Oddjo fra gyngestolen:

Sarte sjeler i sør

Publisert:

Igjen kan vi slappe av her i gyngestol­en og konstatere at vi finnmarkinger er de tøffeste.

Oddjo fra gyngestolen:

Om å late vannet

Publisert:

Her vi sitter i gyngestolen med vid utsikt mot den store, stygge verden, dukker det stadig opp snurrige ting som folk holder på med, og som mosjonerer våre smilebånd.

Oddjo fra gyngestolen:

Samebøker og sånt

Publisert: - Oppdatert: 20.09.2018 kl 09:56

Det er flertall på Sametinget for å kutte ut tilskuddet til bokbussene, siden staten har kuttet i Sametingets kulturbudsjett.

Oddjo fra gyngestolen:

Å ta distriktene i skole

Publisert:

Her vi sitter og gynger i gyngestolen mens skogen blir gul og høsten eter seg inn i vårt stadig tyngre sinn, dukker det opp nok en reprise på den lokale politiske himmelen.

Oddjo fra gyngestolen:

En meeget viktig reportersame

Publisert: - Oppdatert: 30.08.2018 kl 15:32

For noen dager siden slo denne innimellom utmerkede avis til med følgende overskrift på førstesiden: «Søt samejente susset syklistene».

Oddjo fra gyngestolen:

Videregående slåsskjemper

Publisert:

For ikke så lenge siden hørte vi mye om organiserte slåsskamper i Hellas mellom ungdommer i russebusser fra Oslo og Bærum.

Oddjo fra gyngestolen:

Et «shithole»?

Publisert:

I sommer har det vært mye skitprat om turister her til lands.

Oddjo fra gyngestolen:

Turistdame på bærtur

Publisert:

enne til tider utmerkede avis har igjen terget på seg en sint turistekspertdame. Nylig snakket en av avisens reportere med denne turistekspertdamen om turistinformasjonen her i bygda. Overskriften på artikkelen var «Turist­informasjon uten informasjon», fordi avisens reporter mente å ha fått ...

Oddjo fra gyngestolen:

Is i agurkmiksen

Publisert:

Vi snikleser i nettutgaven til den tidlig­ere så store og kloke avisen. Vi innrømmer det. Og enkelte ganger kan de finne på å skrive om viktige oppdagelser som er gjort.

Oddjo fra gyngestolen:

Da utepilsen var truet

Publisert:

Det knirket kanskje litt ekstra i gyngestolen vår her om dagen, da vi fikk vite at ølproduksjonen her i landet kunne stoppe opp.

Oddjo fra gyngestolen:

En pulverheks?

Publisert: - Oppdatert: 06.07.2018 kl 14:32

Vi satt intetanende i gyngestolen og leste denne til tider utmerkede avis, da vi plutselig skvatt sånn at hjertet hoppet langt opp i halsen.

Oddjo fra gyngestolen:

Cruise-fremsnakk

Publisert: - Oppdatert: 06.07.2018 kl 10:16

Fra gyngestolen har vi fått med oss at det skal komme et cruiseskip til Hamn­bukt ved Lakselv den 13. juli. Og da vil den flotte foldekaia, også kalt for SeaWalk, virkelig komme til sin rett.

Oddjo fra gyngestolen:

Hetetokter i sør

Publisert:

I ukevis har vi nå hørt og sett tusenvis av nyhetsinnslag på søring-TV om hvor varmt og fint det har vært hos søringene, med 30 varmegrader og mer til.

Oddjo fra gyngestolen:

Fotball og annet tullball

Publisert:

Her en dag, da vi satt i gyngestolen og koste oss foran TV-en, så fikk vi plutselig og aldeles motvillig høre at det var noen engelskmenn som skulle sparke fotball sammen med noen spanjoler neste dag eller så.

Oddjo fra gyngestolen:

Flatskjermens verden

Publisert:

Her vi sitter i gyngestolen har vi god tid til å se på tv og få med oss alle de viktige tingene som skjer her i verden. Veldig god tid.

Oddjo fra gyngestolen:

Sammenslåeriet

Publisert:

Nå blir vi finnmarkinger bedt om å stemme mot en sammenslåing av Finnmark og Troms til ett fylke.

Oddjo fra gyngestolen:

De viktige tingene

Publisert:

Vi som er blitt godt voksne og slipper å jobbe, har god tid til å sitte og slappe av i gyngestolen foran tv-en. Siden vi ikke hører til de reiseglade, er det på denne måten vi får verden inn til oss, og får vite om viktige ting som skjer i vårt nokså dyre fedreland. Og det er tydeligvis ...

Oddjo fra gyngestolen:

Smarte pakkeløsninger?

Publisert:

Eventuelle faste lesere av denne beskjedne spalte vil vite at denne skriver ikke besitter det som kalles for smarttelefon. Det man har er en mobiltelefon som man bare kan ringe med og sende tekstmeldinger med. Ikke noe som helst mer. Det å ikke ha en smarttelefon i vår moderne verden har sine ...

Oddjo fra gyngestolen:

En mystisk salgsvare

Publisert:

Flere ganger når vi har skrittet ut av gyngestolen og satt kursen for sentrum her i hjembygda, har vi sett noe som vi har grublet på lenge, også før vi satte i gang med pensjonismen.

Oddjo fra gyngestolen:

En tankesmie på gangen

Publisert:

Det hender at vi reiser oss fra gyngestolen og setter kursen for sentrum i hjembygda for å orientere oss om hva som skjer der.

Oddjo fra gyngestolen:

Fryktelige forhold i sør

Publisert:

Her om dagen satt vi i gyngestolen og gynget rolig mens vi så på nyhetene TV, en ikke helt uvanlig foreteelse for oss pensjonister.

Oddjo fra gyngestolen:

Suomalainen, perkele

Publisert:

Enkelte ganger velger vi å forlate gyngestolen for å dra ut i den store verden, til Utlandet - verdens største land.

Oddjo fra gyngestolen:

NRK og gamlingene

Publisert:

Her i gyngestolen sitter vi ofte og ser på distriktssendingene fra Tromsø på NRK-TV.

Oddjo fra gyngestolen:

Et tvangsekteskap

Publisert:

Det er blitt en vane her i landet å diskutere tvangsekteskap.

Oddjo fra gyngestolen:

Bedervede politikere?

Publisert:

I disse dager arbeider nesten alle journalister i kongeriket frydefullt med å spa møkk i lyset av farsotten fra USA - #metoo.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...