Ságat - Samisk avis AS

Ságat

Gi sykepleiere kraftig lønnspålegg!

Uavhengig representant for Sør-Varanger kommunestyre, Nina Gudrun Nilsen, foreslår at sykepleiere gis et kraftig lønnstillegg for å få ned utgiftene til vikarbyråer. Foto: Halllgeir Henriksen

Uavhengig representant Nina Gudrun Nilsen i Sør-Varanger kommunestyre foreslår nå lønnsøkning for sykepleiere som rekrutteringstiltak for å få ned utgiftene til vikarbyråer.

Ságat
Ságat - Samisk avis AS

Publisert:

Sist oppdatert: 16.11.2018 kl 14:46

Etter valget i 2015 utgjorde Nina Gudrun Nilsen fra Kirkenes en del av det rene flertallet til Arbeiderpartiet i Sør-Varanger kommunestyre. I 2017 valgte hun, sammen med jarfjordingen Frank Emil Trasti, å gå ut av Ap, og begge sitter nå som uavhengige representanter. Begge har i ettertid vært uenige i mye av Arbeiderpartiets politikk.

Nå tar hun til orde for et rekrutteringstiltak hun håper på bred tilslutning for.

Mer lønn

Nilsen viser til at man har et vedtak om å jobbe for å få ned utgiftene til vikarbyråer, som utgjør mange millioner kroner av kommunes budsjett.

– Så langt kan man slå fast at man ikke har lyktes, uten at jeg vet hvor mye man har prøvd, sier hun til Ságat.

Hun er klar og sterk i troen på at mer lønn til sykepleierne vil kunne være et viktig rekrutteringstiltak samt at det må utlyses langt flere fulle stillinger, også blant helsefagarbeidere.

– Det er stor mangel på sykepleiere over hele landet, og da har jeg troa på at det kan være smart å friste med mer lønn. En stipendordning, med 50.000 i stipend under utdanninga mot at en forplikter seg å jobbe noen i år i kommunen, fungerer ikke optimalt, og klarer ikke å tiltrekke seg nok sykepleierstudenter med tanke på fremtiden i vår kommune.

Hun mener et beløp opp mot 150.000 kroner per sykepleier vil kunne bidra til at man slipper å leie inn rådyre vikarbyråer for å få inn godkjente sykepleiere.

– Det vil utvilsomt være god økonomi dette, og med de økonomiske utfordringer Sør-Varanger kommune har i dag, vil dette kunne bidra positivt.

Vurdering

Varaordfører Lena Norum Bergeng (Ap) mener forslaget fra Nilsen må vurderes sammen med andre tiltak. Foto: Halllgeir Henriksen

Varaordfører Lena Norum Bergeng, som er helsepolitisk talskvinne for partiet, er aldeles ikke avvisende til forslaget fra sin tidligere partikollega.

– Vi må snu alle stener for å få til bedre rekruttering, både for sykepleiere og helsefagarbeidere. Å øke lønna kraftig for å slippe rekrutteringsbyråer til å ta sykepleierjobben, er absolutt noe vi vurderer, sier hun.

Norum Bergeng ser at det tydeligvis ikke er tilstrekkelig å gi alle nyutdanna sykepleiere, som tar jobb i Sør-Varanger kommune, ti års ansiennitet.

1 2017 var utgiftene til vikarbyråer rundt åtte millioner kroner.

Sør-Varanger kommune skal spare inn 50 millioner kroner på fire år, og utgiftene til helse og omsorg utgjør en vesentlig del av budsjettet på rundt én milliard kroner.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...