Ságat - Samisk avis AS

Ságat

Vil gå fra tre til én rektor i Tana/Varanger

I framtiden vil kanskje Vadsø vgs dele rektor med de videregående skolene i Tana og Vardø. Foto: Bjørn Hildonen (arkiv)

Med målsetting om effektivisering ønsker man å ha kun én rektor for de videregående skolene i Tana, Vadsø og Vardø.

Ságat
Ságat - Samisk avis AS

Publisert:

Et tidligere fylkestingsvedtak innebærer at det skal spares 11,5 millioner kroner innenfor rammene til de videregående skolene i fylket.

Én felles rektor

En av målsettingene til omstillingsprosjektet er å organisere ledelsen og administrasjonen av de videregående skolene i Finnmark fylkeskommune på en mest mulig effektiv og hensiktsmessig måte, samtidig som dagens åtte opplæringssteder består, heter det i en pressemelding fra fylkeskommunen.

Dette er bakgrunnen for innføringen av avdelingsmodell i Nord-Varanger og Tana.

Modellen innebærer at det vil være én felles rektor for de tre opplæringsstedene, som er Tana, Vadsø og Vardø.

Innføres neste år

Det er nedsatt en arbeidsgruppe bestående av opplæringssjef, prosjektleder, den øverste ledelsen ved hver skole, tillitsvalgte og vernetjeneste som jobber med hvordan skolen skal organiseres i praksis.

Gruppa skal levere sin sluttrapport 7. november. Denne vil bli fremlagt for styringsgruppa i omstillingsprosjektet, drøftet med hovedtillitsvalgte samt at politisk nivå vil bli orientert. Den praktiske gjennomføringen vil foregå i 2019, hvor innføring av avdelingsmodellen vil skje fra og med skoleåret 2019/2020.

Jobber med ny rektor

Prioriterte oppgaver for arbeidsgruppa fremover, vil blant annet være å kartlegge nå-situasjonen og utarbeide forslag til ny organisering.

Arbeidet med å få en rektor for den nye skolen på plass igangsettes allerede nå. Det vil i den forbindelse gjennomføres kartleggingssamtaler med dagens tre rektorer.

Innsparingene ved innføring av avdelingsmodellen skal dokumenteres gjennom å se på kostnader før og etter innføring av modellen, står det å lese i pressemeldingen.

Finnmark fylkeskommune har opprettet en stillingsbank som et tiltak for å ivareta ansatte som blir overtallige i omstillingsprosessen.

Opplæringssjef Margunn Blix sier til Ságat at man i første omgang ser på en sammenslåing til én rektor for de tre skolene som det mest konkrete i forhold til innsparing.

– Det er foreløpig ikke sagt noe eller vedtatt noe angående innsparinger av øvrig administrasjon. Det er noe man vil komme tilbake til, sier hun.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...