Ságat - Samisk avis AS

Søkeresultat

Nyheter av: Bjørn Hildonen

Ønsker regelendring for skippersertifikat

Ønsker regelendring for skippersertifikat

Publisert:

Uten skippersertifikat klasse C kan ikke kystfiskere anskaffe seg fartøy over 10,67 meter, tilsvarende 35 fot. Den regelen er for stivbeint, synes flere yrkesfiskere som driver med fartøy like oppunder 10,67 meter.

Nei til FeFo-salg

Nei til FeFo-salg

Publisert: - Oppdatert: 13.12.2019 kl 12:44

Fylkestinget i Finnmark vil ikke at Finnmarkseiendommen (FeFo) skal selge seg ut av Finnmark Kraft AS.

Så var det slutt

Så var det slutt

Publisert:

Etter om lag tre timers debatt i fylkestinget, kunne fylkesordfører Ragnhild Vassvik heve det historiske møtet. Og hun takket sine politikerkollegaer og fylkeskommunens administrasjon for et godt og givende samarbeid, og håper at Finnmark fylkeskommune gjenoppstår.

Prekær ambulansetjeneste

Prekær ambulansetjeneste

Publisert:

Fylkestinget i Finnmark samlet til møte den 11. desember er opprørt over at sammenbruddet i luftambulansen er så omfattende og av så lang varighet uten at tiltak har blitt satt inn. Dette har allerede forårsaket betydelige lidelser for barn og voksne ut i distriktene fordi de ikke har kommet ...

Penger til Tana

Penger til Tana

Publisert: - Oppdatert: 12.12.2019 kl 15:30

Da Finnmark fylkesting behandlet fylkesrådmannens statusrapport, fremmet Aps Tarjei Jensen Bech et forslag om å bevilge 200.000 kroner til Tana kommunes utviklingsprosjekt, Sámi mánáid teáhter. Ingen hadde innvendinger til forslaget.

Vil at bedrifter i fylket skal få sin del av kaka

Forsvarets milliardinvestering på Porsangmoen:

Vil at bedrifter i fylket skal få sin del av kaka

Publisert:

Fylkesutvalget i Finnmark har innvilget inntil 2,4 millioner kroner til satsing på leverandørutvikling i forbindelse med forsvarets etablering i Porsanger.

Fordelte gjenværende utviklingsmidler

Fordelte gjenværende utviklingsmidler

Publisert: - Oppdatert: 12.12.2019 kl 12:18

Fra 1. januar 2020 er Finnmark fylkeskommune historie. Derfor valgte et enstemmig fylkesutvalg å fatte et vedtak som nuller ut det som er igjen av regionale utviklingsmidler (RUP).

Bruk av alger fra fjordene i Finnmark

Bruk av alger fra fjordene i Finnmark

Publisert:

Fylkesutvalget har bevilget Barents Seaweed AS 231.000 kroner til finansiering til prosjektet «Bruk av alger fra fjordene i Finnmark». Søknadsbeløpet var på 700.000 kroner.

Ønsker forenkling av visumprosedyrene

Ønsker forenkling av visumprosedyrene

Publisert:

Fylkesutvalget vedtok enstemmig en uttalelse der de ønsker forenkling av visumprosedyre når det gleder innreise til Russland. Det var Remi Strand som fremmet uttalelsen som hans parti, Ap og KrF står bak.

Får penger fra havbruksfondet

Får penger fra havbruksfondet

Publisert: - Oppdatert: 12.12.2019 kl 12:57

Fylkesutvalget har satt av tre millioner kroner til Nordnorsk reiseliv.

Da var det slutt

Da var det slutt

Publisert: - Oppdatert: 12.12.2019 kl 14:18

Tirsdag 10. desember 2019 går over i historien. Nå er det slutt, Finnmark fylkeskommune blir historisk og Vadsø opphører som fylkeshovedstad etter 131 år.

Storhavn i Gamvik kommune

Storhavn i Gamvik kommune

Publisert:

Et enstemmig fylkesutvalg har bevilget 500.000 kroner til delfinansiering av Gamvik kommune sitt prosjekt «Tilskudd for å klargjøre rammebetingelser for behov for ny storhavn lokalt og regionalt». Hovedmål for prosjektet er å utrede muligheten for ny storhavn i kommunen. Fylkesrådmannen ...

Ja til Storbukt fiskeindustri

Ja til Storbukt fiskeindustri

Publisert:

Fylkesutvalget i Finnmark innvilger Storbukt fiskeindustri støtte til prosjektet for kvalitetsforbedring av kongekrabbe med lav kjøttfylde gjennom oppforing ved bruk av restråstoff fra fiskeindustrien.

Penger til Lakselv lufthavn

Penger til Lakselv lufthavn

Publisert:

Fylkesutvalget har innvilget 300.000 kroner til Porsanger kommune. Midlene går til prosjektet «Program LKL - økt verdiskapning med utgangspunkt i Lakselv lufthavn».

Markerte den finske selvstendighetsdagen

Markerte den finske selvstendighetsdagen

Publisert:

Vadsø Norsk-finsk forening ble stiftet 6. desember 1963. Siden stiftelsen har foreningen markert vårt nabolands selvstendighetsdag. De første årene, alltid med en stor folkefest og gjester og artister fra Nord-Finland. Foreningen hentet også inn profilerte foredragsholdere. Blant andre gjestet ...

Harilas fjerde Bilbyen Skadesenter

Harilas fjerde Bilbyen Skadesenter

Publisert:

Tidligere i høst åpner bilkonsernet Harila AS sitt fjerde Bilbyen Skadesenter. Senteret er etablert ved Toyotas bilforretning i Vestre Jakobselv, om lag 17 kilometer vest for Vadsø by. Tidligere har konsernet etablert tilsvarende skadesentra i Tromsø, Finnsnes og Alta.

Satser på fiskeprodukter

Satser på fiskeprodukter

Publisert:

Etter 13 år som stuert på tre havgående trålere valgte han å gå på land i 2015, for godt.

Ønsker sterkere samarbeid  i Barentsregionen

Ønsker sterkere samarbeid i Barentsregionen

Publisert:

Det må implementeres et sterkere samarbeid og samhandling med FoU-miljø og annet næringsliv i Barentsregionen, for å utvikle et felles kompetansegrunnlag for nye biomarine næringer. Biomarin sektor omfatter fiskeri, havbruk, algedyrking og bioteknologi, heter det i et fylkestingsvedtak om ...

Fra fylkestinget til Russland

Fra fylkestinget til Russland

Publisert:

Umiddelbart etter fylkestinget i forrige uke dro en delegasjon fra Finnmark fylkeskommune og fylkets næringsliv til Nikel og Murmansk. I Nikel ble det torsdag arrangert norsk/russisk samarbeidsdager.

Gledens dag for  tannhelsesjefen

Gledens dag for tannhelsesjefen

Publisert:

Tannhelsesjef Torill Helene Lauritsen (65) kunne puste lettet ut da fylkestinget onsdag sa ja til en tilleggsbevilgning på 12,4 millioner kroner til utbygging av tannklinikken i Alta. Bevilgningen går til ombygging, oppussing og utstyr til bygget på 230 kvadratmeter som i sommer ble solgt fra ...

Venstre-Trine ønsker ny toppledelse

Venstre-Trine ønsker ny toppledelse

Publisert:

De siste ukene har det blir reist krav om at Venstres leder Trine Skei Grande (50), etter ti år som partileder, må skiftes ut når partiet avvikler sitt landsmøte neste år. Også Trine Noodt (52) fra Alta er av samme oppfatning.

FeFo må beholde Finn­mark Kraft

Publisert:

Et en­stem­mig Finn­mark fyl­kes­ting be­kla­ger på det ster­kes­te Finn­marks­ei­en­dom­mens (FeFo) styreved­tak om å sel­ge seg ut av Finn­mark Kraft AS.

Kof­tas rike his­to­rie i Unjárga

Kof­tas rike his­to­rie i Unjárga

Publisert:

I for­bin­del­se med fyl­kes­tings­sam­ling­ene er det tra­di­sjon med et kul­tur­inn­slag før fyl­kes­ord­fø­re­ren åp­ner møtet. Så også sist ons­dag.

Nei til fel­les vå­pen­skjold

Nei til fel­les vå­pen­skjold

Publisert:

Et fler­tall i Finn­mark fyl­kes­ting ved­tok ons­dag å bru­ke dag­ens to fyl­kes­vå­pen for nye Troms og Finn­mark. Vå­pen­skjol­de­ne skal si­de­stil­les i det nye fyl­ket.

Kvænsk språk

Kvænsk språk

Publisert:

Fylkesutvalget i Finnmark vedtok enstemmig at det er naturlig at forvaltninga av midler til kvænsk språk og kvænsk/norskfinsk kultur legges til Troms og Finnmark fylkeskommune, da denne har kompetanse på området og den viktige nærheten til kvænske/norskfinske miljøer.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...