Ságat

Oppgraderinga mer krevende enn forutsatt

Fra venstre driftsleder Robert Øvervold, trykker Rune Lebesbye-Isaksen og daglig leder Geir Wullf med de første avisene som ble trykket etter oppgraderingen av avispressa.
 Foto: Sonja E Andersen

Fra venstre driftsleder Robert Øvervold, trykker Rune Lebesbye-Isaksen og daglig leder Geir Wullf med de første avisene som ble trykket etter oppgraderingen av avispressa. Foto: Sonja E Andersen

To papirutgaver av Ságat ble ­forsinket fordi utvid­else og oppgradering av avispressa ble mer utfordrende enn forutsatt.

Publisert:

– Det har vært veldig krevende, så vi er veldig takknemlig for at leserne våre har vist så stor forståelse, sier daglig leder Geir Wulff etter at onsdags- og torsdagsutgaven av Ságat ble trykket seint onsdag kveld, og distribuert rundt i Sápmi langt utover natta.

Uforutsette problema

Arbeidet med å montere pressa Ságat kjøpte fra avisa Finn­mark­en i Vadsø, startet torsdag i forrige uke og var planlagt ferdig til avistrykking tirsdag.

– Vi trodde det var rimelig tid å komme i havn til tirsdag, men vi støtte på uforutsette problemer. Hel­dig­vis klarte vi sammen med våre gode samarbeidspartnere å løse disse, slik at vi onsdag kveld i 20-tid­en startet trykkinga av ons­­dags­avisa og torsdagsavis­a. Der­etter var det en stor operasjon for å frakte avisene ut i de viktigste områdene våre. En stor innsats fra stab­en. Så håper vi å ha nådd også dem som får avisa med fly, sier Wulff dagen etter at utvidelsen av avispressa er et faktum.

Blir mer fargerik

Arbeidet på trykkeriet vil fortsette utover i neste uke, og når man blir ferdig skal Ságat kunne utgis med 40 sider totalt, hvorav 32 fargesider.

– Det er rørende å møte så stor forståelse fra våre lesere. Håper leserne vil se at de får et mye mer farge­rikt produkt tilbake, sier Geir Wulff.

Stor velvilje

Driftsleder Robert Øvervold i Trykk­eriservice AS roser lokalt næringsliv for å ha vist stor velvilje utenom ordinær åpningstid mens arbeidet med avispressa har pågått for fullt.

– Mange har bidratt i arbeidet, spesielt lokalt. Og vi er så heldige å ha en så flink elektriker i bygda, Jeremia Björkskog, at vi slapp å bestille spesialist fra Sverige. Uvur­derlig bistand til oppbygg­inga av pressa har vi også fått fra trykkeri­ekspert John Arthur Paulsen fra Trøndelag, sier en tydelig takknemlig driftsleder.