Ságat - Samisk avis AS

Ságat

Pensjonister fikk tips

Økonomen Carsten O. Five ga pensjonistene mange gode råd for å få mest mulig ut av pengene. Alle foto: Hallgeir Henriksen Foto: Halllgeir Henriksen

Økonomen Carsten O. Five ga et femtitalls pensjonister gode råd om hvordan å få mere ut av pengene undet et foredrag i Kirkenes sitt torsdag

Ságat
Ságat - Samisk avis AS

Publisert:

Foredraget til den anerkjente gjesten til Kirkenes pensjonistforening lokket pensjonister, som ville ha råd om økonomien i livets siste del. Hva er lurt å gjøre, og hva bør en unngå, stod sentralt i foredraget til Five.

Lydhør

Det var en særdeles lydhør forsamling Carsten O. Five talte til på storsalen på Samfundshuset i Kirkenes.

(Saken fortsetter under bildet)

Blant de lydhøre tilhørerne var (fra venstre) Birgit Adelheid Suhr, Ragnhid Suhr, Svea Andersen og Reidun Pedersen. I bakgrunnen ser vi fra høyre Inger Lysfjord Hivand, Karin Danielsen og Roger Sivertsen. Foto: Halllgeir Henriksen

Enkelte ble tydeligvis noe overrasket over Fives råd mens atter andre nikket samtykkende.

Blant dem som har bare godord å si om Fives foredrag, er Karin Danielsen. På sin Facebook-side skriver hun følgende.

«– Det var et supert foredrag av Carsten O. Five. Han var engasjert og morsom, jordnær og personlig. Han trollbandt sitt publikum uten problem i én time, og fikk som fortjent mye applaus. Temaene var mange: Sparing, tipping, lån, salg av bolig, arv, testamente, gaver, inntektskilder utenom pensjonen, utleie av hus, hybel, hytte, el bil, aksjer og obligasjoner, er pensjonen din riktig utregnet mm. Og ikke minst noen typiske fallgruver.Nyttig informasjon!»

Blant informasjonen som var ny for mange var at en kan unngå skatt om en har vært forhindret fra å bo i et hus som skal selges de siste tolv månedene før salget.

Med et fremmøte på rundt femti pensjonister (primært) må interessen for foredraget sies å være stor. Foto: Halllgeir Henriksen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...