Ságat - Samisk avis AS

Søkeresultat

Nyheter av: Bjørn Hildonen

– Halver krabbekvoten for 
fiskere i åpen gruppe

– Halver krabbekvoten for 
fiskere i åpen gruppe

Publisert:

Da det ble kjent at fiskere fra vestfylket nå kan delta i den kvoteregulerte kongekrabbefangsten, kom raskt negative reaksjoner fra yrkesutøvere fra Øst-Finnmark. I hovedsak begrunnet i det faktum at kollegaene vest for Måsøy ikke er så plaget med ødelagt bruk grunnet kongekrabben.

– Angrer på signeringen

– Angrer på signeringen

Publisert:

– Er det noe jeg virkelig angrer på i dag, så er det at jeg signerte Gardermoen-avtalen. Jeg skulle fulgt magefølelsen og sagt nei til avtalen, sa tidligere fylkesordfører Ragnhild Vassvik (Ap) da hun torsdag ble intervjuet på Skype av forfatter av boka «Herre i eget hus», av Trine Hamran.

Sluttstrek satt for Finnmark fylkeskommune

Sluttstrek satt for Finnmark fylkeskommune

Publisert:

Sist torsdag kunne fylkeskommunens kommunikasjonssjef, Trond Magne Henriksen presentere journalist Trine Hamrans bok, «Herre i eget hus». Dermed er det også satt sluttstrek for Finnmark fylkeskommunes historie, fra 1840 til 2019.

– Voldsomt engasjement

– Voldsomt engasjement

Publisert:

– Engasjementet hos de vi har møtt på turen til Båtsfjord, Vardø og Vadsø er gledelig for meg, sa fiskeriminister Odd Emil Ingebrigtsen (55) da han avsluttet sin to dagers reise i Vadsø tirsdag.

Utbyggingen av museumsbygget i rute

Utbyggingen av museumsbygget i rute

Publisert:

Arbeidene med ombyggingen av Vadsø museum – Ruija kvenmuseum er ikke nevneverdig påvirket av coronapandemien. – Det er ingen ting som tilsier at det blir forsinkelser med hensyn til fremdriften, sier avdelingsleder ved museet, Mia Krogh.

Ser lyst på fremtiden selv om alle turene er kansellert

Ser lyst på fremtiden selv om alle turene er kansellert

Publisert: - Oppdatert: 13.05.2020 kl 13:46

I fjor etablerte Roar Bekkelund (61) turselskapet Sailing The Good Life, et selskap som tilbyr opplevelser i Varanger.

Atletklubben fortsetter med strandrydding

Atletklubben fortsetter med strandrydding

Publisert: - Oppdatert: 12.05.2020 kl 15:01

I nærmere 10 år har medlemmer av Vadsø Atletklubb, ledet av ekteparet Inger Unstad og Stein Pedersen, vært engasjert i blant annet strandrydding, fra Vardø i øst til Varangerbotn i vest. I 2018 ble det registrert 80 tonn håndplukket marint avfall, i fjor om lag 25 tonn. Avfallet ble ...

– 8. mai – en dag for refleksjoner

– 8. mai – en dag for refleksjoner

Publisert: - Oppdatert: 11.05.2020 kl 14:41

– 8. mai er frigjørings- og veterandagen. I år er dagen helt spesiell – 75 år siden frigjøringa av Norge. I oktober i fjor feiret vi frigjøringa av Finnmark på en verdig og fin måte. Dagen i dag er også en dag for refleksjoner, sa Vadsø-ordfører Wenche Pedersen da hun la ned krans ved ...

Takket kibergsværingene

Takket kibergsværingene

Publisert:

Frigjøringsdagen 8. mai 1945 ble på en verdig måte markert i partisanbygda Kiberg og i landsdelens eldste by, Vardø. På begge steder var det kommandanten på Vardøhus festning, orlogskaptein Odd Inge Haravik (59) som holdt tale. Han takket spesielt kibergværingene for deres innsats under ...

– Ingen forurensing under merdeproduksjon

– Ingen forurensing under merdeproduksjon

Publisert:

Etter sist torsdags reportasje her i Sagát om produksjon av laksemerder i Vadsø, er det fra én person fremsatt påstand om at Helgeland Plast, som bruker isopor i merderørene for å holde dem flytende, forurenser Vadsø havn og Varangerfjorden. Denne påstanden avviser produsentens ...

Corona forsinker byggeprosjekter

Corona forsinker byggeprosjekter

Publisert:

Flere større byggeprosjekter i Vadsø vil bli forsinket fordi entreprenører har arbeidere i karantene. Alt tyder på at ombyggingen og renovering av Vestre Jakobselv skole ikke kan ferdigstilles før skolestart kommende høst, noe som får konsekvenser både for elever og lærere.

Vadsø ungdomssenter er historie

Vadsø ungdomssenter er historie

Publisert: - Oppdatert: 29.03.2020 kl 14:45

Etter 10 års drift er det nå definitivt avgjort at det statseide Vadsø ungdomssenter (Bufetat) med sine om lag 30 ansatte, hvorav 19 heltidsansatte, er historie. Det fastslår regiondirektør i Bufetat, Pål Christian Bergstrøm.

Kremmer med kundeomsorg

Kremmer med kundeomsorg

Publisert:

Kjøpmann Gunnar Dolonen (67) i Vadsø er en kremmer som har omsorg for sine kunder. For helt side han startet sin forretning, 35 år gammel, har han kjørt ut kolonivarer hjem til kunder som har ringt inn sin bestilling.

Fra Vadsø til Petsjenga

Fra Vadsø til Petsjenga

Publisert:

Siden 2011/12 har Helgeland Plast AS produsert laksemerder på Vadsøya. Merdene er bestilt av det russiske akvakulturselskapet Sea Group. Selskapet driver blant annet oppdrett i deler av Murmansk-regionen. Merdene som produseres i Vadsø blir slept til Petsjengafjorden, kun noen mil øst for ...

Corona utsatte tvistesak

Corona utsatte tvistesak

Publisert:

Kommende mandag skulle representanter for Laksebreveierne i Tanavassdraget (LBT) og staten ved Klima- og miljøverndepartementet møtes i Øst-Finnmark tingrett. Det blir det ikke noe av, grunnet coronaviruset.

Ønsker regelendring for skippersertifikat

Ønsker regelendring for skippersertifikat

Publisert:

Uten skippersertifikat klasse C kan ikke kystfiskere anskaffe seg fartøy over 10,67 meter, tilsvarende 35 fot. Den regelen er for stivbeint, synes flere yrkesfiskere som driver med fartøy like oppunder 10,67 meter.

Nei til FeFo-salg

Nei til FeFo-salg

Publisert: - Oppdatert: 13.12.2019 kl 12:44

Fylkestinget i Finnmark vil ikke at Finnmarkseiendommen (FeFo) skal selge seg ut av Finnmark Kraft AS.

Så var det slutt

Så var det slutt

Publisert:

Etter om lag tre timers debatt i fylkestinget, kunne fylkesordfører Ragnhild Vassvik heve det historiske møtet. Og hun takket sine politikerkollegaer og fylkeskommunens administrasjon for et godt og givende samarbeid, og håper at Finnmark fylkeskommune gjenoppstår.

Prekær ambulansetjeneste

Prekær ambulansetjeneste

Publisert:

Fylkestinget i Finnmark samlet til møte den 11. desember er opprørt over at sammenbruddet i luftambulansen er så omfattende og av så lang varighet uten at tiltak har blitt satt inn. Dette har allerede forårsaket betydelige lidelser for barn og voksne ut i distriktene fordi de ikke har kommet ...

Penger til Tana

Penger til Tana

Publisert: - Oppdatert: 12.12.2019 kl 15:30

Da Finnmark fylkesting behandlet fylkesrådmannens statusrapport, fremmet Aps Tarjei Jensen Bech et forslag om å bevilge 200.000 kroner til Tana kommunes utviklingsprosjekt, Sámi mánáid teáhter. Ingen hadde innvendinger til forslaget.

Vil at bedrifter i fylket skal få sin del av kaka

Forsvarets milliardinvestering på Porsangmoen:

Vil at bedrifter i fylket skal få sin del av kaka

Publisert:

Fylkesutvalget i Finnmark har innvilget inntil 2,4 millioner kroner til satsing på leverandørutvikling i forbindelse med forsvarets etablering i Porsanger.

Fordelte gjenværende utviklingsmidler

Fordelte gjenværende utviklingsmidler

Publisert: - Oppdatert: 12.12.2019 kl 12:18

Fra 1. januar 2020 er Finnmark fylkeskommune historie. Derfor valgte et enstemmig fylkesutvalg å fatte et vedtak som nuller ut det som er igjen av regionale utviklingsmidler (RUP).

Bruk av alger fra fjordene i Finnmark

Bruk av alger fra fjordene i Finnmark

Publisert:

Fylkesutvalget har bevilget Barents Seaweed AS 231.000 kroner til finansiering til prosjektet «Bruk av alger fra fjordene i Finnmark». Søknadsbeløpet var på 700.000 kroner.

Ønsker forenkling av visumprosedyrene

Ønsker forenkling av visumprosedyrene

Publisert:

Fylkesutvalget vedtok enstemmig en uttalelse der de ønsker forenkling av visumprosedyre når det gleder innreise til Russland. Det var Remi Strand som fremmet uttalelsen som hans parti, Ap og KrF står bak.

Får penger fra havbruksfondet

Får penger fra havbruksfondet

Publisert: - Oppdatert: 12.12.2019 kl 12:57

Fylkesutvalget har satt av tre millioner kroner til Nordnorsk reiseliv.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...