Ságat - Samisk avis AS

Ságat

Veihistorie hele uka i Skiippagurra

Denne Chevroleten var femte bil over Tana bru i 1948. Nå står den i garasjen og venter på neste bruåpning. Foto: Erik Brenli

Besøket har ikke rent ned dørene på Statens vegvesens museumssamling i Skiippagurra så langt denne uka i det som er museets eneste åpne uke i året.

Ságat
Ságat - Samisk avis AS

Publisert:

– Vi har ikke hatt så mye besøk så langt, og i dag er du den andre gjesten vi har fått besøk av, sier Jarle Tobiassen som styrer kafeen ved museet i regi av Skiippagurra bygdelag.

Tobiassen håper imidlertid flere finner veien senere i uka.

– Det er mange flotte gjenstander som man kan se. Og vi har åpent til og med lørdag, sier han.

Åpnet i 2014

Museumssamlingen i Skiippagurra hadde sin offisielle åpning tilbake i 2014. Da hadde Statens vegvesen 150-årsjubileum, samt at vegvesenet i Finnmark var 100 år.

– Jeg tror vi hadde hatt drift her i noen år allerede da, sier Tobiassen.

Oddvar Rødven er også en av de som stiller opp på vegmuseet, og sammen med Jarle Tobiassen, Roger Olsen og Hallgeir Kalliainen sitter han i sola og nyter en kaffekopp.

– Utstillingen er lik fjorårets, men vi har pusset opp byggene noe, sier Rødven.

En av primus motorene til vegmuseet var nå avdøde Ingefred Dervo.

– Han var en stor pådriver for museet og det var nok mer aktivitet da han drev på her, forteller Tobiassen.

Kommer mer

Roger Olsen forteller at det er flere gjenstander som er ventet inn til vegmuseet i løpet av året.

– Vi skal forsøke å få opp en plasthall til her og så venter vi på noen gjenstander fra Nordland. Jeg er spent på hva vi da vil få opp hit, forteller han til Ságat.

Til slutt får Ságat lov til å ta bilde av en Chevrolet 1947-modell. Denne var femte bil over gamle Tana bru, og er klar for å også kjøre over den nye Tana bru når den skal åpnes.

Utstillingen i Skiippagurra er en del av Statens vegvesens museumssamling i Skiippagurra. Her er det utstilling av kjøretøyer og historiske bilder. Det er tunge kjøretøy og maskiner som bygde Finnmark på 1930- og 1940-tallet.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...