Ságat

Mener det pågår en heksejakt

Odd Eilert Persen (midten) leder styret i Finnmark Fremskrittsparti. Han støtter Johnny Olaussen (bak til venstre) fullt ut, og mener både ordfører og resten av kommunestyret i Gamvik svikter. Bildet er tatt på siste årsmøte i fylkespartiet.
 Foto: Lars B Persen

Odd Eilert Persen (midten) leder styret i Finnmark Fremskrittsparti. Han støtter Johnny Olaussen (bak til venstre) fullt ut, og mener både ordfører og resten av kommunestyret i Gamvik svikter. Bildet er tatt på siste årsmøte i fylkespartiet. Foto: Lars B Persen

FrPs fylkesleder er rystet over hvordan parti­fellen behandles.

Publisert:

Sist oppdatert: 17.11.2016 kl 19:38

– Jeg har opplevd mye, men aldri har jeg sett en sånn heksejakt som han Johnny utsettes for. At ikke noen reagerer er helt uforståelig, sier Odd Eilert Persen, fylkesleder i Finnmark FrP til Ságat.

Fylkeslederen sier han kjenner situasjonen i Gamvik kommune meget godt, og at han følger den nøye.

– Hardhaus

Odd Eilert Persen sier han ikke alltid er politisk helt enig med sin partifelle i Gamvik, men at i denne saken er de helt på linje:

– Jeg følger Johnny Olaussen i tykt og tynt. Han er en hardhaus, og jeg tror at han til slutt vil vinne frem. Men som han selv sier, vi er alene og ingen partier tør å støtte opp om en lovlighetsklage, sier han.

Persen viser til kommuneloven, som krever tre underskrifter på en slik klage. FrP har to i Gamvik kommunestyre.

– Det er ingen andre som tør å utfordre Arbeiderpartiet der borte, og partipisken er knallhard. Men jeg må si at jeg synes ordføreren der borte opptrer på en snodig måte. Jeg er skuffet over måten ordføreren behandler Johnny på. Dette ligner på en Kafka-prosess, der man ikke aner hva man er beskyldt for. Det er jo ikke noe problem å behandle en sånn sak åpent, så representanten vet hvorfor han ikke får delta. Men å gjøre det i hemmelighet er bare håpløst, sier fylkes­lederen.

Svikter

Odd Eilert Persen har også en melding til resten av kommunestyret i Gamvik:

– Jeg synes faktisk de andre kommunestyremedlemmene svikter. Johnny Olaussen har engasjert seg for å hjelpe et barn. Det er barnet og foreldrene som trenger hjelp. Men dessverre så opplever man alt for ofte at det er ofrene som må flytte og som rammes. Mens de som gjør noe galt får bli. Det er ikke bare i Gamvik det er sånn, det er overalt. Så ja, jeg synes virkelig Gamvik kommune svikter den eleven og de foreldrene denne saken gjelder, sier fylkesleder Odd Eilert Persen i FrP til Ságat

Kommentarfeltet er stengt.