Søkeresultat

Nyheter av: Lea Nilsen Marakat

Sápmi Pride til  Trondheim

Sápmi Pride til Trondheim

Publisert:

Arrangørene bak årets Sápmi Pride slapp nylig programmet for pride-helga fra 12. til 15. september i Trondheim. Det vil bli en langhelg fullspekket med blant annet kunst performance, samtaler rundt det å være skeiv og same, konserter og selvfølgelig prideparade.

11 fjelltopper på 33 timer

11 fjelltopper på 33 timer

Publisert:

De to spreke Billefjord-dame­ne Ragnhild Oline Elias­sen og Christina Storelv startet i bunnen av Hestnesfjellet lørdag morgen. 33 timer og 84,4 km senere kom de to damene ned fra sin siste topp som var Bringnestoppen.

Sápmi Pride til Trondheim

Sápmi Pride til Trondheim

Publisert: - Oppdatert: 09.08.2019 kl 18:07

Arrangørene bak årets Sápmi Pride slapp nylig programmet for pride-helga fra 12. september til 15. september. Det vil bli en langhelg fullspekket med blant annet kunst performance, samtaler rundt det å være skeiv og same, konserter og selvfølgelig prideparade.

– Jeg synes det er drøyt dyrt rett og slett

FeFo-språkkonferanse for de med god råd:

– Jeg synes det er drøyt dyrt rett og slett

Publisert: - Oppdatert: 07.08.2019 kl 15:33

Nanne/Styrk heter konferansen som arrangeres i regi av FeFo i år. Konferansen er åpen for alle som har interesse i å forsterke sin kompetanse innenfor samisk språk og kultur. Nå mottar FeFo sterk kritikk for det NSR-leder Runar Myrnes Balto vil kalle elitifisering av samiske spørsmål.

- Utrolig takknemlige over givergleden i Porsanger

- Utrolig takknemlige over givergleden i Porsanger

Publisert:

Det så mørkt ut for guttene i Porsanger IL da de på tross av at de klarte å spille seg til en kvartfinale i årets Norway Cup, hadde returbilletter hjem timer før den store kampen skulle spilles.

Lakselv-mann på 2. plass i «Rittet for de ekstreme»

Lakselv-mann på 2. plass i «Rittet for de ekstreme»

Publisert: - Oppdatert: 02.08.2019 kl 10:34

Steffen Lindner fra Porsanger Cykelklubb kom på en 2. plass under Offroad Finnmark-700 kilometer solo-rittet i dag. Rittet er beskrevet med ekstremt krevende tekniske stier, myrer og elver, det kreves derfor et skyhøyt nivå på alle deltakere både teknisk og fysisk opplyser Offroad Finnmarks ...

Børster støv av gamle slagere

Børster støv av gamle slagere

Publisert: - Oppdatert: 25.07.2019 kl 14:01

Det gamle Lakselv-bandet Moonshine inviterer til mimrekveld, der de tørker støv av gamle slagere.

Stengte porter på GP

Stengte porter på GP

Publisert:

Mandag denne uken møttes folk av stengte porter på Porsangmoen.

Strandliv i Skoganvarre

Strandliv i Skoganvarre

Publisert:

Ságat tok turen til Skoganvarre for å sjekke ut strandlivet på en av årets hittil varmeste dager. Vi kan melde om en folksom strand med mange blide bade­gjester.

Mener NRK opererer  med uriktige tall

Mener NRK opererer med uriktige tall

Publisert: - Oppdatert: 24.07.2019 kl 11:53

Kommunikasjonsjef i Finnmarkssykehuset, Eirik Palm skriver i et leserinnlegg til Ságat at NRK tar feil i sin dekning av lovbrudd ved Hammerfest sykehus.

Ungdommer med «fiskedilla»

Ungdommer med «fiskedilla»

Publisert:

Startskuddet har på nytt gått for Camp villaks i Lakselv, og det var en blid gjeng med ungdommer som møtte Ságat ved Bjørnekulpen i Lakselva.

Frost 2 kommer på samisk

Frost 2 kommer på samisk

Publisert: - Oppdatert: 19.07.2019 kl 14:27

Som et resultat av et samarbeid mellom Sametinget, Samerådet og Walt Disney Animation Studios er den gledelige beskjeden om at den populære barnefilmen Frost utgave 2 vil utgis på nordsamisk.

Vil styrke samisk språk og kultur

Vil styrke samisk språk og kultur

Publisert:

Årets FeFo-konferanse har fått navnet «Nanne/Styrk» og er ment for all­e som jobber med sam­iske spørsmål.

Oggasjakka gjentar fjorårets suksess

Oggasjakka gjentar fjorårets suksess

Publisert:

På tross av så og si ingen promotering for årets festival, er den lille festivalen Oggasjakka i Honningsvåg allerede utsolgt.

Satser på Trollholmsund

Satser på Trollholmsund

Publisert:

Jordbrukssjef i Porsanger kommune, Ingrid Golten avslører til Ságat den gledelige nyheten om at det nå foregår en «oppussing» i Trollholmsund.

Sverre (96) dro inn storlaks på 17,5 kilo

Sverre (96) dro inn storlaks på 17,5 kilo

Publisert: - Oppdatert: 18.07.2019 kl 12:29

Godt inne i sitt 97. år dro den erfarne laksefiskere Sverre inn en rugg på 17,5 kilo på onsdag.

Márkomeannu ute med programslipp

Márkomeannu ute med programslipp

Publisert: - Oppdatert: 17.07.2019 kl 15:22

Den straks 20-år gamle festivalen slapp denne uka fullt festivalprogram for festivalhelga 25. til 28. juli. I år kan publikum blant annet vente seg samisk hip hop, urban elektronika kombinert med joik og en smak på kildin- og markasamiske matretter.

Historisk bra år  for Riddu Riđđu

Historisk bra år for Riddu Riđđu

Publisert:

Etter en fartsfylt festivalhelg med fullspekket program både på dagtid og kveldstid konkluderer Riddu-staben og festivalleder Sandra Márjá West med at de har hatt en historisk bra festivalhelg.

- En stor, stor glede å bli valgt

- En stor, stor glede å bli valgt

Publisert: - Oppdatert: 16.07.2019 kl 08:00

Storfjordgutten Emil Karlsen (21) tar over sta­fett­pinnen som årets unge artist på Riddu Riđđu etter Ánná Káisá Partapuoli. Den unge artisten forteller at han allerede har gjort seg opp noen tanker om hva han vil bruke året til.

Kjørte fra England til Riddu Riđđu

Kjørte fra England til Riddu Riđđu

Publisert: - Oppdatert: 16.07.2019 kl 08:03

Annie Mavdling bor og lever til vanlig i England, men for andre året på rad har hun og mannen tatt turen til Manndalen og Riddu Riđđu, men i stedet for å fly som de fleste ville gjort har de kjørt.

Riddu med egen smie

Riddu med egen smie

Publisert:

Jan Tore Ovesen står klar til å hjelpe om noen skulle få lyst til å prøve å smi i løpet av helga, han har nemlig drop-in timer i sin smie hele festivalhelga på Riddu Riđđu i Manndalen.

Nytt kafétilbud i Manndalen

Nytt kafétilbud i Manndalen

Publisert:

Det var ikke bare Riddu Riđđu som hadde åpning i Manndalen denne uka, men også et splitter nytt kafé-tilbud til glede for bygdas innbyggere.

Det er festivalstemning i bygda

Det er festivalstemning i bygda

Publisert: - Oppdatert: 11.07.2019 kl 08:29

Ságat sjekker pulsen i den lille bygda Manndalen som for en langhelg i året blir snudd på hodet under Riddu Riđđu-festivalen.

Ønsker samisk kulturarv hjem

Ønsker samisk kulturarv hjem

Publisert:

Sametingspresident Aili Keskitalo var i forrige uke i Berlin, hvor hun blant annet besøkte museet for europeiske kulturer. På dette museet finnes en stor samling med samiske gjenstander fra 1700-tallet, flere av disse gjenstandene mener sametingspresidenten hører hjemme i Sápmi.

Ønsker alle velkommen

Ønsker alle velkommen

Publisert:

I fjor ble Porsanger Pride arrangert for første gang, og i år gjentar de suksessen. Pride-komiteen ønsker alle uansett legning eller kjønn i Porsanger og omegn velkomne til årets Pride-markering som går av stabelen 9-10. juli i Lakselv.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...