Ságat - Samisk avis AS

Ságat

Tror løsningen er å satse mindre på rock fremover

Festivalsjef Jon Arne Pettersen bekrefter at han i år hadde færre besøkende enn han på forhånd hadde håpet på. Foto: Sigurd Schanke

Besøkstallene har gått ned fra i fjor og tidligere år. Årsaken til det er booking og vær, ifølge arrangøren.

Ságat
Ságat - Samisk avis AS

Publisert:

Sist oppdatert: 09.07.2018 kl 14:17

Det er ikke til å legge skjul på at Midnattsrocken har hatt mindre gjester i år enn tidligere år. Det kan festivalsjef Jon Arne Pettersen bekrefte.

– Ja, det har det vært. Vi skulle hatt tusen mennesker til, da hadde vi vært fornøyde.

– Så hva er årsaken til dette?

– Det ser vi på salgstallene til rocken. På tirsdag var det bra vær og da solgte vi enormt mye pass, onsdag ble det dårlig vær og vi solgte mindre. Lørdag kom regnet, og vi solgte lite pass igjen. Så været har stor betydning for besøkstallene. Alle andre årsaker blir bare synsing og det kan ikke jeg drive med, konstaterer Pettersen.

Bookingen betyr noe

Pettersen innrømmer likevel at booking også er en årsak til at besøkstallene går opp eller ned.

– Selvfølgelig har det med booking og vær å gjøre. Men det som er topp og bra, trenger ikke å være bra på live-konsert. Jeg har for eksempel lært at «up and coming»-band ikke fungerer her, sier han, og fortsetter:

– Så har vi fått mye klager på bookingen til Staysman og Lazz, også var det jo de som trakk mest folk av alle artistene. Og da Kari Bremnes ble booka kom det klager på at hun ikke passa til Midnattsrocken. Men Kari Bremnes fungerte jo kjempebra!

– Folk vil ikke ha rock

– Vi tar det med oss videre og justerer oss til neste år. Rockemusikken er en gjenganger for alle år, men rock kommer det til å bli mindre og mindre av på Midnattsrocken fremover. I fjor dro både Lita Ford og Ugly Kid Joe lite publikum.

– Så rock er ikke det folk vil ha nå til dags?

– Nei, vi fikk beskjed om at Dee Snider måtte bli booka på ny, men det var ikke så populært som folk skal ha det til. Og det merkes på konsertene.

Færre lokale enn før

I helga meldte iFinnmark at det gikk «rykter» om at det var satt i gang en boikottaksjon mot festivalen fra lokalbefolkningens side.

– Jeg fikk høre av en journalist at det var snakk om en boikott­aksjon der det ene går på person og det andre går på noe annet. Mer vet jeg ikke. Om det er noe hold i det, tror jeg ikke, men jeg håper ikke det.

Pettersen bekrefter likevel at han registrerte at det var færre lokale på festivalområdet i år.

– Ja, jeg observerte at det var lite folk fra Lakselv på Midnattsrocken. Journalister hadde også lagt merke til det da de var ute og tok bilder, sier han.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...