Ságat - Samisk avis AS

Ságat

Tiltalt for vold mot samboer og sønn

Foto: Illustrasjonsfoto: Ságat

En mann i slutten av 40-årene må møte i Øst-Finnmark tingrett etter at han er tiltalt for vold mot sin samboer og sin sønn.

Ságat
Ságat - Samisk avis AS

Publisert:

Ifølge tiltalen som er rettet mot mannen, skal han ved flere anledninger ha grovt mishandlet sin daværende samboer og sin sønn. Hendelsene skjedde i en kommune i Finnmark i perioden fra 2010 til 2016.

Mannen skal ved flere anledninger ha utøvd vold mot sin sønn, som dengang var i 1-2-årsalderen, ved at han skal ha slått gutten i ansiktet og mot bar hud med flat hånd, kløpet han i kinnene, ørene og over munnen, samt dratt han etter armene.

Han skal også har sperret gutten inne på rommet ved å holde igjen døra, og utsatt hans mor for vold i guttens påsyn.

Truet med drap

Den tiltalte skal over cirka seks år ved flere anledninger ha utøvd vold og fremsatt trusler mot sin daværende samboer. Mannen skal blant annet har slått henne med knyttet neve i ansiktet, holdt henne fast, kløpet, lugget og tatt kvelertak på henne. Han skal også ha kommet med trusler om å drepe henne, og ved disse anledningene presset en kniv mot hennes ansikt.

I tiltalen heter det også at han skal ha tvunget samboeren til å sitte avkledd, kontrollert hvem hun snakket med og hvor hun gikk. Han skal også ha gjennomgått hennes mobiltelefon, og hindret henne i å motta eller dra på besøk.

Saken vil gå i Øst-Finnmark tingrett senere i høst.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...