Ságat - Samisk avis AS

Ságat

Topp stemning i Skarsvåg

Å kaste råvedstang lengst mulig er blitt til et av de meste populære arrangementene under bryggefestivalen. Både voksne og barn deltar ivrig i denne konkurransen. Foto: Geir Johansen

I år hadde vi det aller beste være vi kunne ønske oss; og det bidro nok også til at det ble topp stemning under årets bryggefestival.

Ságat
Ságat - Samisk avis AS

Publisert:

Det sier Merete Tauselv, som var en av de mange som sørget for at verdens nordligste bryggefestival ble avviklet i Skarsvåg i år også.

– Det var ikke riktig så mange utflyttede skarvåginger som vendte hjem i år som i fjor. Dette var jo fjerde året vi avviklet festivalen, så folk regner kanskje med at dette nå blir en årlig foreteelse, slik at de muligens planlegger å komme til neste år, tror Merete.

God deltakelse

Hun sier seg veldig godt fornøyd med deltakelsen på de forskjellige arrangementene.

– Det var bra med folk og god stemning på jammen som ble avviklet torsdag kveld. Det var også god deltakelse under fiskekonkurransen og rostafetten på fredag, samt under andeveddeløp­et og på råvedstangkastinga på lørdag. Det var rundt 300 deltakere, og særs god stemning, da festivalen ble avsluttet med den populære bryggedansen lørdag kveld, fastslår hun.

Entusiasme

Hun sier at det har vært ei positiv utvikling med hensyn til engasjement i løpet av de fire årene man nå har arrangert festivalen.

– Første året var vi vel rundt ti personer som sørget for tilrigg­ing og annet. I år var det rundt 25 personer som stilte opp. VI har greid å skape stor entusiasme om festivalen vår, og det tegner selvsagt godt for framtida.

Lokalt næringsliv

Hun viser til at det lokale næringslivet også bidrar sterkt til å gjøre festivalen vellykket.

– Jonathan og Elisabeth Dillon sto for servering av grillmat ved The North Cape Experience. Per Eiliert Thomassen ved Basecamp Northcape hadde gapahuk for anledningen - og samarbeidet med Jonathan Dillon om å arr­angere båtturer for hjemvendte skarsvåginger og andre interesserte. Nordkapp jul og vinterhus hadde ei flott tilstelning for barna - og egen meny i anledning festivalen, påpeker Merete.

Styret

Det er nåværende styre for verdens nordligste bryggefestival som skal foreta oppsummering og bestemme om det blir festival neste år. Styret består av Espen Sanne, Pål Hansen, Linda Haug Pettersen, Ruben Alseth og Tore Thomassen.

– Siv Trude Johansen og Ruth Hansen satt i styret - og gjorde en stor innsats for årets festival. Jeg vil også trekke frem Roy Arne Thomassen, som er en sentral drivkraft både når det gjelder det tekniske og det musikalske under festivalen. Selv har jeg hatt veldig god hjelp av Ingrid Thomassen når det gjelder den praktiske avviklingen av årets festival, sier en blid og fornøyd Merete Tauselv til Ságat.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...