Ságat - Samisk avis AS

Ságat

Lover showfaktor

Leif Henrik Halvari, Anne-Marja Jannok-Joma, Dan-Jonas Danielsen Sparrok og Maren Benedicte Storslett ble presentert av statssekretær Anne Karin Olli som veivisere i 2017. På Riddu Riđđu vil nye veivisere bli presentert. Foto: Steinar Solaas

– I år bør man få med seg offentliggjøringen av de nye samiske veiviserne på Riddu Riđđu. Vi har litt mer showfaktor enn tidligere, sier Leif Henrik Halvari, avtroppende veiviser.

Ságat
Ságat - Samisk avis AS

Publisert:

De nye samiske veiviserene vil offentliggjøres på Riddu Riđđu på fredag.

Elleve søkere

I år søkte 11 samiske ungdommer om å bli Samiske veivisere. Av disse er det fire som er valgt til å bli neste skoleårs veivisere. De nye veiviserne offentliggjøres på Riddu Riđđu festivalen fredag.

Etter et år som Samiske veivisere skal Leif Henrik Halvari, Dan-Jonas Danielsen Sparrok, Anne-Marja Jannok-Joma og Maren Benedicte Storslett gi stafettpinnen videre til fire nye samiske ungdommer.

– Jeg er veldig takknemlig for dette året. Jeg har vokst som person og det har gitt meg mange nye muligheter. De nye veiviserne har virkelig noe å se frem til. Jeg kommer nok til å få litt reiseabstinenser nå til høsten når jeg starter på studiene, sier Maren Benedicte Storslett, Samisk veiviser for skoleåret 2017/2018.

Dansekurs

Etter offentliggjøringen skal veiviserne i det foregående skoleåret lede festivaldeltagerne gjennom fredagens konsertkveld. Lørdag skal de nye veiviserne gjøre det samme.

I tillegg holder veiviserne dansekurs på Riddu Riđđu på lørdag, hvor alle er velkommen.

– Det blir veldig spennende å møte de nye veiviserne, det gleder jeg meg masse til! Vi vet fortsatt ikke hvem de er, så vi er spent på om de kommer til å for eksempel kunne lære bort sydisdans på lørdag eller ikke, sier Anne-Marja Jannok-Joma fra Snåsa.

Olli kommer

Fra departementet kommer statssekretær Anne Karin Olli for å delta på offentliggjøringen.

Ordningen Samiske veivisere drives av Samisk høgskole og finansieres av Kommunal- og moderniseringsdepartementet (KMD). Veiviserne gjennomfører studiet «Samisk kultur- og samfunnskunnskap» som gir 30 studiepoeng.

Deretter starter reisene rundt til videregående skoler og andre ungdomsfora i hele landet for å informere om samisk kultur og samfunn. Dette er formidling av ungdom til ungdom.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...