Ságat - Samisk avis AS

Ságat

Sáve (11) imponerer på Landsskytterstevnet

Tanajenta Sáve Malin markerer seg sterkt under Landsskytterstevnet. Tirsdag endte hun på en fin 25. plass på baneskytingen, og fredag er hun i feltfinalen i rekruttklassen. Foto: Privat

Sáve Malin endte tirsdag som nummer 25 i rekruttklassen på baneskytingen på Landsskytterstevnet. Fredag skyter tanajenta ny finale.

Ságat
Ságat - Samisk avis AS

Publisert:

Den unge tanajenta Sáve Malin gjør det stort på årets Landsskytterstevne som avvikles denne uka i Stjørdal. Tirsdag var 11-åringen på plass i finalen da rekruttene i klasse 11-13 år skulle gjøre opp på baneskytingen.

Etter å ha skutt 249 etter de innledende rundene lå Sáve på bane 6 i finalen, det vil si at hun lå på en delt sjetteplass. Tre av konkurrentene hadde prikket inn 250 poeng på sine 25 skudd.

Tanajenta fikk ikke full klaff under den spennende finalenskytingen, men 97 poeng var likevel meget bra i en finaleskyting.

– Jeg hadde lyst å gjøre det bra, og er veldig godt fornøyd med skytinga, sa den unge skytteren etter at finalen var over tirsdag formiddag.

Holdt hodet kaldt

Klassen skyter kaliber 22 som er utfordrende i vind.

– Det var litt utfordrende vind på den innledende skytingen, men Sáve holdt hodet kaldt og klarte å prikke inn 24 av 25 mulige tiere, forteller faren Tom Eirik Malin.

I finalen var det selvsagt stort press på de unge skytterne, og flere måtte nøye seg med en del 9’ere på denne skytingen.

– Det er veldig høyt nivå, og en 25. plass er veldig sterkt, sier pappa Malin.

Sendes live

Søndag kvalifiserte den talentfulle tanajenta seg også til feltfinalen med 29 av 30 mulige treff. Denne finalen gjennomføres fredag.

– Jeg gleder meg veldig til det, sier en smilende Sáve.

Det sendes forøvrig live på nett fra Landsskytterstevnet. Det vil si at de som ønsker å følge med Sáve og de andre på feltfinalen fredag kan gå inn på skytterstevnets nettside der man vil finne link til web-kamera.

Forøvrig er også en annen tanaskytter klar for feltfinale. Jørn Vedhugnes skjøt 30 treff av 30 mulige, og er klar for finale.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...