Ságat - Samisk avis AS

Ságat

Formannskapet samlet ut mot Børresen:

– Er forbannet og ganske sjokkerte

Hartvik Hansen og resten av formannskapet i Tana har liten tro på at befolkningen i Tana ønsker en splittende ordfører. Foto: Birgitte Wisur Olsen

Mener Venstre-toppen driver uverdig valgkamp.

Ságat
Ságat - Samisk avis AS

Publisert:

– Det er rett og slett et lavmål som ordførerkandidaten i fra partiet Venstre legger seg på. Vi frykter at dette er hvordan venstrerepresentanten ønsker at diskusjonsnivået i Tana kommune skal ligge på fremover, heter det i uttalsen fra formannskapet der Liz Utzi (Ap) , Astrid Kjølås (SV) og de uavhengige representantene Hartvik Hansen og Einar Johansen. Hartvik Hansen stiller nå til valg for Samelista i Tana. Johansen stiller til valg for Arbeiderpartiet.

Hartvik Hansen sier til Ságat at nåværende ordfører Frank Ingilæ ikke er med på uttalelsen fordi han skal over i en ledende stilling i Tana i høst.

Venstres listetopp Børre Steinar Børresen har både i media, på Facebook og i brev til Tana kommune kommet med krasse angrep på måten kommunen drives på, spesielt har han reagert på endring av delegasjonsreglement og ansettelser av ledere i perioden politikerne tok seg av disse.

Er lavmål

Nå tar altså formannskapet til motmæle. De mener Børre Steinar Børresen sine beskyldninger mot formannskapet er alvorlige.

– Medlemmer i Tana formannskap er forbannet og ganske sjokkert og tar sterk avstand fra Børre Steinar Børresen sine beskyldninger i intervju og i leserinnlegg i Finnmarken den 21. august 2019. Der hevder vedkommende at formannskapet og administrasjonen i Tana kommune nærmest er korrupt. Børre Steinar Børresen følger opp dette med en rekke likelydende påstander på Facebook. Det er rett og slett et lavmål som ordførerkandidaten i fra partiet Venstre legger seg på. Vi frykter at dette er hvordan venstrerepresentanten ønsker at diskusjonsnivået i Tana kommune skal ligge på fremover, skriver formannskapet som frykter at det kan bli svært vanskelig å rekruttere nye folk til å delta i lokaldemokratiet: «Hvis man skal kunne senke seg ned på et slikt politisk nivå».

Sa opp

På forrige ukes debattmøte i Sirbmá sa Børresen at han ikke har tillit til rådmannen, også dette reagerer formannskapet på.

– Vi registrerer også at ordførerkandidaten nærmest sa opp rådmannen i Tana kommune i et folkemøte i Sirma. Dette samtidig som vedkommende beskylder flertallet i Tana kommunestyre å drive dårlig arbeidsgiverpolitikk og ukritisk investeringsvilje.

Til Ságat fremholder Hansen at han tror befolkningen i Tana er fornøyd med investeringene som er gjort i Tana, i flerbrukshall, svømmebasseng, skoler og nå sist med utvidelse av helsesenteret.

Habilitet

Formannskapet har hatt ansvar for ansettelse av ledere en periode etter endringer i delegasjonsreglementet.

– Dette blir fremstilt som om dette har skjedd kun i Tana kommune. Vi mener at i vår nabokommune Båtsfjord har det også i en del år vært et politisk oppnevnt utvalg som har foretatt ansettelser. Kanskje Børre Steinar Børresen også ble ansatt av politikere, da han ble ansatt som rektor i sin tid i Båtsfjord, spør tanapolitikerne og sier at formannskapet i Tana har foretatt ansettelsene basert på kvalifikasjoner og personlig egnethet etter innstilling enten fra rådmann i samarbeid med tillitsvalgte eller innstilling fra ekstern konsulent når rådmann har vært inhabil.

– Formannskapet og kommunestyret er svært opptatt av at habilitetsreglene skal følges i alle beslutninger på alle nivå i kommunen. Det samme vet vi at rådmann også er svært opptatt av.

– Det er rett og slett en uverdig valgkamp Venstres førstekandidat legger opp til. Vi har liten tro på at befolkningen i Tana kommune ønsker en ordfører som er så splittende og bruker rett og slett injurierende beskyldninger mot fremtidige politiske kollegaer.

Fra Båtsfjord kommune opplyses det til Ságat at Børre Steinar Børresen ble ansatt av et partssammensatt utvalg, et administrasjonsstyre. Børresen ble ansatt av styret etter innstilling fra rådmannen. På det aktuelle møtet var to Ap-politikere, to Høyre-politikere og en representant fra Utdanningsforbundet til stede.

På grunn av den nye kommuneloven antas det at også Båtsfjord vil få et nytt delegasjonsreglement.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...