Ságat - Samisk avis AS

Ságat

Måsunger savnet

Det rapporteres fra Politiet at måseredet har stått tomt fra onsdag av. Foto: Henriette Lille

De to små som kom til verden bare for en ukes tid siden, ble godt bevoktet av politiet i Porsanger. Nå er de savnet.

Ságat
Ságat - Samisk avis AS

Publisert:

Sist oppdatert: 29.06.2018 kl 10:17

Ságats utsendte kom torsdag til tomt rede da hun ble sendt for å fotografere de søte måsungene utenfor politistasjonen i Lakselv.

Omtalte måsegg

Ságat skrev fjerde juni gladsaken om måsemor som hadde funnet et virkelig trygt rede for sine små egg, nemlig utenfor politistasjonen i Lakselv.

Lensmann Tarjei Leinan Mathiesen fortalte da blant annet at de hadde vurdert å sette opp en politisperring rundt redet. Han oppfordret samtidig befolkningen i Lakselv om å ikke gå for nærme måsemor slik at hun kunne få ruge i fred.

Måsemor fikk ruge i fred, og to små dunballer kom til verden, men nå er måsesøsknene borte-vekk.

Siste observasjon

Da vi kom til stedet fikk vi se de som kunne tenkes å være måsemmama og måsepappa flygende rundt, muligens i desperasjon for å finne barna sine.

Ságat kan rapportere om sørgelig tomt rede der det skulle vært måsungeskrål og måsungehygge.

I følge politiet på stedet ble siste observasjon av de savnede gjort før arbeidsdagens slutt onsdag.

– Det sørges på kontoret her nå. Vi passet så godt på dem som vi kunne, sier politimannen Ságat møter i resepsjonen på politistasjonen. Politimannen ønsker å være anonym i denne saken.

Muligens flyttet

Ságat har sjekket internettet med dets faktaopplysninger om måker. Der står det, blant annet, at det tar omtrent en måned fra måsungene klekker til de blir flygedyktige. Man bør ikke flytte på hverken reiret eller måsungene, da måsungene raskt vil forlate reiret etter klekkingen.

Man kan med andre ord fortsatt håpe på at de skjønne dunklumpene fortsatt er i livet et mindre traffikert sted.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...