Ságat

Penger til Lakselv lufthavn

Lakselv lufthavn, Banak.
 Foto: Bjørn Arne Johansen (Arkiv)

Lakselv lufthavn, Banak. Foto: Bjørn Arne Johansen (Arkiv)

Fylkesutvalget har innvilget 300.000 kroner til Porsanger kommune. Midlene går til prosjektet «Program LKL - økt verdiskapning med utgangspunkt i Lakselv lufthavn».

Publisert:

Under debatten har var det flere som framhevet betydningen av Banak lufthavn i Lakselv.

– For sjømatnæringen er Lakselv lufthavn svært viktig. I så måte kan Gardermoen betegnes som en blindtarm når det gjelder frakt av sjømat til det asiatiske markedet, sa fylkesvaraordfører Tarjei Jensen Bech (Ap).

Porsanger kommune ønsker å videreføre forstudie «Program LKL». Prosjektet skal jobbe med utvikling av næringsaktiviteter tilknyttet Lakselv lufthavn. I arbeidet skal metoden «smart spesialisering» benyttes.

Mens fylkesrådmannen hadde innstilt på en støtte på 70.000 kroner, fremmet Ap og KrF at beløpet skulle økes til 200.000 kroner. Venstres Trine Noodt foreslo imidlertid at hele søknadsbeløpet, 300.000 kroner, ble innvilget.

Etter et gruppemøte, forlangt av Ap, gikk det partiet, som sammen med KrF fremmet en økning til 200.000, med på å følge Venstre-forslaget. Dermed ble det et enstemmig vedtak, og 300.000 kr til Porsanger kommune.