Ságat - Samisk avis AS

Ságat

Nytt klubbrom

De sier seg godt fornøyde med det nye klubbrommet de har fått ordnet i huset i Nordkappveien som Nordkapp MC-klubb nå har. Her er noen av medlemmene samlet. Fra venstre Helge Hansen, Johan Nordlund, Sven Magne Bye, Jan Kjetil Halvorsen, Jan Ivar Leiknes, Gøril Wagelid og Geir Gaare. Bak står Ronny Holst og Ted Åge Solvik. Foto: Geir Johansen

Nordkapp MC-klubb kan nå vise frem sitt nye flotte klubbrom, som er blitt til som følge av tusenvis av dugnadstimer. – Nå skal vi også ordne fasaden på bygget vårt, sier leder for Nordkapp MC-klubb, Geir Gaare.

Ságat
Ságat - Samisk avis AS

Publisert:

I fjor overtok Nordkapp MC-klubb bygningen i Nordkappveien som tidligere ble brukt av Nordkapp Amcar-klubb.

– Det var en hel del med bildeler og annet som ikke lenger kunne brukes i byggets verksted­-avdeling. Vi startet å rydde unna i oktober, og i november begynte vi arbeidet med å få istand nytt klubb­rom, forteller Sven Magne Bye.

2.700 timer

I tiden som kommer skal det legges nytt takdekke og lages ny fasade på klubbhuset i Nordkappveien. Leder for Nordkapp MC-klubb, Geir Gaare, roser medlemmene for stor dugnadsvilje. Foto: Geir Johansen

Medlemmene av klubben har skikkelig stått på i månedene som har gått.

– Vi har regnet ut at vi til sammen har arbeidet rundt 2.700 timer dugnad siden i november. Dersom vi skulle ha leid fagfolk til å utføre arbeidet ville det ha kostet vel 1,5 millioner kroner. Selv har jeg valgt å kutte ut både hytteturer og annen aktivitet for å legge en innsats i bygget, sier Geir Gaare.

Klubbrommet

Medlemmene er da også stolte over å kunne vise frem det nye klubbrommet. Her har man fått ordnet bardisk, og de første møblene har kommet på plass.

– I forbindelse med Nordkapp­festivalen vil vi invitere barn og unge til diskotek her i klubbrommet. Det er også et rom som folk kan få leie til festlige anledninger. På litt sikt vil vi også satse på å arrangere konserter i det flotte lokalet, sier Sven Magne.

God støtte

Nordkapp MC-klubb har nå 17 medlemmer.

– Vi vil rette en stor takk til lokalt næringsliv, som har støttet oss økonomisk i forbindelse med

oppussingen av bygget. Vi har også fått en del bygningsvarer. Vi har selv arrangert både kronerulling, bok- og kakelotteri, og folk har vist stor velvilje overfor oss hele tiden. Folk kan også støtte oss gjennom å legge oss til grasrotandelen i Norsk Tipping. Det koster jo heller ikke noe, sier Geir.

Åpenhet

Medlemmene har fått ryddet verksted­-avdelingen av bygget, så her har man nå en stor mekkehall. To nye toaletter har man også ordnet.

– Nå begynner MC-sesongen, og det gleder vi oss selvsagt til. Mange turister kommer også hit opp på motorsykkel, og de er selvsagt velkomne hos oss. Vi legger opp til å være en åpen og utadrettet klubb, og folk fra lokalmiljøet må bare stikke innom for å slå av en prat og se hvordan vi har det, sier Sven Magne.

Barn og unge

Geir Gaare sier at man spesielt vil legge stor vekt på å gi et tilbud til barn og unge i det nye klubbhuset.

– Vi ønsker at unge i kommunen skal ha et godt og trygt oppvekstmiljø, og det vil vi gjerne bidra til, sier han.

I tiden som kommer vil MC-klubbens medlemmer arbeide med å få lagt nytt dekke på taket, samt å få pusset opp fasaden på bygget.

– Vi ser frem til å få utført det arbeidet. Bygningen har i alt for lang tid stått til forfall. Nå gir vi den nytt liv og innhold, sier Geir Gaare.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...