Leserinnlegg:

Hva er det regjeringa holder på med?

Publisert:

Igjen skal avgiftskåte politikere få budsjettet i balanse ved å legge på en ny avgift, såkalt flyseteavgift. Det høres kanskje ikke mye ut med 88 kroner, men for det samlede næringslivet i distriktene er dette alvorlig nok.

Leserinnlegg:

Åpent brev til finansminister og Frp leder Siv Jensen

Publisert:

Hallo Siv Jensen! Vi fikk nedlagt vårt eldresenter her i Máze i Kautokeino kommune i sommer på grunn av dårlig kommuneøkonomi.

Leserinnlegg:

Har politikere fått feil informasjon om båtrutene enda en gang?

Publisert:

Båtrutesaken kom opp i Finnmark fylkesting i uka som var. På direkte spørsmål om det ville være lovlig å ta bort Alta-Hammerfest-ruta og fordele disse båtrute-km til anløpssteder på øyer og veiløse samfunn, sier fylkesjuristen «ja, med et lite forbehold».

Patriotisme i julehandelen

Leserinnlegg:

Patriotisme i julehandelen

Publisert:

Det ville ikke vært for galt om vi handlet mer lokalt. Besøker du D.E. Turner & Co i småbyen Mooresville i North Carolina, treffer du Jack. Siden 1946 har 85-åringen stått bak disken.

Leserinnlegg:

Hvordan skal skoleeierne sjekke lufta?

Publisert: - Oppdatert: 14.12.2015 kl 12:23

På iFinnmark sto det den 7.12.2015 å lese at: «Finnmarksleger ber skoleeiere sjekke lufta». Det har vært klaget på lufta ved noen av fylkets skoler, og Finnmark legeforening har bedt samtlige kommunestyrer og rådmenn i fylket om å dokumentere at miljøene er i samsvar med lovens krav.

Leserinnlegg:

Et uforglemmelig julebord i Vadsø

Publisert:

Vadsø pensjonistforening fikk en overraskende og hyggelig invitasjon til julebord, – av og på Vadsø ungdomsskole. Og at dette arrangement i sin helhet var stelt i stand av ungdommene selv, i deres regi, var jo bare fantastisk.

Leserinnlegg:

Minstepensjonistene taper

Publisert:

Aleneboende minstepensjonister er den gruppen som kommer aller dårligst ut i årets statsbudsjett. Pensjonen må økes for å løfte minstepensjonistene over fattigdomsgrensen.

Leserinnlegg:

Klimaavtalen er avgjørende for Finnmark

Publisert:

COP21, UNFCCC, IPCC, G-77, OPEC, NGO, REDD. Det er ikke lett å henge med når statsråder, presidenter, kongelige, forhandlere, diplomater, journalister og aktivister fra 200 land er samla i Paris for å diskutere. Målet er å bli enige om en tekst – avtaleteksten som skal stoppe klimakrisa. ...

Leserinnlegg:

EU, FFK og mijø

Publisert:

Som kjent var folkeavstemningen om EU 1994 et spill for galleriet. Gro H. Brundtland (AP) hadde alt forhandlet oss inn via en EØS-avtale. Som EU-medlem er vi kjent som EUs lydigste. Vi adlyder 88% av kravene fra byråkratiet i Bryssel. Også når det gjelder hvilke båter, typer og materialer som ...

Leserinnlegg:

Fiskeriministeren!

Publisert:

God dag alle sammen. Takk for innbydelsen - til denne tvilsomme nytelsen - det er for meg å komme til Flakstadøya – for første gang. Mitt navn er altså Elisabeth.

Leserinnlegg:

Farvel til gruvedialogen

Publisert:

Frå mineralnæringa er det stadig framheva at dei ønsker dialog. Dei vil ha dialog med fiskarar, med reindrifta, Sametinget, miljørørsla og med alle som den norske mineralsatsinga kan komme i konflikt med. Derfor har ein hatt dialogkonferansar, intensjonsavtalar og konsultasjonar, alt i beste ...

Leserinnlegg:

Nussir og utslipp

Publisert:

Samenes Folkeforbund er helt imot at det skal åpnes for gruvedrift og derpåfølgende sjødeponi i Repparfjorden. Dette vil ødelegge fjordfisket i flere tiår, likeså vil reindrifta få innskrenket sine allerede pressede beiteområder.

Leserinnlegg:

Må «Olav den hellige» stå opp igjen for å kristne landet?

Publisert:

Ja, det kan man virkelig spørre seg om slik mange i dagens samfunn vil kvitte seg med korset og det kristne budskap. Men heldigvis er det også mange som vil løfte opp korset og si klart fra om at Jesus er «veien, sannheten, og livet». I Bibelen, Guds ord, sier Jesus: «Ingen kommer til Faderen ...

Lavmål av Finnmark Dagblad!

Leserinnlegg:

Lavmål av Finnmark Dagblad!

Publisert:

Det er tragisk å lese lederen i Finnmark Dagblad den 5. desember. Sosialistenes retorikk ved leder er som hentet fra mellomkrigstiden og den går i korte trekk ut på å beskrive en verden som handler om oss (sosialistene) og de andre (Høyre og Fremskrittspartiet). Den større betydningen av ...

Finnmarksbedrifter leverer klimaløsninger

Leserinnlegg:

Finnmarksbedrifter leverer klimaløsninger

Publisert:

Norge og norsk næringsliv har mye å bidra med i internasjonal energi- og klimapolitikk. Mens klimatoppmøtet i Paris har et langsiktig fokus mot 2030 og enda lengre, leverer norsk næringsliv klimaløsninger her og nå. Vi har løsningene som verden trenger.

Leserinnlegg:

Fjernet stillinger i pausen

Publisert:

Det ble til tider kaotisk under budsjettforhandlingene i formannskapsmøte 3. desember. Det viste seg at en kalkulert innsparing i uteetaten på 1.7 millioner kroner ikke var kvalitetssikret.

Leserinnlegg:

Tenk nytt!

Publisert:

Kommunene i Norge vil stå foran store utfordringer med bosetting og inkludering av flyktningstrømmen. Sentralt for å lykkes er språk og arbeid.

Leserinnlegg:

Høring – Kystseljakt 2016

Publisert:

Det vises til Fiskeridirektoratets forslag til forskrift og kvoter for kystselsjakt 2016.

Leserinnlegg:

Bevar Sameskolen i Midt-Norge!

Publisert:

Uttalelse fra Samisk kirkeråd 01.02.2015

Hjelpesendingstur til Russland

Leserinnlegg:

Hjelpesendingstur til Russland

Publisert:

Jeg var med på hjelpesendingstur med stiftelsen «Hjelp til Russland», og primus motor Steinar Harila. Kjørte buss, jeg hoppet på i Vestfold, og første overnatting var Karlstad, så Silja Line Stockholm-Helsinki, så da vi nærmet oss grensen til Russland, sier Steinar: Nå må vi be, for vi ...

Verdens nordligste klimamarkering

Verdens nordligste klimamarkering

Publisert:

Samtidig med klima­topp­møtet i Paris holdt 54 personer verd­ens nordligste mar­kering for klimaet i Ham­merfest i helga.

Leserinnlegg:

Vedrørende Camecos rolle i nord

Publisert:

Som overhode for Prince Albert Grand Council, har jeg forstått at det har oppstått offentlig debatt i Norge rundt det Saskatchewan-baserte gruveselskapet Cameco og GENI-programmet som tilbys gjennom et samarbeid mellom universitetet i Saskatchewan og UiT Norges Arktiske Universitet.

Leserinnlegg:

Ingen skolekutt kan forsvares

Publisert:

Budsjettet for Finnmark fylkeskommune skal vedtas i fylkestingets møte 9.-10.desember. I rådmannens forslag ligger krav om over 100 millioner i reduksjon for videregående opplæring over de kommende fire åra. Dette er dramatisk, for det har vært nedskjæringer for videregående også tidligere.

Leserinnlegg:

Askeladdens kamp mot trollet med ni hoder

Publisert:

Til iFinnmark tidligere i høst karakteriserte leder av Alta Kvenforening det som «på grensen til ondskapsfullt» at det gjennom Statnetts utbygging av kraftnettverket ødelegges et kvensk kulturminne som er datert til å være minst 300 år - og som anslås til å trolig være nærmere 400 år ...

Leserinnlegg:

Grip dagen!

Publisert:

Frp i Nordland, Troms og Finnmark har kommet med en god fiskeripolitisk fellesuttalelse. Uttalelsen avsluttes slik: «Dersom industrieide fiskefartøy ikke oppfyller de avtaler som ligger til grunn for at de i sin tid ble tildelt fiskekvoter, skal disse tilbakeføres til kystflåten i de ...

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...