Ságat - Samisk avis AS

Ságat

Piera satte ny rekord

Piera Tobiassen fra Forsøk viste seg igjen som den klart raskeste opp Aldon - denne gangen med ny løpsrekord. Foto: Charles Petterson

Det ble ny rekord og mange personlige rekorder da vårens utgave av motbakkeløpet Aldon Opp ble arrangert i Nesseby tirsdag.

Ságat
Ságat - Samisk avis AS

Publisert:

Det er i år det femte året at IL Ilar arrangerer motbakkeløpet Aldon Opp, og for mange er dette løpet en målestokk på formutvikling og «melkesyre-kapasitet». Løpet går fra E75 ved Meskelv og til toppen av fjellet Aldon. Strekningen er på 1850 meter og har en stigning på 170 meter.

Kongen av Aldon

Piera Tobiassen fra IL Forsøk har gjennom alle årene vært blant de beste, om ikke den aller beste hver gang han har stilt opp.

Tirsdagens konkurranse viser at tanaværingen holder formen godt, og denne gangen var han ikke dårligere enn at han satte ny løpsrekord.

Den nye rekorden er på 8.28.6. Dette er to sekunder raskere enn den tidligere rekorden satt i 2017. I fjor løp Tobiassen henholdsvis ett og to sekunder etter rekorden sin på de to konkurransene som ble arrangert.

Denne gangen fikk Forsøk-løperen hardest konkurranse fra 14 år gamle Marius Bernhardsen og 51-åringen Hans Henrik Kristiansen, begge Polarstjernen.

Unggutten og veteranen imponerte stort og holdt mange sterke bakkeløpere bak seg opp mot toppen av Aldon. Begge satte da også personlige rekorder.

Elen raskest

Blant jentene og damene var det Elen K. Petterson fra Ilar som var raskest opp til toppen. Tiden hennes på 11,33 var seks sekunder bak personlig rekord fra 2015, og et stykke fra Kjersti Ittelin sin rekord på 10,38 satt i fjor.

Flere av de unge viste at unge og raske bein kan flytte seg raskt oppover fjellsiden ved Meskelv. Blant disse var 11 år gamle Alexander Kristiansen fra Polarstjernen som kom inn til tiden 11,32 - riktignok slått av faren Hans Henrik - men uansett en imponerende tid.

Aldon Opp er en den av SNN-løpskarusell i regi av Ilar. Neste konkurranse er etter sommerferien, nærmere bestemt 26. august.

Resultater - 1.850 meter

May Britt Harila, Polarstjernen 14:44:6

Piera N. Tobiassen, Forsøk 8:28:6

David Store, Nesseby IF 10:40:8

Elen Kristine Petterson, Ilar 11.33.8

Henda D. Margit, Ilar 10.48.1

Aleksander Mietienen, Polarstjernen 10:58:7

Anne Kaisa Jernsletten, Ilar 12:57:0

Brian Kristoffersen, Polarstjernen 11.12.6

Marius Bernhardsen, Polarstjernen 10:18:3

Stine Vibeke Reisænen, Ilar 14:39:7

Alexander Kristiansen, Polarstjernen 11.32.8

Johan Reiersen Harila, Polarstjernen 13:34:5

Kristian Bernhardsen, Polarstjernen 12:11:2

Monica Wickstrøm, Polarstjernen 13:53:7

Hans Henrik Kristiansen, Polarstjernen 10:23:9

Sigurd Gundersen, VTF 10.51.2

Truls Bernhardsen, Polarstjernen 11:02:4

Rune Harila, Polarstjernen 11:25:7

Kurt Magne Bernhardsen, Polarstjernen 11:30.3

Johnny Kirkeide, VTF 12:27:7

Kjell-Ivar Mathisen, Ilar 12:37:4

1.000 meter

Emilie Olsen Kjærstad, Ilar 12:47:2

Ida Olsen Kjærstad, Ilar 09:18:4

Elias Pettersen, Ilar 07:06:6

Isak Roska Wikestad, Nesseby IF 08:21:6

Markus Roska Wikestad, Nesseby IF 08:56:2

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...