Ságat - Samisk avis AS

Ságat

Drapet i Vadsø:

Ønsker flere tips fra publikum

ETTERFORSKNING: Politiet har hatt etterforskere på Coop-butikken store deler av søndagen. Foto: Torbjørn Ittelin

Politiet ønsker fortsatt tips fra publikum etter drapet i Vadsø lørdag kveld.

Ságat
Ságat - Samisk avis AS

Publisert:

Sist oppdatert: 16.07.2018 kl 14:17

Politiet opplyste på en pressekonferanse søndag ettermiddag at de fortsatt ønsker tips fra publikum etter drapet på en 18 år gammel gutt lørdag kveld.

Ikke avhørt siktede

Etterforskningsleder Steffen Andreassen fortalte at de har gjort en del kriminalteknisk etterforskning og avhør av en del vitner, blant annet de andre ansatte i butikken og kunder. Blant kundene var også en lege, som straks hadde startet med livreddende førstehjelp.

Politiet hadde søndag ettermiddag ikke avhørt den siktede, men ville gjøre dette enten mandag eller tirsdag.

Andreassen opplyste at de fortsatt ønsker tips fra publikum.

– Vi vet det var en del personer i området, og vi ber om at publikum som var der kontakter oss på telefon 789 72000 eller 02800, sa Andreassen.

Polititjenestemenn fra Vadsø, Tana og det som kalles felles etterforskningsenhet i Finnmark politidistrikt har siden hendelsen skjedde ved 22-tiden lørdag kveld jobbet med saken. Det lokale politiet har foreløpig ikke bedt om bistand fra Kripos.

Hjelp fra båteier

Leder for Varanger politistasjonsdistrikt, Unni Pedersen Stock, kunne fortelle at den siktede gutten hoppet på sjøen øst på Vadsøya da politiet jaktet ham. En sivilist som var ute med båt tilbød seg å hjelpe politiet. Han fikk med seg to tjenestemenn i båten, for deretter å ta gutten opp fra sjøen.

Politiet fortalte også at den siktede har vært i deres søkelys tidligere i forbindelse med at de hadde fått en melding om at han hadde fulgt etter en person som ikke er den nå avdøde.

Den siktede skal ifølge politiet ha kommet til Norge som mindreårig asylsøker i 2015.

– Tragisk

På pressekonferansen som ble avholdt på rådhuset var også varaordfører i Vadsø, Otto Strand.

– Dette er en tragisk hendelse for hele byen, sa han.

Strand oppfordret folk til ikke å bidra til ryktespredning, men forholde seg til informasjonen som kom fra politiet.

Hele kommunens kriseteam har vært involvert siden drapet skjedde, anført av kriseledelsen.

Uklart motiv

Politiet kunne ikke svare på om den siktede hadde noe bestemt motiv for dreapet.

– Vi etterforsker saken fortsatt bredt, og har en del teorier, men vi vil ikke gå ut med dette foreløpig, sa etterforskiningsleder Andreassen.

Politiet ville heller ikke bekrefte eller avkredte om de hadde funnet noe drapsvåpen.

– Det vi foreløpig kan si er at det ble brukt en knivligende gjenstand, fortalte Andreassen.

Den siktede sitter fengslet i Vadsø og skal etter planen fremstilles for varetektsfengsling i begynnelsen av uka.

Etterforskningen fortsetter utover kvelden søndag og videre utover.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...