Ságat - Samisk avis AS

Ságat

Gullteamet bak gullguttene

Det er ikke bare Tor Espen Jolma og Geir Lien som utgjør «Team Diesel 700»
Uten støtte både før og under løpet fra sine nærmeste hadde nok turen blit ganske mye hardrere for sykkelguttene.
Her er de fem som utgjør den harde kjernen i teamet utenfor sykkelløypa. Pappa Tor Jon Jolma, «svigermor» Anne Lise Gottliebsen, mamma Ellinor Jolma, maskotten Frøya og Tor Espens kjæreste Vilde Larsen gjør alt for at syklistene deres har alt de ønsker seg når de har pauser på sjekkpunktene.
– Vi prøver så godt vi kan å holde oss nøytrale fra de sykler inn på sjekkpunkt til de er ute i løypa igjen. Det er kun de som er i fokus med sine behov under rittet forteller gjengen bak Jolma og Lien. Foto: Henriette Lille

Team Diesel 700 var god som gull båd­e i sykkelløypa og på asfaltveien. Uten sin­e nærmeste i støtte­teamet ville nok Off­road Finnmark 2018 vært en god del hardere for Tor Espen Jolma og hans makker Geir Lien.

Ságat
Ságat - Samisk avis AS

Publisert:

Sist oppdatert: 03.08.2018 kl 14:24

Ságat møter i all hui og hast Team Diesel 700 sine gode hjelpere på sjekkpunkt Skoganvarre. Den spente stemninga er påfall­ende i leiren til Tor Espen Jolmas nærmeste.

Ubekymret for «guttungen»

På tross av sin nøkterne holdning i forhold til forventniger til sluttresultatet, er det en dirrende undertone i leiren.

– Hva er deres utfordringer?

– Det vi sliter mest med er søvnen, men vi er flinke til å stoppe underveis og slappe litt av og da går det greit, men varmen som har vært, gjør det ikke bedre. Det er utrolig at guttene i løypa takler det så bra som de gjør, med både søvnmangel og varme. Og jeg er ikke bekymret for hvordan det går med dem. Dette tak­ler de svært godt, og de har sjøl meldt seg på dette, smiler pappa Tor Jon Jolma. Han legger til at kanskje gode gener har litt med å gjøre sønnen til den kraftkar­en han er, men at kanskje også jobben i forsvaret har tøffet ham opp.

Får alt de kan ønske seg på fem minutter

Det bugner på campingbordet av kake, tørkakjøtt, brus og smågodt når guttene ventes inn til sjekkpunktet, og den lille flokken rundt campingvogna sjekker track­inga flittig for å passe på at de har alt klart til hovedperson­ene svinger inn for fem minutters pause.

– Vi må være klar for alt når de kommer inn her. Vi har det de ønsker seg av mat og drikker, vi passer på at de har tilgang på rene og tørre klær, og så passer vi på at syklene fungerer. Vi skal sende dem ut fra sjekkpunkt så godt rustet som mulig fra sjekkpunktene sier mamma Ellinor Jolma.

– De får kanskje en god klem med seg videre også?

– Ja, det kan de også få om de ønsker det, men det ble lagt ned forbud for kyss og kos før rittet startet av Tor Espen flirer samboer Vilde Larsen. Og legger til at hun skjønner godt at fokus og energi må ligge helt og fullt i det som skal gjøres i løypa, så får det andre komme etter målgang.

– Men vi er jo her og tar i mot dem ordentlig og viser at vi støtter dem hundre prosent og er til stedet, før vi ønsker dem lykke til videre, føyer mamma Jolma til.

En intens boble av tilrettelegging

– Er det mye følelser ute og går når dere ser dem komme syk­lende inn på sjekkpunktene?

– Nei, foreløpig er det faktisk ikke det. Når de kommer inn så er det så intens stemning og fokus på at de skal få den praktiske støtten de trenger før de skal prestere igjen. Vi er alle i en bob­le der vi er i beredskap i og med at pausene er så korte. Men føl­el­sene kommer nok til å sprute når de passerer målstreken tenker jeg, smiler mammaen til Tor Espen Jolma.

– Det viktigste har vært å passe på at de har fått i seg riktig og god nok næring. Det gikk mye i tørkakjøtt, men i Karasjok ga dem beskjed om at de ønsket å legge om til søtt, så nå har vi sjokoladekaka klar, ler «svigermor» Anne Lise Godtlibsen.

Søkkimponert

Vilde Larsen er glad for at samboeren bruker mye tid og energi på syklinga.

– Det er det som gjør ham lykkelig, og da gjør det meg lykkelig også. Det er bedre å ha en glad type som man ser lite av, enn å ha en grinete fyr hengende rundt seg hele tiden, flirer hun.

– Jeg er søkkimponert av ham, rett og slett. Når han ikke har trent, har han jobbet og stått på for å få sponsorer og utstyr i orden de siste månedene. Det gjør at det er enkelt for oss som er nærmest ham å stille opp på denne måten. Vi vet hvor mye han har lagt i å lykkes på dette rittet.

– Det som gjør det ekstra artig er å se all støtten han får fra folk som ikke er like nære som vi som sitter her. Bedrifter både i Lakselv og i Troms har støttet teamet med bil, utstyr og proviant. Og så stiller Rolf Even Hansen opp og kjører til Karasjok midt på natta for å sjekke sykler, og venner og bekjente heier dem fram underveis. Det er ordentlig godt og artig og se, avslutter Vilde før Tor Espen og Geir spinner inn på sjekkpunktet for sine fem minutter med pleie.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...