Ságat - Samisk avis AS

Søkeresultat

Nyheter av: Roger Albrigtsen

Fra turisme til jusstudier

Fra turisme til jusstudier

Publisert:

I det som kanskje er landets minste turist­informasjonskontor ønsker Nilofar Anwar besøkende velkommen til sentrum av Lakselv.

Drømmedame med fjordutsikt

Drømmedame med fjordutsikt

Publisert:

Hun skulle bare finne et lokale hvor 50-års­dagen kunne feires, men da ingen rom var ledige i herberget endte Wenche med å kjøpe hele campingplassen.

En annerledes sommerferie

En annerledes sommerferie

Publisert:

Kjæresteparet Júlia Serra (20) og Pau Bolanyo (21) fra den spanske havnebyen Sant Feliu de Guixols i Catalonia har reist til Porsanger for å arbeide i ferien.

Brennelva åpnet for fiske etter mange år

Brennelva åpnet for fiske etter mange år

Publisert: - Oppdatert: 01.07.2019 kl 18:26

Porsangers varaordfører Jonas Sørum Nymo er en ihuga laksefisker, men da han skulle åpne Brennelva for fiske gikk ikke alt som planlagt.

Petter tok første stikk

Petter tok første stikk

Publisert: - Oppdatert: 01.07.2019 kl 11:18

Som seg hør og bør var det en kar fra Brennelv som i natt dro opp sesongens første laks fra Brennelva. Med sine fire kilo var den ikke av de største, men den første er absolutt den første.

Odelsjenta Ragnhild følger hjertet

Odelsjenta Ragnhild følger hjertet

Publisert:

I utgangspunktet hersket det en usikkerhet hos Ragnhild om hvorvidt hun virkelig skulle ta steget å bli bonde på fulltid. Gården har i dag 29 kyr og 40 sauer av rasen gammelnorsk spælsau.

Ingen typisk bobil-tysker

Ingen typisk bobil-tysker

Publisert:

Hver sommer strømmer hundretusenvis av turister til Nordkapp. Pensjonisten Thomas Barche fra Hannover er av dem som skiller seg ut i mengden. Etter 2.500 tilbakelagte kilometer tok karen en pause i Lakselv.

Den intense opplevelsen

Den intense opplevelsen

Publisert:

Noen av oss er så heldige at vi bor i Finnmark og kan nyte naturen året rundt. Andre planlegger i månedsvis for å kunne ta del i de intense naturopplevelsene fylket har å by på. For to karer fra Oslo er gleden over å være tilbake i Stabburselva nærmest ubeskrivelig.

Stabbursdalen Resort - en ekte familiebedrift

Stabbursdalen Resort - en ekte familiebedrift

Publisert: - Oppdatert: 25.06.2019 kl 13:20

Hvert år legger Stein Inge Gjertsen rundt én million kroner inn i oppgraderinger av Stabbursdalen Resort i Porsanger. I år har et helt nytt servicebygg sett dagens lys.

I fars fotspor

I fars fotspor

Publisert:

Funnet av en dagbok, samt flere hundre fotografier, brakte sist uke to barndomskamerater til Finnmark for å følge i en fars fotspor. Nå blir polititropp-soldaten Torgeirs opplevelser bok.

Et stort løft for Kafé-Ro

Et stort løft for Kafé-Ro

Publisert:

Tirsdag fikk Kafé-Ro i Lakselv besøk av Tommy Olsen fra Sparebank 1 Nord-Norge. Med seg hadde han en bokstavelig talt stor sjekk med et viktig bidrag fra Samfunnsløftet.

Focaccia, stillhet og gode samtaler

Focaccia, stillhet og gode samtaler

Publisert:

Børselvjenta Anja Tellervo Hansen har drevet reiselivs­bedriften Bungalåven i Børselv i ganske nøyaktig ett år. Etter en bratt læringskurve ser hun nå frem mot årets turist­sesong.

Ville dyr og husdyr på plate

Ville dyr og husdyr på plate

Publisert:

Den 24. mai ble CD-platen Elävät ja elläimet sluppet under en konsert på Kvensk institutt i Børselv. Det er koret Lasten lauluroikka, barnas sanggruppe, som står for sangen på platene.

Naturen vår roper om hjelp

Naturen vår roper om hjelp

Publisert:

Mandag gikk startskuddet for den nasjonale lesekampanjen Sommerles 2019 ved Porsanger bibliotek.

Et unikt gjenreisningsminne

Et unikt gjenreisningsminne

Publisert:

Finnmarkingene som kom tilbake til sine hjemsteder sommeren og høsten 1945, måtte ta i bruk det de fant av materiale for å lage sine første krypinn. Familien Birkely i Igeldas tok i bruk tyske brakkeflak. I dag står ennå det unike bygget i Igeldas, Porsanger.

I historiens fotspor

I historiens fotspor

Publisert: - Oppdatert: 24.05.2019 kl 09:59

For 10 år siden ble overlege Geir Ivar Elgjo ved 330-skvadronen kjent med en del av krigshistorien i Finnmark som siden har fascinert og engasjert.

Kulturskatter på vei til Sápmi

Kulturskatter på vei til Sápmi

Publisert:

I Porsanger kan du nå oppleve en utstilling av unike kulturskatter som skal tilbakeføres til flere museer i Sápmi. Enn så lenge er ikke de fysiske gjenstandene på plass. Forklaringen ligger i at museene må oppgraderes.

Fikk smertepumper

Fikk smertepumper

Publisert: - Oppdatert: 15.05.2019 kl 08:53

Hvert år dør om lag 25 mennesker i Porsanger, av disse har nær halvparten vært innom kommunens sykeavdeling hvor mange mottar nødvendig smertelindring. Fredag fikk avdelingen overrakt to nye smertepumper av Amalie og Kate Persen.

Fra Lindesnes til Nordkapp

Fra Lindesnes til Nordkapp

Publisert:

Når Julian ankommer Nordkapp om noen få dager, har han tilbakelagt 3.000 kilometer til fots, en vandring som startet den 28. januar i år.

Simpelt tyveri

Simpelt tyveri

Publisert:

Da elevene fra valgfag friluftsliv, natur og miljø ved Lakselv ungdomsskole skulle laste opp hengeren med bjørkeved fikk de seg en lei overraskelse.

3.000 besøkte Storhallmessa

3.000 besøkte Storhallmessa

Publisert:

Hvert år samles kremmere og besøkende under Storhallmessa i Lakselv. Etter at arrangør Porsanger idrettslag har gjennomført sine evalueringer går sannsynligvis årets messe inn i historien som en forbedret utgave av seg selv.

Vil forpakte Brennelva

Vil forpakte Brennelva

Publisert:

I slutten av april gikk en driftig gjeng sammen om å stifte Brennelva grunneierforening. Håpet er å kunne åpne det lakseførende vassdraget for fiske allerede i sommer.

Noen ga alt

Noen ga alt

Publisert:

I Porsanger ble frigjørings- og veterandagen 8. mai behørig markert. Under onsdagens veterangudstjeneste i Lakselv kirke fikk man høre om en ukjent helt fra den andre verdenskrig.

Tragedien i Indre Sortvik

Tragedien i Indre Sortvik

Del 2

Publisert: - Oppdatert: 08.05.2019 kl 09:39

Odd Sverre Stigen og Trygve Jørgen Tangen ble, i likhet med nesten 5.000 frontkjempere, arrestert etter frigjøringen. Dommene som fulgte hadde sin bakgrunn i frontkjempernes våpentjeneste for fienden.

Tragedien i Indre Sortvik

Tragedien i Indre Sortvik

Del 1

Publisert: - Oppdatert: 08.05.2019 kl 13:03

Store deler av Finnmark ligger i aske. Befolkningen er deportert, mange har flyktet til fjells. Tyske patruljer leter etter de som har kommet seg unna. Det er februar 1945, i Indre Sortvik går en norsk båt mot land med forsyninger.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...