tviste­saken om en nær­ings­hytte/gumpi, men partene grep ikke den muligheten. Dermed får vi etter alt å dømme et svar på hva som kan kalles en gumpi.

Totalskadd i brann

Totalskadd i brann

Publisert:

Da brannvesenet kom frem til eneboligen i Horbmá i Tana var huset overtent, og det var lite de kunne gjøre for å redde bygget.

Fant tonen med Keskitalo

Fant tonen med Keskitalo

Publisert:

Festivalgeneral for Kunesdagan, Alf Edvard Masternes, måtte ta en liten pause for å renske stemmen da han kom inn på publikumsoppslutningen. Siden fant han tonen med Keskitalo som stod for den offisielle åpningen av Kunesdagan.

Tidligere fiskebrukeier med utsikt mot kaia

Tidligere fiskebrukeier med utsikt mot kaia

Publisert:

Etter krigen bygde Kristian Børresen opp kai og fiskemottak i Torhop. Den var i familiens eie helt frem til 1995. Nå ser sønnen Åge, at det igjen bygges på kaia.

Har dykket etter pukkellaks i Storelva

Har dykket etter pukkellaks i Storelva

Publisert:

Kunes jeger- og fiskerforening har to ganger hyret dykkere inn for å sjekke nedre del av elva for pukkellaks. Resultatet er opp­løftende.

Norma fikk synge med KEiiNO

Norma fikk synge med KEiiNO

Publisert: - Oppdatert: 26.07.2019 kl 16:00

Søstrene Riise-Bjørnstrøm hadde tatt veien fra Lakselv til Kunes for å få med seg KEiiNO. Der fikk også eldstesøster Norma synge med bandet.

Åpner samiskinspirert konsepthotell

Åpner samiskinspirert konsepthotell

Publisert: - Oppdatert: 25.07.2019 kl 10:56

Om en måneds tid vil overnattingsstedet «8 seasons» i Varangerbotn være klar for full drift, med seks nyoppussede og flotte rom i etasjen over Trattoria Capri.

Fikk ikke fremmet anke

Fikk ikke fremmet anke

Publisert: - Oppdatert: 24.07.2019 kl 15:30

Tor Mikkel Eira anket Hålogaland lagmannsretts dom inn for Høyesterett. Men Høyesterett besluttet 19. juli at de ikke ville behandle saken. Dermed blir lagmannsrettens dom stående.

Over 100 gikk opp Rásttigáisá

Over 100 gikk opp Rásttigáisá

Publisert: - Oppdatert: 24.07.2019 kl 19:11

Renate Westlien og Ludmila Holm var to av de over 100 som besteg Rásttigáisá på årets topptur og motbakkeløp opp Øst-Finnmarks høyeste fjell.

Sander (6) var med på fiskerekord

Sander (6) var med på fiskerekord

Publisert:

Sander Eliassen var med på en historisk fjordfiskekonkurranse i Grasbakken. Aldri har så mange funnet veien til perlen i Nesseby og deltatt på den tradisjonelle fiskekonkurransen.

Feiret seg selv med båtparade og folketog

Feiret seg selv med båtparade og folketog

Publisert: - Oppdatert: 20.07.2019 kl 23:23

De teller ikke mer enn 1.147 sjeler per 1. kvartal 2019, folket i Gamvik kommune. Men når «hovedkvarteret» Mehamn fyller 200 år, ja, da fylles Værveien med folk.

– Jeg trodde talkshow bare var noe som var i Oslo

– Jeg trodde talkshow bare var noe som var i Oslo

Publisert:

Talkshow-konseptet er ikke noe Arne Brimi gjør hver dag. Faktisk var talkshowet med Arne Brimi og Arne Hjeltnes kun deres andre i verdenshistorien.

– Urettferdig skattlegging

– Urettferdig skattlegging

Publisert:

Reindriftsutøver John Idar Anti må ut med over 8.000 kroner i eiendomsskatt til Lebesby kommune for sin gjeterhytte på Ifjordfjellet. Det reagerer han sterkt på.

Flere hundre fikk Brimi-mat

Flere hundre fikk Brimi-mat

Publisert:

Arbeidende styreformann i Finnmark Fisk AS, Arne Hjeltnes, hadde tatt på seg spanderbuksene da han sikret middagen til flere hundre innbyggere i Mehamn torsdag kveld. Med seg hadde han blant annet kjendiskokken og kameraten Arne Brimi.

Fem dagers feiring i Mehamn

Fem dagers feiring i Mehamn

Publisert:

Det er i år 200 år siden den første faste bosettingen kom til Mehamn i form av to til tre familier som kom flyttende til det som i dag er et høyst oppegående fiskevær. Det blir feiret i fem dager til ende, med start torsdag.

FeFo sikler etter privat holme

FeFo sikler etter privat holme

Publisert:

FeFo mener jordsalgs­lov­en av 1902 tilsier at eiendommen ­Holm­bukt i Porsanger ikke har sjø­areal eller holm­er. Grunn­eier Britt Kol­le­våg reagerer sterkt på at FeFo påberoper seg en rasistisk lov for å karre til seg privat grunn.

– FeFo prøver å rane fra meg eiendom

– FeFo prøver å rane fra meg eiendom

Bjørn Tore Hasti mener FeFo opptrer skammelig i eiendomstvist i Paddeby

Publisert: - Oppdatert: 17.07.2019 kl 18:15

Bjørn Tore Hasti har slengt utmålsbrev fra 1862 på bordet for å bevise at han er rette eier av eiendommen 7/2 i Vadsø. Det, sammen med annen dokumentasjon på at familien har hatt eiendommen i eie i godt over 100 år, har ikke gjort inntrykk på grunnforvalteren.

Delte ut fagbrev

Delte ut fagbrev

Publisert: - Oppdatert: 16.07.2019 kl 10:17

Disse ti fikk forrige uke utdelt sine respektive fagbrev i Tana.

Nå har de stevnet staten

Nå har de stevnet staten

Publisert: - Oppdatert: 15.07.2019 kl 09:57

Ságat har tidligere nevnt at fiskerettshaverne har vurdert å stevne staten ved Klima- og miljødepartementet fordi den inngåtte «lakseavtalen» mellom Finland og Norge krenker deres rettigheter. Nå har de levert stevningen.

Strømmer til villmarksleir

Strømmer til villmarksleir

Publisert: - Oppdatert: 12.07.2019 kl 14:54

År etter år trekker Tana jeger- og fiskerforening fulle hus til deres villmarksleir på Harrevann.

Mistenkelig dødsfall i Nesseby

Mistenkelig dødsfall i Nesseby

Publisert: - Oppdatert: 11.07.2019 kl 13:03

Politiet har satt opp sperringer rundt en bolig på kirkestedet i Nesseby etter det de betegner som et mistenkelig dødsfall.

Fiskelykke for Vassvik

Fiskelykke for Vassvik

Publisert: - Oppdatert: 09.07.2019 kl 14:34

Fylkesordfører Ragnhild Vassvik sikret seg en laks på 1,6 kilo under kvinnedøgnet i Sandfjordelva.

Stamfibernett gir håp om gode distriktsløsninger

Stamfibernett gir håp om gode distriktsløsninger

Publisert:

Rett på nyåret ble det endelig besluttet at Statnett bygger stam­fiber på strekningen Tana - Ifjord - Landersfjord. Da åpner det seg også opp nye muligheter for utbygging av bredbånd i distriktene i Lebesby kommune.

Starter med «lyslegging» i august

Starter med «lyslegging» i august

Publisert:

X5 Elektro har vunnet anbudet med å blant annet «lyssette» Tana bru.

Selger som bare det

Selger som bare det

Publisert: - Oppdatert: 09.07.2019 kl 02:32

Verdens minste festival, Kunesdagan, er utsolgt for tredagspass.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...