Ságat - Samisk avis AS

Ságat

Godt fornøyd med besøks­tallet

Sandra Márjá West overtar som festivalsjef etter Karoline Trollvik. Trollvik på sin side gir seg etter fire år i sjefsstolen og med gode publikumstall. Foto: Erik

6.853 er det registrerte tilskuertallet som gjestet Riddu Riđđu under årets festival. Det er en økning på 6,3 %.

Ságat
Ságat - Samisk avis AS

Publisert:

Sist oppdatert: 16.07.2018 kl 19:24

– Vi er godt fornøyd med besøks­tallet i år. Nær 7.000 besøkende er et meget godt tall, sier daglig leder Magne Wilhelmsen i Riddu Riđđu til Ságat.

– Været glimtet til og det har vært en jevnt god atmosfære og fornøyd publikum i år, sier festivalsjef Karoline Trollvik, som avslutter som festivalsjef etter fire år i sjefsstolen.

– Jeg er strålende fornøyd med min siste festival som festivalsjef og takknemlig for alle de utrolig fine folkene jeg har fått jobbet med de her årene. Også gleder jeg meg til å se hvordan festivalen vil utvikle seg under Sandra Márjá West sin kunstneriske ledelse, sier Trollvik.

Kulturministeren kom

Årets festival fikk besøk av kulturminister Trine Skei Grande, som besøkte hele festivalområdet og sto for den offisielle åpningen på hovedscenen torsdag kveld. Kulturministerens tale fremhevet Riddu Riđđus betydning for ytringsfrihet og kulturelt mangfold, og anerkjente Riddu Riđđu som en arena hvor tradisjoner både videreføres og vid­ere­utvikles.

UiT - Norges arktiske uni­ver­sitet sitt 50-årsjubileum har vært synlig gjennom Mari Boines kunst og musikk. Og bestillingsverket «Forstår vi hverandre?» spilte for to utsolgte visninger fredag.

– En sterk og tankevekkende forestilling fra en av Sápmis viktigste stemmer, sier festivalsjef Karoline Trollvik.

Tradisjoner

Tradisjoner og identitet var et gjennomgående kunstnerisk tema på årets festival og unge urfolkskunstnere i alle sjangre har fått utfolde seg på scenene.

En samling nordlandsbåter har vært utstilt under hele uka, og har vært en kilde til masse ny kunnskap om båtbyggertradi­sjoner i sjøsamisk sammenheng. Duodji Dreamers har synliggjort hvordan 10 unge duojárat forteller våre historier fra Sápmi gjennom sin utøvelse og spurt hvordan duodji kan ha en fremtredende rolle i fremtiden, hvordan duodji kan utvikles og hvem som har rett til å utvikle duodji.

Hele Sápmi har vært synlig og representert under årets festival, og publikum har blitt bedre kjent med kildin- og skoltesamers situasjon og tradisjoner på Kolahalvøya.

Unge kunstnere

Årets unge kunstner Ánná Káisá Partapouli fikk vist seg frem med slampoesi på samisk. Ikke minst fikk hun satt sitt preg på hyllesten av Áillohaš på lillescenen fredag, sammen med Synnøve Persen, Niko Valkeapää og Niilas Holmberg.

Aindás, Riddu Sessions 2018 av Ánna-Katri Helander ble hyllet, og hennes to forestillinger gikk for full sal og stående applaus.

– Vi har satt urfolks-hiphop i spotten i år, med fantastiske konserter av Baker Boy, DJ Shub, og ikke minst bestillingsverket Circumpolar Hip Hop Collab, der rappere fra hele det sirkumpolare området avsluttet hovedsceneprogrammet med et pang, sier festivalsjefen.

Klubb Lávvu i Baldalávvuene er videreført fra fjorårets suksess, og med køer for å komme inn på kveldene er det tydelig at publikum setter pris på tilbudet.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...