Søkeresultat

Nyheter av: Bjørn Hildonen

Colombianere i Vadsø 
demonstrerer mot overgrep

Colombianere i Vadsø 
demonstrerer mot overgrep

Publisert:

I vår har colombianere rundt omkring i verden demonstrert mot sittende regjering i Colombia, ledet av president Iván Duque. – Også vi her i Vadsø ønsker å være med på protestene som har spredt seg, sier Leo Lundono.

Vadsø-gründere med millionomsetning

Vadsø-gründere med millionomsetning

Publisert:

De satser stort – og står bak den relativt nystartede forretningen Sprett.net – de to Vadsø-gründerne Åge Harila (38) og Kjell-Arne Johnsen (35).

Harila utvider i Vadsø

Harila utvider i Vadsø

Publisert:

Høsten 2019 overtok Tormod Harila begge anleggene til Varanger Auto som forhandler bilmerkene Volkswagen og Nissan. Begge anleggene er på Vegsletta i utkanten av Vadsø by. Nå har Harila Vadsø solgt det såkalte Nissan-anlegget til firmaet Sprett eiendom AS for 9 millioner kroner.

Forfattermøte i Vadsø

Forfattermøte i Vadsø

Publisert:

Sist tirsdag inviterte Vadsø historielag publikum til et møte med de to forfatterne Harald Gunnar Sunde (63) fra Kirkenes og Jon Einar Nielsen (67) fra Ekkerøy øst for Vadsø. Begge har gitt ut bøker der partisanvirksomhet står sentralt.

Kvænsk bryggeri i kvænhovedstaden

Kvænsk bryggeri i kvænhovedstaden

Publisert: - Oppdatert: 06.04.2021 kl 15:01

Lengst nordøst på fastlandet – i kvænhovedstaden Vadsø – brygges det i dag tusenvis av liter «qvænøl». Det skjer fra mikrobryggeriet som har fått navnet, nettopp; Qvænbrygg.

Ikke engstelig for corona

Ikke engstelig for corona

Publisert:

De møtes nærmest hver formiddag i lokalet til Fotoservice i Vadsø, eller som innehaveren Tor Kristoffersen sier; møtestedet for de oppgående pensjonistene er Tors «oase». Og her er ingen engstelig for pandemien, sier verten.

Aileen har valgt rørleggeryrket

Aileen har valgt rørleggeryrket

Publisert:

Det er ikke mange jenter som velger rørleggeryrket. Aileen Larsen fra Vadsø er ett unntak. Etter 10 år i bakeribransjen valgte 28-åringen å starte som voksenlærling innen rørleggerfaget. Etter fire år vil hun være utdannet rørlegger med fagbrev.

Museumsåpning i august

Museumsåpning i august

Publisert: - Oppdatert: 19.03.2021 kl 11:30

Alt tyder på at det nye nasjonale museet for kvænsk/norskfinsk kultur, Vadsø museum – Ruija kvenmuseum vil stå ferdig som planlagt, etter om lag ett år med ombygging av det tidlige NRK-bygget til museum. Det betyr at den offisielle åpningen av museet vil finne sted 26. august.

Vellykket digital jobbmesse

Vellykket digital jobbmesse

Publisert:

10. mars inviterte alle NAV-kontorene i Øst-Finnmark til en digital messe, jobbmesse.no, med tittelen «Rett jobb». – Det var første gang vi arrangerte en slik messe. Og den må betegnes som svært vellykket, sier NAV-leder ved kontoret i Vadsø, Tone Persen.

Brukt og nyttig

Brukt og nyttig

Publisert:

For snart 30 år siden ble det åpnet en brukt- og antikvitetsforretning i Vadsø. Siden etableringen i desember 1992 har forretningen «Det hvite hus» utviklet seg til å bli – om ikke landsdelens – så i alle fall Finnmarks største innen bruktvarer og antikviteter.

Gave til Vadsø Frivilligsentral

Gave til Vadsø Frivilligsentral

Publisert:

Forleden mottok leder for Vadsø Frivilligsentral, Tone Hansen Jakola en gave de virkelig satte pris på; en 85 tommers TV. Gaven, som kostet 23.000 kroner, er gitt av Vadsø Folkeakademi.

Fiskere kritisk til nye sporingsinvesteringer

Fiskere kritisk til nye sporingsinvesteringer

Publisert: - Oppdatert: 29.01.2021 kl 09:28

Fiskere fra Vadsø er svært kritisk til innføring av nytt satellittsporingssystem og elektroniske fangstdagboka. Dette er utstyr alle registrerte fiskefartøy, uansett størrelse, pålegges å installere. – Vi har allerede tilstrekkelig utstyr for kontroll og overvåking, sier de fem fiskerne ...

Skal selge fiskematkasser på nett

Skal selge fiskematkasser på nett

Publisert:

I fjor høst startet Stig Arnt Arvola (60) med produksjon av fiskekaker, fiskeburger og fiskeboller. Nå vil han satse på nettsalg av fiskeprodukter. – Går alt som planlagt, vil min nettside; Stigs fiskekasse, være klar i løpet av relativt kort tid, sier gründeren fra Vadsø.

Heder til forfatter Mari-Ann Nilssen

Heder til forfatter Mari-Ann Nilssen

Publisert:

I forbindelse med presentasjonen av Varanger årbok 2020 for publikum i Vadsø 1. desember, ble lokalhistorieforfatter og fotograf Mari-Ann Nilssen (75) fra Unjárga/Nesseby hedret for sine mange bidrag til årbøkene.

Markerte selvstendighetsdagen

Markerte selvstendighetsdagen

Publisert:

Helt siden Vadsø Norsk-finsk forening/Vesisaaren Norja-Suomi seura ble stiftet i 1963 har foreningen hvert år markert vårt nabolands selvstendighetsdag. Vadsø-foreningen, som er landets nest eldste norsk-finsk forening, ble stiftet på Finlands selvstendighetsdag 6. desember.

Vadsøkunstneren Ivar Sælø

Vadsøkunstneren Ivar Sælø

Publisert: - Oppdatert: 27.11.2020 kl 20:58

Ivar Sælø var en aktiv Vadsø-kunstner. I tillegg til at han malte, var han også en dyktig musiker, dirigent, illustratør, mentor, jurymedlem m.m. Han var, for å nevne noe, med i Vadsø ungdomskorps, musikkforeningen Fremad. I 1977 ble han tildelt Vadsø kommunes Kulturpris.

Ønsker ikke økt omsetningskrav

Øst-Finnmarkrådet:

Ønsker ikke økt omsetningskrav

Publisert: - Oppdatert: 25.11.2020 kl 06:59

Øst-Finnmarkrådet er sterkt imot at omsetningskravet for kongekrabbefisket økes utover dagens nivå. For åpen gruppe blant fjordfiskerne kan det bli svært utfordrende å øke dagens nivå, uten at dette går utover kysttorsk og andre sårbare arter. Det vil i enkelte år til og med være ...

Sælø-bilde innkjøpt av Nasjonalmuseet

Sælø-bilde innkjøpt av Nasjonalmuseet

Publisert: - Oppdatert: 27.11.2020 kl 21:00

Over store deler av Finnmark blir vegger prydet av bilder signert Ivar Sælø. Nå har også Nasjonalmuseet gått til innkjøp av Sælø-bildet «Klesvask ved lavvoen», malt i 1955. Bildet ble kjøp på auksjon tidligere i denne måneden.

Ministeren kom med en gladmelding til krabbefiskere

Ministeren kom med en gladmelding til krabbefiskere

Publisert: - Oppdatert: 18.11.2020 kl 18:43

Alt taler for at Fiskeridirektoratets forslag om å høyne aktivitetskravet fra 200.000 kroner til 300.000 kroner neste år legges til side. Og en annen gladmelding som kom frem på nettmøtet Sametinget og Bivdu arrangerte sist mandag; totalkvoten for kongekrabben økes neste år.

Vadsø havn investerer i båttrekk

Vadsø havn investerer i båttrekk

Publisert: - Oppdatert: 17.11.2020 kl 12:10

Vadsø havn har investert 2,3 millioner kroner i et båtopptrekk i indre havn. Arbeidene med trekket skal være avsluttet i slutten av inneværende måned.

Utbyggingen er i rute

Utbyggingen er i rute

Publisert: - Oppdatert: 16.11.2020 kl 12:16

Ombyggingen av det tidligere NRK-bygget i Vadsø til et museum for den nasjonale minoriteten kvæner/norskfinner er i skarp rute. Mange fryktet at coronapandemien skulle forsinke ombyggingen, men det har så langt ikke skjedd.

Inviterer til kirkekonsert

Inviterer til kirkekonsert

Publisert:

I disse coronatider har Vadsø mannssangforening funnet det riktig å invitere til kirkekonsert kommende lørdag, med Vardø mandssangforening som gjestekor.

Corona avlyser krabbemøte

Corona avlyser krabbemøte

Publisert: - Oppdatert: 28.10.2020 kl 11:54

Krabbeforvaltning skulle fredag vært tema for et møte i Vadsø i regi av Sametinget og Bivdu. Møtet er nå avlyst på grunn av nye coronaregler, men det vurderes et nettmøte på et senere tidspunkt.

Otto Strand bytter parti

Otto Strand bytter parti

Publisert:

Den profilerte politikeren Otto Strand (71) fra Vadsø har forlatt Kristelig Folkeparti til fordel for det nye partiet Sentrum. Strand meldte seg tidligere i år ut av partiet han har vært tro mot fra begynnelsen av 1970-tallet.

– Rydd opp i fiskejukset!

Klar beskjed fra kaikanten:

– Rydd opp i fiskejukset!

Publisert:

Fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen (H) fikk klar beskjed fra fiskerne da han tirsdag gjestet kongekrabbehovedstaden Bugøynes. Og han lovet å sette inn ressurser nettopp for å få bukt med fiskerikriminaliteten.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...