Ságat - Samisk avis AS

Ságat

Eira ble valgt til leder

Hans Ole Eira, ny leder for Kautokeino Senterparti. Foto: Arkiv

Hans Ole Eira ble valgt til leder for lokallaget Kautokeino Senterparti, og traff Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum på samme dag.

Ságat
Ságat - Samisk avis AS

Publisert:

– Vi var vel en rundt 15 stykker til stede på møtet da vi valgte et nytt styre i Kautokeino Senterparti. Valget skjedde på formiddagen torsdag, siden vi fikk besøk av partileder Trygve Slagsvold Vedum. Og med det tidspunktet, er jeg meget godt fornøyd med oppmøtet, sier Hans Ole Eira til Ságat.

Bred kompetanse

I styret som Hans Ole Eira nå skal lede, fikk han også inn partiveteranen Jan Ole Buljo. Den tidligere ordføreren vil være sentral i oppstartsfasen for lokallaget, og blir styremedlem.

Som nestleder ble rektor ved Máze skole, Jan Ole Hermansen valgt. Også reindriftskvinnen Elle Marit S. Hætta og student/sykepleier Inger Louise Pulk har fått plass i styret.

– Vi har vært opptatt av å få et mangfold inn i styret, og det mener jeg vi har fått til, sier Eira til Ságat.

Han forteller videre at de vil holde styremøte så snart de kan samles. Selv satte han seg på flyet ned til Tråante rett etter møtet med Slagsvold Vedum.

– Det ble en meget effektiv dag med møte i Kautokeino og flyreise fra Alta til Trondheim samme dag, sier han og ler.

Eira på to fronter

Etter dette valget vil Eira både sitte som leder i Senterpartiet og ventelig kjempe om en plass på Sametinget for samme parti. Det samtidig med at han sitter i kommunestyret for Flyttsamelista.

– Jeg har nå drevet med lokalpolitikk i 10 år, og det vil bli 12 år når den valgperioden vi er inne i nå, er over. Jeg har kommet til det punktet nå, at om jeg har lyst til å drive med politikk på et annet plan, er tiden moden. Jeg valgte Senterpartiet fordi de fører den politikken som ligger mitt hjerte nærmest, sier han til Ságat.

– Er det problematisk å være med i to partier/lister samtidig?


– Jeg har klarert mitt verv i Flyttsameliste med ledelsen i Finnmark Senterparti, og fått klarsignal derfra. Lokalt er det også greit. Flyttsamelista fører en politikk som på veldig mange områder er lik den Senterpartiet fører. I utgangspunktet trenger jeg ikke å endre på noe, og står ikke i fare for å møte meg sjøl i døra, sier han.

Tar kontakt

Det første store vervet for Hans Ole Eira kan bli en sametingsplass fra høsten av. Det håper han i hvert fall på.

– Vi skal ta kontakt med lokallagene i Porsanger og Karasjok og så håper jeg vi kan stille en god liste foran sametingsvalget fra vår valgkrets. Neste steg er altså Sametinget, og vi vil skape et alternativ for velgerne. Om jeg kommer meg inn der, er ikke opp til meg, eller Senterpartiet for den saks skyld. Det er opp til velgerne. Men nå får de i hvert fall et alternativ til i form av en liste fra Senterpartiet, sier Eira.

Fikk kunnskap

Trygve Slagsvold Vedum fortalte til lokalradiostasjonen GLR at de har hatt et bra møte i Kautokeino.

– Vi var innom mange temaer på møtet, og jeg har fått mange gode innspill her. Blant annet har vi blitt enig om å sette ned et reindriftsutvalg. Når det gjelder dette fagfeltet er nok det et felt som vi i Senterpartiet gjerne kan få mer kunnskap om, sa han til lokalradiostasjonen.

Videre satte han pris på å få se at Senterpartiet vokser i hele landet. På de nasjonale målingene har også partiet gode tall å vise til.

– Nå har vi fått med Kautokeino igjen, og sammen skal vi skape en politikk som gjør at Kautokeino kan vokse og være attraktive. Det er mange unike ting ved kommunen, men også mange ting som er likt andre kommuner. En satsing på språk, samfunn og skolepolitikk er også sentralt her, sa Slagsvold Vedum.

– Det var et godt møte vi hadde. Vi fikk snakket om de utfordringene vi har. Det er ikke bare innenfor fagfeltet reindrift vi har utfordringer. Vi har det også når det gjelder sentralisering av tjenester som politi og NAV, avslutter Hans Ole Eira.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...