Ságat - Samisk avis AS

Søkeresultat

Nyheter av: Roger Albrigtsen

Tragedien i Indre Sortvik

Tragedien i Indre Sortvik

Del 1

Publisert: - Oppdatert: 08.05.2019 kl 13:03

Store deler av Finnmark ligger i aske. Befolkningen er deportert, mange har flyktet til fjells. Tyske patruljer leter etter de som har kommet seg unna. Det er februar 1945, i Indre Sortvik går en norsk båt mot land med forsyninger.

Lanserte sjøsamisk språkverktøy

Lanserte sjøsamisk språkverktøy

Publisert:

Sjøsamiske Mearrasiida i Indre Billefjord går nye veier for å nå unge språkbrukere. Fredag ble to språkapplikasjoner for mobiltelefon presentert.

Mikkels ærefulle oppdrag

Mikkels ærefulle oppdrag

Publisert: - Oppdatert: 30.04.2019 kl 15:57

Mandag smalt det for første gang i den nye Skarvbergtunnelen på E69 til Nordkapp. Det var reineier Mikkel Sara, fra sommersiidaen Skuohtanjárga i reinbeitedistrikt 16, som fyrte av første salve.

Markerte kvænsk språkdag

Markerte kvænsk språkdag

Publisert:

Fredag inviterte Ruijan kväanit Lemmijokilaiset – Norske kvener Lakselv, Kvensk institutt, Porsanger museum, Interkommunalt Arkiv Finnmark og Porsanger kommune til markering av den kvænske språkdagen. Samtidig ble nyheten om hvem som blir daglig leder ved Porsangin kväanin kielisenteri - Porsanger k...

Den skjulte krigen

Den skjulte krigen

Publisert:

Torsdag kveld fant en sterk og urovekkende samtale sted da forfatter og krigskirurg Hans Husum ble bokbadet av journalist Stein Torger Svala. «Skjult – Ny krigsmaskin» er tittelen på Husums siste utgivelse.

Terrorcelle arrestert i Karasjok

Terrorcelle arrestert i Karasjok

Publisert:

År 2000 fikk Finnmark fylkesbibliotek utlånt et fotoalbum som hadde tilhørt sakfører, senere fylkesmann i Finnmark, Hans Gabrielsen. Nå viser det seg at albumet inneholder unike bilder knyttet til arrestasjonen av en terrorcelle i Karasjok under den første verdenskrig.

Arbeidet med etterlengtet tunnel er i gang

Arbeidet med etterlengtet tunnel er i gang

Publisert:

Torsdag fikk næringsaktører i Porsanger en orientering av Statens vegvesen og Skanska om den ny Skarvbergtunnelen som nå går inn i byggefasen. Den smale og skred­utsatte E69 vil gjennom­gå en omfattende oppgradering.

Feiret nasjonal koftedag

Feiret nasjonal koftedag

Publisert: - Oppdatert: 15.04.2019 kl 15:12

Onsdag inviterte Samisk språk- og kultursenter i Lakselv til duodji-marked i forbindelse med markeringen av den sjette koftedagen.

Overtok kulturskatt

Overtok kulturskatt

Publisert:

Tirsdag denne uken skiftet en kulturskatt hender da filmskaper Anstein Mikkelsen overleverte sitt livsverk til bevaring og formidling for ettertiden.

Ekte service koster ingenting

Ekte service koster ingenting

Publisert: - Oppdatert: 02.04.2019 kl 20:15

Med bakgrunn i kunde­undersøkelser har Spar Lakselv mottatt utmerkelsen Årets servicebutikk 2018. Kundenes opplevelser førte butikken til topps blant nesten 300 butikker i landet.

Krig, bløtkake og sauna

Krig, bløtkake og sauna

Publisert:

Kirkenes 21. juni 1939, Elma og Hans Andreas blir foreldre for første gang. Den fredfulle sommerdagen kommer lille Raymond til verden. De to, som beundret sin førstefødte den onsdagen, visste ingenting om at noen måneder senere ville verden være i krig.

Kvænenes flagg vaiet i Tromsø og Porsanger

Kvænenes flagg vaiet i Tromsø og Porsanger

Publisert:

Lørdag ble kvenfolkets dag behørig markert. I Porsanger sto gode samtaler, og velsmakende retter, på menyen.

Nok en gang er Kathrine i et terror-område

Nok en gang er Kathrine i et terror-område

Publisert: - Oppdatert: 15.03.2019 kl 12:47

Kathrine Nedrejord fra Kjøllefjord er nå på New Zealand, hvor hun gjør research på maori-kulturen etter å ha fått stipend. Etter nattens terrorangrep mot to moskeer i Christchurch på New Zealand er 49 mennesker bekreftet drept.

Slå ring om drosjetjenesten

Leder:

Slå ring om drosjetjenesten

Publisert:

... fremstår som et ledd i arbeidet med å ­demontere Norge

Klimakrisa

Leserinnlegg:

Klimakrisa

Publisert:

Vi er nødt til å ta klimakrisa på alvor, også i Finnmark. Med økende temperaturer og mer ekstremvær i hele verden er vi alle nødt til å ta i et tak.

Bussruter

Leserinnlegg:

Bussruter

Publisert: - Oppdatert: 12.03.2019 kl 12:42

Har i løpet av helga prøvd å finne bussruter fra Lakselv til Vardø på min PC.

Politi på husjakt

Politi på husjakt

Publisert:

Politiets Fellestjenester søker for tiden etter nye lokaler til lensmannskontorene i Porsanger, Karasjok og Kjøllefjord.

Reagerer på sommerstengt SFO

Reagerer på sommerstengt SFO

Publisert: - Oppdatert: 11.03.2019 kl 16:53

Den 1. mars sendte en gruppe førsteklasse-foreldre ved Lakselv barneskole en henvendelse til Porsanger kommune hvor de stilte spørsmål ved at det ligger an til sommerstengt skolefritidsordning i Lakselv.

Sersjant Mikkelsens siste hvile

Sersjant Mikkelsens siste hvile

Publisert: - Oppdatert: 11.03.2019 kl 14:50

6. april 1941. Klokken er 12.00. Kapitänleutnant Herbert Kuppisch om bord i den tyske ubåten U-94 har tankskipet i periskopet og sender den første torpedoen av gårde.

Jakten på bolyst

Jakten på bolyst

Publisert:

Torsdag møttes representanter for lag, organisasjoner og foreninger i Lakselv for å høre daglig leder Roger Finjord og bolystkoordinator Aleksander Johansen fra Finnmark fotballkrets fortelle om prosjektet «Jakten på bolyst».

Trygghet, mestring og trivsel

Trygghet, mestring og trivsel

Publisert:

Lørdag var mange glade 7-, 8- og 9-åringer i sving med lærkula i Lakselv under den tradisjonsrike Coop Cup.

Unge øyne UB triumferte

Unge øyne UB triumferte

Publisert:

Torsdag ble vinnerne av fylkesmesterskapet for ungdomsbedrifter kåret i Alta. Unge øyne fra Lakselv Videregående skole tok storeslem.

Legger grunnlaget for fremtidens Porsanger

Legger grunnlaget for fremtidens Porsanger

Publisert: - Oppdatert: 27.02.2019 kl 19:57

Porsanger kommune, Sápmi Næringshage og Sparebank1 Nord-Norge inviterte tirsdag til møte hvor fremtidens Porsanger sto på agendaen.

Porsangerfjorden under lupen

Porsangerfjorden under lupen

Publisert:

Mulighetene for nytt liv i Porsangerfjorden sto på agendaen da kommunen inviterte til innspillsmøte på Stabbursnes Naturhus søndag.

Fjellstorkene reddet 120 nordmenn

Fjellstorkene reddet 120 nordmenn

Publisert: - Oppdatert: 25.02.2019 kl 12:34

Under hele krigen søkte nordmenn, krigsfanger og tyske desertører friheten i Sverige. Kulden og utmattelsen tok flere liv.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...