Ságat - Samisk avis AS

Søkeresultat

Nyheter av: Lea Nilsen Marakat

Ønsker alle velkommen

Ønsker alle velkommen

Publisert:

I fjor ble Porsanger Pride arrangert for første gang, og i år gjentar de suksessen. Pride-komiteen ønsker alle uansett legning eller kjønn i Porsanger og omegn velkomne til årets Pride-markering som går av stabelen 9-10. juli i Lakselv.

Samisk filminstitutt  satser på dubbing

Samisk filminstitutt satser på dubbing

Publisert: - Oppdatert: 08.07.2019 kl 07:59

Internasjonalt Samisk filminstitutt har nylig fullført et kurs i dubbing med over 50 deltakere. Direktør i film­instituttet, Anne Lajla Utsi, sier det har vært en bratt læringskurve, men at resultatet var verdt den harde jobben.

I full gang med opprigg

I full gang med opprigg

Publisert:

Ságat besøker styremedlem og leder av årets Midnattsrock, Jarl Inge Falch og ansvarlig for infrastruktur Jann Aksel Olsen på festivalområdet som skal bli til Midnattsrocken. Sammen med et knippe frivillige gjør de nå området festklart til de mange besøkende som er ventet om bare litt over ...

Høybråten til Riddu Riđđu

Høybråten til Riddu Riđđu

Publisert: - Oppdatert: 04.07.2019 kl 15:51

Dagfinn Høybråten bekrefter overfor Ságat at han kommer til Riddu Ri??u-festivalen som arrangeres i Manndalen 10.-14.juli i år.

Grusbelagte partier på E6

Grusbelagte partier på E6

Publisert:

Det er nok flere pendlere i Porsanger som har irritert seg over veien på E6 mellom Stabbursnes og Lakselv.

Riddu Riđđu-festivalen slår rekord

Riddu Riđđu-festivalen slår rekord

Publisert:

Urfolksfestivalen Riddu Riđđu i Manndalen i Nord-Troms arrangeres for 28-gang i juli i år. Det er med stor begeistring at produsent for festivalen, Alice Marie Jektevik kan fortelle at aldri før i Riddu Riđđus historie har det vært solgt så mange forhåndsbestilte ...

Nytt samisk- inspirert klesmerke

Nytt samisk- inspirert klesmerke

Publisert: - Oppdatert: 28.06.2019 kl 15:52

Alta-jentene Hanna Krogh-Reinsnes fra bandet Biru Baby og søsteren Live Moen Johannessen har mottatt et etableringstilskudd fra Sametinget til sitt nye samisk-inspirerte klesmerke.

Nytt turntilbud  til unge i Porsanger

Nytt turntilbud til unge i Porsanger

Publisert:

Porsanger turnforening ble stiftet den 4. juni i år og er et tilbud til alle unge turninteresserte i kommunen. Leder av turnforeningen Camilla Vonheim forteller at interessen for turn er stor i Porsanger og a de gleder seg til å komme i gang til høsten.

Stadig utvikling på kaia i Indre Billefjord

Stadig utvikling på kaia i Indre Billefjord

Publisert: - Oppdatert: 27.06.2019 kl 08:41

På kaia i Indre Billefjord er det om dagen stor aktivitet både i form av den daglige driften og i form av utbyggingen som for tiden foregår på det familiedrevne krabbemottaket.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...