Ságat - Samisk avis AS

Ságat

Planlegger nytt boligfelt

Avdelingsleder Roy Aslaksen og arealplanlegger Ulrikke Ryen Haakonsen vil gå videre med utbyggingen av boligfeltet så snart de får endelig klarsignal fra politikerne. Foto: Torbjørn Ittelin

Et helt nytt boligfelt med 27 tomter er under planlegging i Varangerbotn.

Ságat
Ságat - Samisk avis AS

Publisert:

Formannskapet i Nesseby vedtok på sitt møte sist tirsdag å gå videre med planene om å bygge et helt nytt boligfelt i Varangerbotn. Feltet har arbeidstittel Høgtoppen boligfelt og ligger på østsiden av det eksisterende boligfeltet som ligger nordøst for rundkjøringen.

Saken skal til endelig avgjørelse i kommunestyret.

– Når vi har det endelige vedtakene klart, vil vi gå videre med planene, forteller avdelingsleder Roy Aslaksen.

Startet i 2013

Det nye boligfeltet skal ha plass til 27 tomter, og opparbeidelsen av feltet er så langt beregnet til 14,3 millioner kroner.

Det var et enstemmig formannskap som sa ja til å legge arbeidet ut på nytt anbud, og oppta lån til prosjektet.

Utbyggingen av det samme området var i 2013 ute på anbud. Men da de innkomne anbudene var over det man hadde satt av i budsjettet, vedtok formannskapet å redusere utbyggingen til 15 tomter.

I 2015 var prosjektet i redusert omfang igjen utlyst, og det laveste innkomne tilbud var den gang i underkant av 8 millioner kroner. Den gang var det en finansieringssvikt på ca. 4,9 millioner, og formannskapet valgte å utsette utbyggingen enda en gang.

Positiv utvikling

Teknisk virksomhet fikk nylig i oppdrag å innhente revidert kostnadsoverslag på utbyggingen av boligfeltet, og det er dette politikerne nå skal ta stilling til.

– Det skjer veldig mye positivt i Nesseby nå, og vi er nødt til å legge til rette for at folk skal kunne bygge boliger, sa ordfører Knut Store (Ap) under formannskapsmøtet.

Han fikk full tilslutning fra de øvrige medlemmene.

– Nesseby er på mange måter en pendlerkommune, og det er viktig at vi kan tilby gode og attraktive tomter, sa Bjarne Store-Jakobsen fra Samefolkets parti.

Gratis tomter

Blant det som ble diskutert var også om dette skulle være gratis tomter - noe politikerne absolutt stilte seg positiv til. I den sammenheng kom man til at dette bør diskuteres grundig, og at det eventuelt må stilles krav til de som får tildelt tomter, blant annet i forhold til oppstart av boligbyggingen og eventuell videresalg av boligen.

Også navnet på boligfeltet ble diskutert. Oddleif Nilsen fra administrasjonen kunne opplyse at Høgtoppen kun var en arbeidstittel på prosjektet.

Blant politikerne var det stemning om et godt samisk navn.

– Det er helt sikkert gode lokale navn på samisk vi kan bruke, og da mener jeg navn som er brukt om dette området, sa Store-Jakobsen.

Om det går som planlagt ble det antydet at man ha byggeklare tomter i løpet av 2020.

Det nye boligfeltet ligger nord for E75 ved innkjøringen til Varangerbotn fra østsiden. KART: Nesseby kommune

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...