Ságat - Samisk avis AS

Søkeresultat

Nyheter av: Henriette Lille

Gullteamet bak gullguttene

Gullteamet bak gullguttene

Publisert: - Oppdatert: 03.08.2018 kl 14:24

Team Diesel 700 var god som gull båd­e i sykkelløypa og på asfaltveien. Uten sin­e nærmeste i støtte­teamet ville nok Off­road Finnmark 2018 vært en god del hardere for Tor Espen Jolma og hans makker Geir Lien.

Utklasset konkurrentene

Utklasset konkurrentene

Publisert: - Oppdatert: 03.08.2018 kl 14:23

Tor Espen Jolma og Geir Lien gjorde store­slem i årets Off­road Finn­mark 700. 65 timer og ti minutter brukte porsangervær­ing­en og den tidliger­e nor­ges­mesteren på de tøffe 700 kilometer­ne over fjell og vidder.

Bevarer båtbyggertradisjonene

Bevarer båtbyggertradisjonene

Publisert:

Elvebåtbyggerkurset i det gamle meieriet i Lakselv har pågått siden midten av jul­i. Deltakerne fortsetter sitt prosjekt med å få fem båter på vannet innen utgangen av august, men det er mer enn snekring som opptar kursdeltakere og arrangør­ene. Dette er et mangefaset prosjekt.

Flotte baneforhold til helgas golfturnering

Flotte baneforhold til helgas golfturnering

Publisert: - Oppdatert: 02.08.2018 kl 16:20

Nortcape golfclub inviterer sine venner til golfturnering i helga. De håper på relativt tørt vær og kanskje litt publikum, men kan love supre baneforhold og vafler i kaféen.

Humpete og hett

Humpete og hett

Publisert:

Tor Espen Jolma fra Porsanger sykler i disse dager Offroad Finnmark 700-klassen og er sammen med sin makker Geir Lien storfavoritter.

Tidenes feiring på Kunes

Tidenes feiring på Kunes

Publisert: - Oppdatert: 30.07.2018 kl 17:36

Kunesdagene 2018 gikk av stabelen i strålende vær og til glede for store og små festivaldeltakere. Et rørende gjenhør fra Unit Five i form av Unit Five Saga var det som mest av alt gledet de tilreisende.

PIL er klare for Norway Cup

PIL er klare for Norway Cup

Publisert:

Ságat møtte PIL gutter under siste trening før avreise til Norway Cup. På tross av at regnet høljet, mens lyn og torden braket på himmelen, la gutt­ene inn en innsats på banen som beviste at fotballspillerne så vist ikke er laget av sukker.

Fredrik (19) sikter mot toppen

Fredrik (19) sikter mot toppen

Publisert:

Fredrik Pedersen fra Lakselv har fokus på realisme og fornuft når han setter sine mål for fotballkarrieren. Nå fører veien og mål­ene han over dammen.

Drømmen om storlaksen

Drømmen om storlaksen

Publisert:

Denne uka har Lakselva vært invadert av 13 håpefulle laksefiskere fra hele landet, på jakt etter lærdom, laks, sommerminner og vennskap. Da Ságat møtte ungdommene hadde de allerede fått tre av fire ønsker oppfylt.

Satser på fisk, fest og rækved

Satser på fisk, fest og rækved

Publisert:

På programmet står kultur, historie, kulinariske opplevelser, spenning og sansynligvis også sommerminner til å ta med seg gjennom vinteren. Veidnesdagan 2018 står for døren.

Håper å være i full produksjon før jul

Håper å være i full produksjon før jul

Publisert: - Oppdatert: 04.08.2018 kl 13:56

Om man kommer på å ­starte ølbryggeri i Porsanger må man være utholdende, godt marinert i positivitet og ha en stor dose ­stå-på-vilje. Men om man har nettopp dét, er det bare å kjøre på, slik brødre­ne Paulsen gjør i Juga Mikro­bryggeri AS.

– Folk skiter overalt, til og med ved siden av utedoen

– Folk skiter overalt, til og med ved siden av utedoen

Publisert:

Børselv jeger- og fisk­erforening ­oppfordrer alle - både fiskere og turgåere - til å ta med seg søppelet hjem, i stedet for å levne det på ett av verdens vak­reste steder, nemlig ved Børs­elva.

Bevarer kunnskapen om elvebåter

Bevarer kunnskapen om elvebåter

Publisert:

RiddoDuottarMuseat og Porsanger museum arrangerer i diss­e dager kurs i elvebåtbygging i Lakselv. Skue­lystne inviteres til åpen kafé.

Samler unge laksefiskere

Samler unge laksefiskere

Publisert:

Straks samles igjen unge laksefiskere i Lakselva. Dit kommer de for å få ekspertråd om laksefiske og generell turkos med Camp Villaks.

Playa del Porsanger

Playa del Porsanger

Publisert:

Etter en litt trist sommerstart glimter værgudene endelig til, og velsigner Porsanger men nydelig sommer og sol. Dette vet folk å nyte!

– Betalte dobbel pris

– Betalte dobbel pris

Publisert:

Harry Losoa ble svært overrasket da han opp­daget prisforskjellen mellom bensinstasjonene i Lakselv, da han handlet AdBlue.

Sola og damene strålte om kapp

Sola og damene strålte om kapp

Publisert: - Oppdatert: 12.07.2018 kl 20:16

Årets «Damenes aften» i Lakselva kan kalles en suksess. Over 20 damer i alle aldre møtte opp ved elva, som viste seg fra sin beste side i strålende kveldssol.

Tandemfrihet for blinde og svaksynte

Tandemfrihet for blinde og svaksynte

Publisert:

Porsanger Cycleklubb har mottatt 35.000 kroner fra ExtraStiftelsen for å kjøpe tandemsykkel. Denne skal brukes til å få folk med funksjonsnedsettelser til å kjenne vinden i håret fra sykkelsetet.

Inviterer til dans

Inviterer til dans

Publisert:

I år er det 250 år siden første kvæn ble fastboende i Børselv. Dette markeres på sommerens Kipparifestival.

Politiet er fornøyde

Politiet er fornøyde

Publisert:

Politiet i Finnmark melder om at folk har oppført seg pent på Midnattsrocken. Det har i forhold til antall personer ikke vært så mange henvendelser politiet har måttet ta seg av.

Skremt av «rockens» advokat

Skremt av «rockens» advokat

Publisert: - Oppdatert: 06.07.2018 kl 21:44

Etter fem år med produksjon av det hun selv anså som gratisreklame for Midnattsrocken, fikk Gunn-Iren trøbbel med festivalledelsen.

Blant landets strengeste

Blant landets strengeste

Publisert:

Porsanger kommune er en av landets strengeste kommuner når det kommer til bånd­tvang.

– Må vi ta en gentest?

– Må vi ta en gentest?

Publisert:

Midnattsrockens festivalsjef Jon Arne Pettersen er ikke fornøyd med å ha fått avslag fra Sametinget. Vi møtte ham i campingvogna på festivalsletta én dag før festivalen for alvor brøt løs.

Sommerbarn og hverdagshelter

Sommerbarn og hverdagshelter

Publisert:

Saarela velforening i Lakselv tar initiativ for å øke bolysten i området. Dette gjør de med dugnadsarbeid og hjelp fra Porsanger brannvesen.

Gleder seg til laksekos

Gleder seg til laksekos

Publisert:

Det er tredje året på rad at Norske Lakseelver og Lakselva arrangerer damenes aften i Porsanger.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...